سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته دفاع مقدس در این جلسه ویژه‌ برنامه‌های هفته دفاع مقدس را تشریح کرد. وی با اشاره به اینکه شعار امسال «درس‌ها و عبرت‌ها از وقایع جنگ تحمیلی» است گفت: اگر بتوانیم در مورد این درس‌ها حرکت خوبی داشته باشیم می‌توانیم گوشه‌ای از خودگذشتگی‌ها و ایثار رزمندگان را نشان بدهیم. اهداف سی‌و سومین سالگرد دفاع مقدس در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی در بندهای مختلفی تبیین می‌شود. تبیین نقش اقتدار همبستگی عمومی در برابر بیگانگان در سال حماسه سیاسی، تقویت و خودباوری برگرفته از دفاع مقدس، بازنگری و معرفی نمادها و الگوهای معنویت، مقاومت و خلاقیت، تمرکز بر داشتن به نقش مزورانه استکبار و صهیویتیست، تبیین درس‌ها و عبرت‌های جنگ تحمیلی و به روز کردن آن‌ها در وضعیت فعلی از جمله اهداف هفته دفاع مقدس است.

سردار کارگر سیاست‌ها را منطبق با رویکرد نگاه مقام معظم رهبری چنین عنوان کرد: استفاده بهینه از تبلیغات و اتحاد اسلامی در زمان‌های مناسب، بهره‌گیری از مشارکت عمومی نهادها و دستگاه‌های مختلف دولتی و غیردولتی، سوق دادن برنامه برای محافل علمی و پژوهشی، توجه خاص به نسل جوان و نوجوان، بهره‌گیری از تجربیات و عبرت‌های جنگ تحمیلی در ترویج فرهنگ اخلاقی و توجه به سبک زندگی، بهره‌گیری از فضاهای مجازی و الکترونیکی در جذابیت‌ برنامه‌ها و برپایی نمایشگاه فرهنگی و تخصصی به منظور معرفی توانمندی‌های دفاعی و سازندگی.

نامگذاری ایام هفته دفاع مقدس

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته دفاع مقدس با اشاره به اینکه هفته دفاع مقدس از ۳۱ شهریور ۹۲ آغاز می‌شود گفت: ایام روزهای هفته دفاع مقدس نامگذاری‌های خاص خود را دارد و نامگذاری‌ آن‌ها به صورت زیر است:

یکشنبه ۳۱ شهریورماه ۹۲ روز اقتدار و صلابت است که در آن رژه نیروهای مسلح انجام می‌شود.

دوشنبه اول مهرماه ۹۲ روز دانش‌پژوهشی و دفاع ملی است که همزمان با بازگشایی مدارس مراکز دانشگاهی و حوزوی می‌باشد و توجه به پدافند غیرعامل از برنامه‌های این روز است.

سه‌شنبه ۲ مهرماه ۹۲ روز سربازی و پایمردی که در آن توجه به خدمت مقدس سربازی و دلاوری‌های سربازان در مقابله با دشمن مورد توجه است.

چهارشنبه ۳ مهرماه ۹۲ روز عفاف و پاسداری است و در آن نقش زنان در صیانت از دستاوردهای معنوی انقلاب اسلامی مورد توجه قرار می‌گیرد.

پنجشنبه ۴ مهرماه ۹۲ روز ایثارگران و شهیدان است و گرامیداشت یاد شهدا و نکوداشت جانبازان، آزادگان در نظر گرفته شده و روز غبارروبی و عطرافشانی مزارمطهر شهدا در سراسر کشور است.

جمعه ۵ مهرماه ۹۲ روز روحانیت، رزمندان و ولایتمداری است و در آن وحدت نیروهای مسلح و پاسداشت حماسه عملیات ثامن‌الائمه که در این روز انجام شده بود مورد توجهاست.

شنبه ۶ مهرماه ۹۲ روز درس‌ها و عبرت‌ها از وقایع جنگ تحمیلی است که توجه به دریافت عبرت‌‌های حاصل ازجنگ تحمیلی در این روز مد نظر است.

سردار کارگر با اشاره به اینکه چندی پیش در جلسه مدیران نشریات و رسانه‌های مختلف حدود ۶۰ پیشنهاد مطرح شد، گفت: ما توانستیم نیمی از ۶۰ پیشنهاد مطرح شده را در برنامه‌های هفته دفاع مقدس بگنجانیم و در نظر داریم از سال آینده ۳ ماه قبل از هفته دفاع مقدس این جلسه هم‌اندیشی را با مسئولین و مدیران رسانه‌ها بگذاریم.همچنین برای اولین بار امسال در خود سازمان صدا و سیما ستادی برای برنامه‌ریزی هفته دفاع مقدس تشکیل شد. هم در حوزه صدا و هم در حوزه سیما و به این ترتیب امیدواریم امسال در برنامه‌های هفته دفاع مقدس شاهد تحول خوبی باشیم.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت هفته دفاع مقدس را رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌‌های دفاع مقدس برعهده دارد، گفت: در استانها، استاندارها مسئولیت ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس را برعهده دارند و دبیر این ستادها هم روسای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استانها هستند و این موضوع توسط وزیر کشور به سراسر کشور ابلاغ شده است. ما معتقدیم این هفته متعلق به همه مردم است و فقط از آن نیروهای مسلح نیست زیرا پیروز واقعی جنگ مردم بودند و ما باید با این نگاه به هفته دفاع مقدس توجه کنیم.

