ذكرهاى مستحبى

عباس عزيزى

- ۲ -


77.گريز شيطان
پيغمبر گرامى خدا (ص ) فرمود: هرگاه بنده بسم الله الرحمن الرحيم را قرائت كند، شيطان از وى بگريزد.(80)
78.بزرگترين آيه كتاب خدا
امام صادق (ع ) فرمود: آنان (مخالفان ) را چه مى شود؟ خدايشان بكشد كه (در نماز) عمدا، به آشكار و ظاهر، خواندن بزرگترين آيه در كتاب خدا را بدعت پنداشته اند (و در اين كار هيچ دليلى ندارند) و آن آيه بسم الله الرحمن الرحيم مى باشد.(81)
79.بسم الله هنگام نامه نوشتن
امام صادق (ع ) مى فرمايد: در نامه ها نوشتن بسم الله الرحمن الرحيم را ترك مكن ، اگر چه پس از آن شعر باشد.(82)
80.طرز نگارش بسم الله
امام صادق (ع ) فرمود:بسم الله الرحمن الرحيم را به بهترين خط بنويس و باء آن را كشيده قرار مده ، تا (بتوانى ) سين را بلند و كشيده بنويسى .(83)
81.گفتن بسم الله در همه امور
از امام صادق (ع ) روايت شده است كه چنين فرمودند: هر گاه يكى از شما وضو گيرد و يا بخورد و يا بياشامد و يا لباسى بپوشد، سزاوار است كه بسم الله الرحمن الرحيم بگويد، پس اگر چنين نكند شيطان در آن شركت خواهد كرد.(84)
82.شروع هر سوره با بسم الله
بيهقى در كتاب شعب از احمد بن حنبل نقل كرده كه گفت : هر كه با هر سوره از قرآن كريم بسم الله الرحمن الرحيم نگويد، محققا يكصد و ده آيه از كتاب خدا را ترك گفته است .(85)
83.برخاستن از خواب ، سر موقع
پيغمبر اكرم (ص ) فرمود: هر كه بخواهد شب را به عبادت برخيزد، چون در بستر خود خوابيد بايد بگويد: بسم الله الرحمن الرحيم بار خدايا، مرا از مكر خود آسوده مدار و ياد خودت را فراموشم مكن و مرا در گروه غافلان مقرر منما، من برخيزم در ساعت كذاوكذا. و محققا خداى عزوجل بدو فرشته اى گمارد كه او را همان ساعت بيدار كند.(86)
84.هنگام ورود به مستراح
امام صادق (ع ) از پدرانش ، از امير مؤ منان (ع ) روايت مى نمايد كه فرمود: هنگامى كه براى ادرار كردن يا غير آن برهنه شديد، بسم الله الرحمن الرحيم بگوييد زيرا در اين صورت ، شيطان به شما نگاه نمى كند تا كارتان تمام شود.(87)
85.هم غذا شدن شيطان
از پيغمبر اسلام (ص ) پرسيده شد: آيا شيطان با انسان چيزى مى خورد؟
در پاسخ فرمودند: آرى ، بر سر هر سفره اى كه بسم الله الرحمن الرحيم گفته نشود، شيطان با آنان غذا مى خورد، و به اين جهت ، خداوند بركت را از آن سفره بر مى دارد.(88)
86.نام خدا هنگام وضو
امام صادق (ع ) فرمودند: كسى كه هنگام وضو نام خدا را ببرد، تمام بدنش ‍ پاك مى شود و اين كار كفاره گناهان بين دو وضو خواهد بود. و كسى كه نام خدا را نبرد، فقط آن مقدار از بدنش كه آب به آن مى رسد پاك مى شود.
