گیوه مَلکی؛ سوغاتی رو به فراموشی+ تصاویر

دسته: اجتماعی , اقتصادی , گزارش تصویری
بدون دیدگاه
یکشنبه - ۲۷ آبان ۱۳۹۷
گیوه مَلکی؛ سوغاتی رو به فراموشی+ تصاویر

گیوه نجف آباد که به «گیوه مَلکی سفید نوک عقابی» نیز معروف است، یکی از صنایع دستی مهم این شهر است که با هفت سال دوام برای رفع درد دیسک کمر، زانو درد، رفع بوی بد پا، کسانی که میخچه دارند و جلوگیری از زخم شدن پاها در افراد دیابتی مفید است.

خبرگزاری صدا و سیما: گیوه نوعی پاپوش تابستانی، سبک و با دوام است که تعداد تولید کنندگان آن به شدت کاهش پیدا کرده و به تدریج این صنعت هنر را به سمت فراموشی می برد.
گیوه از قسمت هایی مانند تخت، چرم و رویه تشکیل شده و دوختن این قسمت ها در کنار هم حدود ۲روز زمان می برد. البته اگر بخواهیم مراحل پیش تولید گیوه را بررسی کنیم، باید به چهار مرحله چرم‌سازی، رویه‌بافی، تخت‌کشی و گیوه‌دوزی اشاره کرد که مجموع این اقدامات نزدیک به یک ماه زمان می برد.
رویه گیوه از مرودشت، آباده و شیراز به نجف آباد ارسال شده و گیوه های تولیدی نیز در سطح شهرستان، شهرهای اطراف و  بعضا دیگر استان های همجوار به ویژه در میان اقوام لر فروخته می شود.

پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۵۲
برچسب ها:
دیدگاه ها

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.