امسال توجهی ویژه به نقش زنان در دفاع مقدس داشته‌ایم زیرا متاسفانه ما دفاع مقدس را بیشتر مردانه معرفی کرده‌ایم در حالی که معتقدیم نقش زنان بسیار پررنگ و قابل توجه است. همچنین توجه به حضور روحانیت در دفاع مقدس از توجهات ویژه برنامه‌های امسال است زیرا روحانیون، حضور بیشتری را به نسبت دیگر اقشار داشته‌اند. سال گذشته شهید فاتحی کرجو به عنوان شهید سال معرفی شد، امسال نیز شهید سیده طاهره هاشمی را به عنوان شهید سال در این هفته معرفی می‌کنیم. همچنین مانند سال گذشته که کتاب «پایی که جا ماند» به عنوان کتاب سال معرفی شد. امسال کتاب «نورالدین پسر ایران» را در هفته دفاع مقدس معرفی می‌کنیم.

تشکیل ستاد رسانه‌ای ویژه هفته دفاع مقدس توسط بنیاد حفظ آثار برای خبرنگاران

سردار کارگر با تشریح برنامه‌های خاص بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در هفته دفاع مقدس گفت: تشکیل ستاد رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی در هفته دفاع مقدس که بتوانند پاسخگوی همه خبرنگاران باشد در خبرگزاری دفاع مقدس مستقر خواهد شد و به صورت شبانه‌روزی از روز اول تا آخرین روز هفته دفاع مقدس جوابگوی خبرنگاران و رسانه‌ها خواهند شد. همچنین افتتاح دفاتر سرپرستی خبرگزاری دفاع مقدس در ادارت کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها خواهیم داشت. برنامه تورهای خبرنگاری جهت بازدید از منطقه عملیاتی دفاع مقدس و یادمان‌های راهیان نور در این هفته توسط ستاد مرکزی راهیان نور برگزار می‌شود. تجلیل از ۳ رسانه برتر مکتوب و ۳ رسانه مجازی (خبرگزاری‌ها و سایت‌ها) پس از بررسی عملکرد آنها پیرامون انعکاس و پوشش مطلوب رسانه‌ای در حوزه دفاع مقدس انجام خواهد شد. همچنین برنامه افتتاح و راه‌اندازی باشگاه خبرنگاران دفاع مقدس را در این هفته خواهیم داشت.

برنامه‌های ارتش جمهوری اسلامی به مناسبت هفته دفاع مقدس

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشریات دفاع مقدس در ادامه به برنامه‌های ارتش جمهوری اسلامی در هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: برای ارتش ۱۸ برنامه در نظر گرفته شده است که برخی از آنها بدین شرح است:

۱- شرکت یگان‌های نمونه ارتش در مراسم رژه نیروهای مسلح

۲- مصاحبه تلویزیونی با فرماندهان و مسئولیت شاغل و بازنشسته آجا

۳- تجلیل از فرماندهان عملیات ثامن‌الائمه(شکست حصر آبادان) در هفته دفاع مقدس

۴- برگزاری مراسم ویژه در مراکز نظامی آجا بویژه در شهرستان آبادان به مناسبت سالگرد شکست حصر آبادان

۵- برگزاری مراسم سالگرد عملیات کمان ۹۹ در پایگاه‌های نهاجا (عملیات ۱۴۰ فروند هواپیماهای جنگنده نیروی هوایی به تلافی شروع جنگ تحمیلی توسط رژیم بعث عراق)

۶- شرکت در مراسم غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا

۷ – تبلیغات میدانی در سطح شهر تهران و استانها

۸ – سخنرانی فرماندهان و مسئولین آجا پیش ازخطبه‌های نماز جامعه در هفته دفاع مقدس

۹- برگزاری مسابقات عقیدتی، علمی، فرهنگی و هنری در سطح یگان‌های آجا

۱۰- معرفی دستاوردهای ۸ سال دفاع مقدس به وابستگان نظامی خارج از کشور در قالب کتاب و مقاله

۱۱ – رونمایی از پروژه‌های نظامی و دفاعی و برپایی نمایشگاه ادوات و تجهیزات نظامی

۱۲ – برگزاری مراسم شب شعر و خاطره با دعوت ازشاعران کشوری

۱۳- برگزاری مراسم سالگرد شهادت سرداران و فرماندهان، فلاحی، فکوری، نامجوی، کلاه‌دوز و جهان‌آراء