امام صادق (ع ) فرمودند: هر كسى كه هنگام وضو نام خدا را بر زبان جارى كند، گويا غسل كرده است .(89)
87.هنگام خواب
از رسول گرامى خدا (ص ) روايت شده است كه فرمودند: هر گاه بنده در هنگام خواب بسم الله الرحمن الرحيم بگويد، خداوند مى فرمايد: فرشتگانم ! نفس كشيدنهايش را تا صبح حسنات به حساب آوريد و برايش ‍ بنويسيد.(90)
88.هنگام سوار شدن
امام كاظم (ع ) نقل مى نمايند كه رسول خدا (ص ) فرمودند: اگر مردى سوار چهارپا شود و نام خدا را ببرد، فرشته اى پشت سر او سوار شده و او را تا هنگام پياده شدن محافظت مى نمايد. و اگر هنگام سوار شدن ، نام خدا را نبرد شيطانى پشت سر او سوار شده و به او مى گويد آواز بخوان . اگر بگويد بلد نيستم ، مى گويد آرزو كن . و او پيوسته آرزو مى كند تا پياده شود.
89.قبل و بعد از غذا
از رسول اكرم (ص ) روايت شده است كه فرمودند: هيچ مردى نيست كه خانواده خويش را گرد آورد و آن گاه سفره را پهن نمايد و آنان در آغاز خوردن بسم الله الرحمن الرحيم و در پايان آن الحمد لله رب العالمين بگويند و سفره را بردارند، مگر آن كه همگى مورد آمرزش قرار خواهند گرفت .(91 )
على (ع ) فرمود: هنگامى كه غذا مى خوريد، در آغاز آن بسم الله الرحمن الرحيم گفته شود و در انتهاى آن حمد خدا شود.(92)
90.محافظت فرشتگان
رسول خدا (ص ) فرمود: چنانچه آدمى در هنگام سوار شدن بر وسيله نقليه نام خدا را ببرد بسم الله بگويد، فرشته اى براى محافظتش همراه گردد و او را تا زمانى كه پياده شود، از هر حادثه اى نگاه مى دارد و اگر سوار شود و بسم الله نگويد، شيطان همراهى اش مى كند.(93)
91.آفت ترك بسم الله هنگام سوارى
رسول اكرم (ص ) فرمود: بنده هنگامى كه سوار وسيله اى شود و بسم الله نگويد در رديف شيطان قرار مى گيرد.(94)
92.ذكر فاطمه زهرا (س )
بانوى دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س ) فرمود:
اين رطبها از نخلى است كه خداوند در بهشت براى من نشانده ، آن هم بر اثر دعايى كه پدرم به من آموخت و هر صبح و شام بر آن مواظبت دارم .
از او درخواست كردم كه اين دعا را به من بياموزد، فرمود: اگر مى خواهى خدا را ملاقات كنى ، در حالى كه از تو راضى باشد و اگر مى خواهى تا زنده هستى درد تب تو را فرا نگيرد، بر اين دعا مداومت كن :
بسم الله الرحمن الرحيم ، بسم الله النور، بسم الله نور النور، بسم الله نور على نور، بسم الله الذى هو مدبر الامور، بسم الله الذى خلق النور من النور، الحمد لله الذى خلق النور من النور، و انزل النور على الطور فى كتاب مسطور، فى رق منشور، بقدر مقدور، على نبى محبور، الحمد لله الذى هو بالعز مذكور، و بالفخر مشهور، و على السراء و الضراء مشكور، و صلى الله على سيدنا محمد و آله الطاهرين .
بنام خداوند بخشنده مهربان ، به نام مبارك خدا كه نور عالم است ، به نام مبارك خدا كه نور نور عالم است ، به نام مبارك خدا كه نور بالاى نور عالم است . به نام مبارك خدا آن نام كه مدبر امور عالم است ، به نام مبارك خدا آن نام كه نور را از نور آفريد (يعنى عالم و آدم را از نور خود آفريد)، ستايش ‍ خداوند را كه نور (وجود عالم و نور جان آدم ) را از نور (جمال خود) آفريد و نور (تجلى خود) را بر طور سينا در كتاب مسطور تورات نازل كرد در صحيفه گشوده به قدرى كه مقدر نمود بر پيغمبر عالم و صالح خود، ستايش خدا را كه نزد تمام موجودات به عزت مذكور و فخر و جلالت معروف است و در حال آسايش و سختى ، بايد شكرگزار او بود. و درود خداوند بر سيد ما، حضرت محمد (ص )، و اهل بيت طاهرينش باد.
سلمان مى گويد: از روزى كه اين دعا را تعليم گرفتم ، بيش از هزار كس از اهل مدينه و مكه را تعليم دادم و هر كس كه تب او را فرا مى گرفت ، چون اين دعا را مى خواند، به امر خداى سبحان تب از او دور مى گشت .(95)
93.ذكرى براى بهبودى تب
در روايتى كه از امام على بن موسى الرضا (ع ) نقل شده ، آمده است كه براى بهبودى تب ، بر سه قطعه كاغذ بنويسد:
1- بسم الله الرحمن الرحيم لاتخف انك انت الاعلى .
2- بسم الله الرحمن الرحيم لا تخف نجوت من القوم الظالمين .
3- بسم الله الرحمن الرحيم الا له الخلق و الامر تبارك الله رب العالمين .
سپس بر هر قطعه سه بار سوره توحيد را بخواند و در سه روز و هر روز يك قطعه از آنها را ببلعد كه ان شاءالله شفا خواهد يافت .(96)
4.ذكر لا اله الا الله
94.ثواب لا اله الا الله
ابى حمزه گويد: شنيدم كه امام باقر (ع ) مى فرمود: هيچ چيز نيست كه ثوابش بيشتر باشد از گواهى به اينكه بگويد: لا اله الا الله يعنى گواهى دهد به يگانگى خدا، به راستى كه چيزى با خداوند عزّوجلّ برابر نيست و در هيچ امرى احدى با او شريك نيست .(97)
95.فقط خداوند شايسته پرستش است
امام صادق (ع ) مى فرمايد: رسول خدا (ص ) فرموده است : استغفار و گفتن كلمه لا اله الا الله بهترين عبادت است . خداوند عزيز جبار فرموده است ( آيه 22 سوره محمد): ((بدان كه راستش اين است كه نيست شايسته پرستشى جز خدا و آمرزش خواه از گناه خودت .(98)))
96.تجلى لا اله الا الله در بهشت
رسول خدا (ص ) فرمود: هر كس بگويد: لا اله الا الله براى او در بهشت درختى كاشته مى شود از ياقوت سرخ ، كه بنش از مشك سفيد برآمده ، و از عسل شيرين تر و از برف سپيدتر و از مشك خوشبوتر است و در آن نمونه هاى پستان دوشيزگان باشد كه در زير هفتاد پيراهن برآمده باشد (و بر آن درخت برآمده باشد هفتاد جامه بهشتى ).(99)
97.شيوه امام باقر (ع )
از امام صادق (ع ) فرمود: چيزى نيست مگر آنكه براى آن حدى است كه بدان پايان پذيرد جز ذكر خدا كه پايانى ندارد، خداى عزوجل فريضه هايى واجب كرده است و هر كه آنها را انجام دهد، همان حد و پايان آنها است ، و ماه رمضان است و هر كه آن را روزه دارد همان حد و پايان آن است ، و حج را واجب كرده است و هر كه حج كرد به پايان آن رسيده جز همان ذكر خدا، به راستى كه خداى عزوجل به اندك از آن راضى نشده و براى آن پايانى مقرر نكرده است ، سپس اين آيه را خواند (42 سوره احزاب ): اى كسانى كه گرويديد! ياد كنيد خدا را بسيار و تسبيح گوييدش در بامداد و پسين .
پس فرمود: خدا براى آن حدى مقرر نكرده كه در آن به پايان رسد. فرمود: پدرم بسيار ذكر خدا مى كرد، من به همراه او مى رفتم و او ذكر خدا مى گفت ، با او غذا مى خوردم و او ذكر خدا مى گفت ، و هر آينه كه با مردم در گفتگو بود زبانش را از ذكر خدا بازنمى داشت و من مى ديدم زبانش به كامش ‍ چسبيده بود و مى فرمود: لا اله الا الله . و شيوه اش بود كه ماها را انجمن مى كرد و دستور مى داد به ذكر خدا تا آفتاب مى زد و هر كدام كه ما قرائت (قرآن ) مى دانستيم ، دستور به قرائت مى داد و هر كدام كه قرائت نمى دانستيم ، او را دستور به ذكر مى داد.