برنامه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ویژه هفته دفاع مقدس

سردار کارگر همچنین به برنامه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: سپاه پاسداران ویژه این هفته ستادی تشکیل داده است که مسئولیت آن برعهده سردار فضلی می‌باشد. سپاه پاسداران به عنوان مسئول برگزاری مرامس رژه نیروهای مسلح امسال روز ۳۱ شهریورماه در حرم امام(ره) این مراسم را ساماندهی خواهد کرد. همچنین دیگر برنامه‌های سپاه به این شرح است:

برگزاری مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس در رده‌ها و اقشار بسیج

برگزاری ۳۳ نمایش رزمی و بازسازی عملیات‌های دفاع مقدس به مدت حداقل یک هفته

برپایی نمایشگاه در هفته دفاع مقدس متشکل از غرفه‌های متنوع و جذاب فرهنگی

برپایی نمایشگاه توانمندی‌های نظامی و دفاعی نیروهای مسلح

برگزاری چهارمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس در تهران

برگزاری کنگره ملی شهدای نجف‌آباد

برگزاری مراسم بانوای کاروان ویژه‌برنامه بزرگداشت شکست حصر آبادان

رونمایی از کتاب‌های جدید نشر فاتحان و آلبوم‌های سرود و موسیقی متعلق به آثار سازمان سپاه و بسیج

مسابقه سراسری کتابخوانی در فضای مجازی از طریق سایت سازمان حفظ آثار ستاد سپاه و بسیج، برگزاری

مراسم راهپیمایی خانوادگی در روز جمعه ۵ مهرماه به صورت سراسری و همزمان در کلیه استان‌های کشور.

همچنین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افتتاح پروژه‌های دفاعی کشور و انعکاس گسترده آن در سطح رسانه‌های گروهی را برای هفته دفاع مقدس در نظر دارد.

برنامه‌های ناجا برای بزرگداشت هفته دفاع مقدس

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی تهیه برنامه‌های تلویزیونی پیرامون نقش پشتیبانی نقش جنگ جهاد در دوران دفاع مقدس را با همکاری صدا و سیما در نظر دارد. همچنین برنامه‌های نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران متشکل است از:

۱- تجلیل از رزمندگان و جانبازان

۲- مراسم بزرگداشت سربازان شهید و تقدیر از خانواده‌های آنان

۳- شرکت یگان‌های نمونه د رمراسم رژه نیروهای مسلح

۴- دیدار از خانواده معظم شهدای دفاع مقدس

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته دفاع مقدس از برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش خبر داد و افزود: رونمایی از یادمان شهدای فرهنگی در اردوگاه شهید باهنر کرمان ، رونمایی از کتاب شهدای روحانی فرهنگی با عنوان فرزندان آفتاب، معرفی یک شهید دانش‌آموز و نواختن زنگ ایثار در بازگشایی مدارس را از جمله‌ برنامه‌های این وزارتخانه برشمرد.

سردار کارگر در ادامه افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات، مرکز اصناف و بازرگانان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دیگر نهادهای لشکری و کشوری نیز برنامه‌های مشخص شده‌ای دارند.

برنامه‌های ویژه رسانه ملی به مناسبت هفته دفاع مقدس

رسانه ملی نیز برنامه‌ریزی‌های خاصی برای هفته دفاع مقدس در نظر گرفته است و قرار است برنامه‌هایی مثل دیروز، امروز فردا، نگاه یک، گفت‌وگوی ویژه خبری، برنامه‌های اقتصادی مختلف مثل پایش و… برنامه‌های خاص دفاع مقدس را در این هفته در نظر داشته باشند. همچنین برنامه سین مثل سریال معرفی فیلم‌های دفاع مقدس و انتخاب بهترین فیلم دفاع مقدس را در نظر خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه راه‌اندازی نهضت ترجمه یکی از اشکالات امروز ما در کشور است افزود: باید بتوانیم آثار مکتوب فیلم‌هایمان را به زبان‌های خارجی و به صورت گسترده ترجمه کنیم. این کار به ۳ زبان انگلیسی، عربی و اردو در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس انجام می‌شود.

سردار کارگر در انتها از خبرنگاران درخواست کرد تا در حوزه‌های مختلف خبری بتوانند دفاع مقدس را با الگوهای موجود در ایران به خوبی معرفی کنند.وی موضوع بیداری اسلامی در کشورهای منطقه را حساسیت هفته دفاع مقدس در سال ۹۲ عنوان کرد و گفت: باید به موضوع سوریه و مقاومت آن حتما در هفته دفاع مقدس توجه ویژه داشت.

در انتهای نشست خبری از دو کتاب «مَه در مِه» و «چلچراغ» با حضور نویسنده کتاب رونمایی شد.

منبع خبر