در هر خانه اى قرآن خوانده شود و ذكر خداوند عزوجل گفته شود، بركتش ‍ افزون شود و فرشته ها در آن درآيند و شياطين از آن دورى گزينند و براى اهل آسمان بدرخشد، چنان كه ستاره هاى فروزان براى اهل زمين مى درخشند و هر خانه كه در آن قرآن نخوانند و ذكر خدا نگويند، بركتش كم شود و فرشته ها از آن دورى گزينند و شياطين در آن حاضر شوند.(100)
98.لا اله الا الله از روى خلوص
از ابان بن تغلب از امام صادق (ع ) فرمود: اى ابان ، چون به كوفه رفتى ، اين حديث را روايت كن : هر كس كه از روى اخلاص گواهى دهد كه نيست شايسته پرستشى جز خدا، بهشت براى او واجب باشد.
ابان مى گويد: به او گفتم : راستش اين است كه از هر فرقه اى نزد من مى آيند، براى همه آنان اين حديث را روايت مى كنم ؟ حضرت فرمود: آرى ، اى ابان چون روز رستاخيز شود و خداوند همه اولين و آخرين را گرد آورد، خدا لا اله الا الله را از آنها بگيرد جز از كسى كه بر اين مذهب حق باشد.(101)
99.بهترين عبادت
رسول خدا (ص ) فرمود: بهترين عبادت ، گفتن لا اله الا الله است .(102)
100.تلقين به مردگان
رسول خدا (ص ) فرمودند: لا اله الا الله را به مردگان خود تلقين كنيد، زيرا گناهان را از بين مى برد. گفتند: يا رسول خدا! كسى كه آن را در حال سلامتى بگويد چه حكمى دارد؟ فرمودند: اين (ذكر) گناهان را در هر حال از بين مى برد و از بين مى برد و از بين مى برد. به راستى كه لا اله الا الله انسان مؤ من در زندگى ، مرگ و برانگيختن اوست .
همچنين رسول خدا (ص ) فرمود كه جبرئيل گفت : اى محمد! كاش آنها را به هنگامى كه برانگيخته مى شوند، مى ديدى كه يكى با روى سفيد مى گويد: لا اله الا الله و ديگرى با روى سياه مى گويد: واى بر ما كه نابود شديم .(103)
101.سنگينى لا اله الا الله
پيامبر اكرم (ص ) فرمودند: خداى عزوجل به موسى بن عمران فرمود: اى موسى ! به راستى كه اگر آسمانها و ساكنان آن كه نزد من هستند و زمين هاى هفتگانه را در يك كفه گذاشته و لا اله الا الله را در كفه ديگرى بگذارند، لا اله الا الله سنگين تر از آنها خواهد بود.(104)
102.پاك كننده گناهان
اميرالمؤ منين (ع ) فرمودند: هيچ بنده مسلمانى نيست كه بگويد لا اله الا الله مگر اين كه بالا مى رود و هر سقفى را مى شكافد و به هيچ كدام از گناهان او برنمى خورد، مگر اين كه آن را پاك مى كند تا اين كه به خوبيهايى همانند خود برسد و بايستد.(105)
103.لا اله الا الله هم وزنى ندارد
امام محمد باقر (ع ) مى فرمايد كه رسول خدا (ص ) فرمودند: هر چيزى هم وزنى دارد مگر خداوند و لا اله الا الله كه هم وزنى ندارد و قطره اشكى از ترس خدا كه با هيچ وزنى قابل اندازه گيرى نيست و اگر اين اشك بر صورت او جارى شود، هيچ گاه ندارى و خوارى را نخواهد ديد.(106)
104.ثواب زياد لا اله الا الله
امام باقر (ع ) فرمودند: ثواب هيچ چيز بيشتر از گواهى به لا اله الا الله نيست ، زيرا خدا همتايى نداشته و در امر خود هيچ كسى با او شريك نيست .(107)
105.عظمت لا اله الا الله
رسول خدا (ص ) فرمودند: نه من و نه گويندگان قبل از من ، همانند لا اله الا الله نگفته ايم .(108)
106.پاك شدن گناهان
رسول خدا (ص ) فرمودند: مؤ منى نيست كه بگويد لا اله الا الله مگر اين كه گناهان كارنامه اش پاك شده و اين عمل در كنار خوبى هاى همانند خود قرار مى گيرد.(109)
107.محبوب بودن ذكر لا اله الا الله نزد خدا
امام صادق (ع ) فرمودند: زياد بگوييد لا اله الا الله و الله اكبر، زيرا خدا هيچ چيزى را بيش از گفتن الله اكبر و لا اله الا الله دوست ندارد.(110)
108.ثواب گفتن صد بار لا اله الا الله
امام صادق (ع ) فرمود: عمل كسى كه صد بار لا اله الا الله بگويد، برتر از اعمال ساير مردم در آن روز است ، مگر عمل كسى كه بيش از اين گفته باشد.(111)
109.صد بار هنگام خواب
امام صادق (ع ) فرمودند: كسى كه وقت رفتن به رختخواب صد بار لا اله الا الله بگويد، خداوند خانه اى در بهشت براى او مى سازد، و كسى كه هنگام رفتن به رختخواب صد بار از خداوند آمرزش بخواهد، گناهان او مى ريزد همان گونه كه برگ درخت مى ريزد.(112)
110.ثواب گفتن لا اله الا الله با اخلاص
امام صادق (ع ) فرمودند: كسى كه با اخلاص لا اله الا الله بگويد، وارد بهشت مى شود. و گفتن با اخلاص اين است كه لا اله الا الله او را از آن چه خداى عزوجل حرام كرده ، باز دارد.(113)
111.لا اله الا الله كليد بهشت
امام باقر (ع ) مى فرمايد كه رسول خدا (ص ) فرمودند: جبرئيل ميان صفا و مروه نزد من آمده و گفت : هر كس از امت تو با اخلاص لا اله الا الله بگويد، وارد بهشت مى شود.(114)
112.تاثير ذكر لا اله الا الله همراه با خلوص
پيامبر اكرم (ص ) فرمودند: كسى كه با اخلاص لا اله الا الله بگويد، وارد بهشت مى شود. گفتن با اخلاص اين است كه لا اله الا الله او را از آنچه كه خداوند حرام كرده باز دارد.(115)
113.تاثير ذكر لا اله الا الله با صداى بلند
امام صادق (ع ) فرمودند رسول خدا (ص ) فرمودند: هيچ مسلمانى بلند نمى گويد لا اله الا الله مگر اين كه بى درنگ گناهانش زير پاهايش مى ريزند، همان گونه كه برگهاى درخت ، زير آن مى ريزند.(116)
114.دژ محكم الهى
وقتى كه امام رضا (ع ) به نيشابور رسيد، به هنگام حركت به طرف ماءمون محدثان اطراف او را گرفته و گفتند: اى فرزند رسول خدا! از پيش ما مى روى و حديثى نمى فرمايى كه از آن استفاده كنيم ! حضرت كه در كجاوه نشسته بودند، سر را از كجاوه بيرون آورده و فرمودند: از پدرم موسى بن جعفر (ع ) شنيدم كه فرمود از پدرم جعفر بن محمد (ع ) شنيدم كه فرمودند از پدرم محمد بن على (ع ) شنيدم كه فرمودند از پدرم على بن الحسين (ع ) شنيدم كه فرمودند از پدرم حسين بن على (ع ) شنيدم كه فرمودند از پدرم امير المؤ منين على بن ابى طالب (ع ) شنيدم كه فرمودند از رسول خدا (ص ) شنيدم كه فرمودند شنيدم كه جبرئيل مى گفت : از خداى عزوجل شنيدم كه فرمودند: لا اله الا الله پناهگاه من است ، كسى كه وارد پناهگاه من شود از عذاب من ايمن است .(117)
115.تهليل و استغفار، بهترين عبادت
رسول خدا (ص ) فرمود: بهترين عبادت ، گفتن لا اله الا الله است .
و نيز فرمود: بهترين عبادت استغفار است و اين است قول خداى عزوجل در قرآن كريم : فاعلم انه لا اله الا الله و استغفر لذنبك .(118)
(و بدان كه راستش اين است كه نيست شايسته پرستشى جز خدا و آمرزش ‍ خواه از گناه خود).(119)
116.بهترين ذكر نزد خداوند
پيامبر اكرم (ص ) فرمودند: در ميان سخنان هيچ سخنى نزد خداى عزوجل دوست داشتنى تر از گفتن لا اله الا الله نيست .(120)
117.ثواب پذيرفته شدن گواهى با لا اله الا الله
روزى رسول خدا (ص ) در حالى كه در ميان عده اى از ياران خود كه على بن ابى طالب (ع ) نيز يكى از آنان بود، نشسته بودند، فرمودند: كسى كه بگويد لا اله الا الله وارد بهشت مى شود. دو نفر از ياران او گفتند: ما نيز مى گوييم لا اله الا الله رسول خدا (ص ) فرمودند: گواهى به لا اله الا الله فقط از اين - على بن ابى طالب (ع ) - و شيعيانش كه پروردگار از آنان پيمان گرفته است پذيرفته مى شود. آن دو نفر دوباره گفتند: ما نيز مى گوييم لا اله الا الله در اين هنگام رسول خدا (ص ) دست خويش را به سر على (ع ) گذاشته و فرمودند: نشانه آن - پيروى از على بن ابى طالب (ع ) - اين است كه پيمان او را نشكنيد، در جايگاه او ننشينيد و سخن او را تكذيب نكنيد.(121)
118.برترين ذكر
جابر بن عبد الله انصارى گفت : شنيدم از رسول خدا (ص ) كه مى فرمود: لا اله الا الله برترين ذكر است .(122)
119.برترين مردم
امام صادق (ع ) فرمود: هر كه صد بار لا اله الا الله بگويد، همان روز برترين مردم از لحاظ عمل به شمار مى آيد، مگر كسى كه افزون تر بگويد.(123)
120.تاءثير آخرين كلام
رسول خدا (ص ) فرمود: هر كه آخرين گفتارش لا اله الا الله باشد وارد بهشت مى شود.(124)
121.كليد آسمان
رسول خدا (ص ) فرمود: هر چيزى كليدى دارد و كليد آسمان ها گفتن لا اله الا الله است .(125)
122.گفتن لا اله الا الله بدون تعجب
امام صادق (ع ) فرمودند: كسى كه بدون تعجب لا اله الا الله بگويد، خداوند پرنده اى از آن مى آفريند كه تا روز قيامت روى سر گوينده اش بال زده و برايش ذكر مى گويد.(126)
123.تلقين لا اله الا الله بر ميت
امام صادق (ع ) از پدرانش (ع ) نقل مى نمايد كه پيامبر (ص ) فرمودند: به مردگان خود لا اله الا الله تلقين كنيد، زيرا همانا كسى كه آخرين سخنش لا اله الا الله باشد، وارد بهشت مى گردد.(127)
124.آثار گفتن لا اله الا الله به هنگام مصيبت
امام باقر (ع ) فرمودند: مؤ منى نيست كه هنگام رويداد مصيبتى لا اله الا الله بگويد، مگر اين كه خداوند همه گناهانش را مى آمرزد، جز گناهان كبيره كه انسان را جهنمى مى كند. و هرگاه در آينده به ياد آن مصيبت افتاده ، لا اله لا الله بگويد و خدا را حمد كند، خداوند تمام گناهانى را كه در بين لا اله الا الله گفتن اول و دوم مرتكب شده است ، مى بخشد، جز گناهان كبيره را.(128)
125.سى بار ذكر در هر روز
امام باقر (ع ) از پدرش ، از پدرانش روايت كرده كه فرمودند: كسى كه هر روز سى بار بگويد: لا اله الا الله الملك الحق المبين (هيچ خدايى نيست جز خداى يكتاى فرمانروا كه وجودش ثابت و روشن و آشكار است )، به بى نيازى رو آورده و به فقر پشت كرده و درِ بهشت را كوبيده است .(129 )
126.برترين ذكر و بالاترين شكر
رسول خدا (ص ) فرمودند: برترين ذكرها، ذكر لا اله الا الله و بالاترين شكرها گفتن الحمد لله مى باشد.(130)
127.واجب شدن بهشت
امام صادق (ع ) فرمودند: كسى كه به هنگام مصيبت ، گفتن لا اله الا الله به او الهام شود، بهشت براى او واجب مى شود.(131)
128.بهاى بهشت
امام جعفر صادق (ع ) فرمودند: بهاى بهشت گفتن لا اله الا الله و الله اكبر است .(132)
129.كوبيدن در بهشت
امام صادق (ع ) فرمودند: كسى كه صد بار لا اله الا الله الملك الحق المبين بگويد، خداى عزيز غالب او را از فقر پناه داده و وحشت قبرش را از بين مى برد، بى نيازى را به دست آورده و در بهشت را كوبيده است .(133)
130.پاداش در دنيا و آخرت
از امام رضا (ع ) روايت شده است كه رسول گرامى خدا (ص ) فرمودند: هر كس در هر روز صد بار بگويد لا اله الا الله الملك الحق المبين توانگرى به او جلب مى شود و فقر و مستمندى از او دفع مى گردد و در دوزخ بر او بسته شده و در بهشت به رويش باز مى گردد.(134)
131.توانگرى و نجات از وحشت قبر
در كتاب كشف الغمه و امالى شيخ طوسى ، با سندهاى معتبر روايت شده كه حضرت رسول (ص ) فرمود: هر كس هر روز صد مرتبه بگويد: لا اله الا الله الملك الحق المبين از فقر و وحشت قبر نجات مى يابد و توانگرى به او روى آورد.(135)
5.ذكر سبحان الله
132.نامى از نامهاى خدا
زيد شحّام مى گويد: از امام جعفر صادق (ع ) پرسيدم : تسبيح چيست ؟ آن حضرت فرمود: نامى از نامهاى خدا و دعاى اهل بهشت است .(136)
133.ثواب تسبيح بدون تعجب
امام باقر (ع ) فرمودند: كسى كه بدون تعجب سبحان الله بگويد، خداوند از اين ذكر پرنده اى با دو زبان و دو بال مى آفريند كه در ميان تسبيح كنندگان خدا تا روز قيامت از جانب او خداوند را تسبيح مى كند.
الحمد لله و لا اله الا الله و الله اكبر نيز همين طور است .(137)
134.ريزش گناهان
امام صادق (ع ) فرمود: هر كس كه پس از نماز واجب خود، سى بار تسبيح سبحان الله بگويد، همه گناهان وجودش فرو ريزد.(138)
135.پاداش گوينده سبحان الله
امام صادق (ع ) از پدر و جد بزرگوارش حضرت امام (ع ) روايت مى كند: نبى اكرم (ص ) در پاسخ مسائلى كه مردى يهودى از آن حضرت پرسيده بود، ضمن حديث طويلى فرمود: آن گاه كه بنده سبحان الله بگويد، آنچه پايين تر از عرش خداست با او سبحان الله مى گويند و به گوينده ده برابر پاداش آنها داده مى شود و چون الحمد لله گويد، خداوند نعمت دنيا را به او كرامت كند تا نعمتهاى آخرت را ببيند، و آن سخنى است كه بهشتيان هنگام ورود به بهشت مى گويند و همه سخنها در دنيا قطع مى شود به جز الحمد لله كه قطع نمى گردد و آيه كريمه (احزاب ، 44): درود بهشتيان در روزى كه به دريافت و ديدار پاداش خدا نايل مى شوند، سلام است به همين حقيقت اشارت دارد.(139)
136.پاداش در بهشت
رسول خدا (ص ) فرمود: هر كس كه سبحان الله العظيم و بحمده بگويد درخت خرمايى براى وى در بهشت كاشته مى شود.(140)
137.ترازوى اعمال
امير المؤ منين على (ع ) مى فرمايد: تسبيح و سبحان الله گفتن يك نيمه از ترازوى اعمال را پر كرده و الحمد لله گفتن ترازوى اعمال را سرشار مى سازد و الله اكبر گفتن فاصله ميان آسمان و زمين را پر مى كند.(141)
138.ذكر پيامبر (ص ) قبل از رحلت
عايشه گفت : رسول خدا (ص ) پيش از رحلت اين ذكر را بسيار مى فرمود: (خدايا) تو را تسبيح مى كنم و به ستايش و حمد تو مشغولم ، از تو آمرزش ‍ مى طلبم و توبه مى كنم .(142)