عقب مونده ها
- تاریخ انتشار : یکشنبه 9 اسفند 1394 - 7:47
- کد خبر : 27196
- مشاهده : - چاپ خبر
دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد به تنهایی یک کشور است+ تصاویر بازدید معاون رئیس جمهور
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان و جمعی از استادان دانشگاه اصفهان با هدف بررسی ظرفیت های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، از کارگاه ها، آزمایشگاهها و فضاهای آموزشی این دانشگاه بازدید کردند. سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری دولت بعد از بازدید از کارگاه ها، آزمایشگاه
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان و جمعی از استادان دانشگاه اصفهان با هدف بررسی ظرفیت های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، از کارگاه ها، آزمایشگاهها و فضاهای آموزشی این دانشگاه بازدید کردند.
سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری دولت بعد از بازدید از کارگاه ها، آزمایشگاه ها و امکانات آموزشی، تحیقاتی و پژوهشی واحد نجف آباد، در جمع اعضای شورای این دانشگاه ضمن ابراز خوشحالی به خاطر حضور در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد گفت: «حضور ۲۷ هزار نفر دانشجو در این دانشگاه مرا شگفت زده کرد.دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد به تنهایی یک کشور به حساب می آید. تجهیزات، امکانات و فضای آموزشی این دانشگاه در سطح بسیار بالایی قرار دارد.»
ستاری با اشاره به استراتژی دولت در مورد اقتصاد دانش بنیان افزود: «از ابتدای دولت دکتر روحانی بحث اقتصاد دانش بنیان را با جدیت دنبال کردیم. در حال حاضر شرایط به گونه ای است که به صرف فروش نفت و درآمدهای نفتی نمی توان کشور را اداره کرد. حتی اگر نفت به بالاترین قیمت ممکن هم برسد باز هم در اداره کشور با مشکل رو به رو خواهیم شد. باید به نقطه ای برسیم که از نگاه تک بعدی به اقتصاد و تفکرات نفتی حاکم بر جامعه و خام فروشی فاصله گرفته و به سوی اقتصاد دانش بنیان و دانش موثر بر تولید محصولات دانش بنیان متمایل شویم. نیروی انسانی تحصیل کرده پایه و اساس اقتصاد دانش بنیان است. باید نسبت به آموزش و به کارگیری این نیروی عظیم جدی تر باشیم.»
وی با بیان لزوم تغییر نگرش جدی در تفکرات فرهنگی جامعه خاطر نشان کرد:« داشتن ۵ میلیون نفر دانشجو و ۳۲ میلیون نفر نیروی انسانی بین بیست تا چهل ساله امتیاز بزرگی برای کشور ما به حساب می آید، ولی باید دید چگونه می توان از این نیروی بالقوه بیشترین بهره را ببریم. نیروی انسانی تحصیل کرده پایه و اساس اقتصاد دانش بنیان است. نباید به فروش نفت و گاز و منابع زیر زمینی اکتفا کرد، سرمایه های اصلی ما همین دانشجوها و افراد تحصیل کرده هستند.»
فکر و نیروی انسانی روح پژوهش است
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اهمیت جدیت در امور پژوهشی گفت:« همه چیز با پول بدست نمی آید. دانش، فناوری و تکنولوژی تنها با داشتن فضای فیزیکی و ساختمان و آزمایشگاه تولید نمی شود. این موضوع در مورد پژوهش هم صدق می کند. پژوهش با پول و دستگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی ایجاد نمی شود. تفکر و ایده پردازی است که باعث تولید دانش و پژوهش خواهد شد. فکر و نیروی انسانی روح پژوهش است. سخت افزارها و امکانات موجود صرفا تسهیل کننده راه و مسیر پژوهش هستند. همه باید به این تفکر برسند که اقتصاد مبتنی بر دانش با پول شکل نخواهد گرفت.»
ستاری افزود:« دانشگاه صرفا محل آموزش و یا پژوهش نیست. این دو تنها بخشی از رسالت بزرگ دانشگاه هستند. وقتی حرف از دانشگاه های نسل سوم و چهارم یا در واقع دانشگاه های کار آفرین زده می شود، باید بدانیم که دانشگاه باید جزء جدایی ناپذیر خانواده ها بشود. باید شرکت های بزرگ در کنار دانشگاه ها حضور داشته باشند و از تفکر دانشجوها استفاده کنند. باید بتوانند با جذب ایده های دانشجوها، آنها را به محصولات تجاری تبدیل کرده و تولید ثروت کنند. این یعنی اقتصاد دانش بنیان.»
وی حضور بخش خصوصی در زمینه های پژوهشی را ضروری دانست و خاطر نشان کرد:« بخش خصوصی باید جایگاه خود را در امر پژهش بدست بیاورد. پژوهش دولتی، مانند صنعت دولتی و مسکن دولتی کارایی لازم و صددرصدی را ندارد. البته دولت باید همیشه در مرزهای دانش و پژوهش سرمایه گذاری کند. ولی این بدان معنا نیست که خود دولت دست به کار امر تحقیق و پژوهش بشود. تغییرات فرهنگی و ساختاری زیادی باید صورت بگیرد تا بتوانیم اقتصاد دانش بنیان را در کشور پیاده سازی کنیم. پارک های علمی و فناوری نمونه بارزی از این تغییر نگرش است. البته ما از نظر کمیت و تعداد پارک های علمی و فناوری در حد مطلوبی هستیم ولی کیفیت و خروجی مطلوب این گونه مراکز بسیار مهمتر از تعداد آنها است»
بودجه ۷ میلیاردی پژوهش، یک اتفاق بی سابقه در کشور
سورنا ستاری با اشاره به بودجه ۷ هزار میلیارد تومانی بخش پژوهش در سال آینده افزود:« اختصاص این رقم در بودجه سال آینده یک اتفاق بی سابقه و نادر است. باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم. این قدم اول است و به عنوان گام بعدی باید شرایط ورود بخش خصوصی به امور پژوهشی را نیز فراهم کنیم. ما بدون حضور بخش خصوصی در حوزه پژوهش قطعا شکست می خوریم. باید دید بخش خصوصی تا چه میزان در این زمینه سرمایه گذاری خواهد کرد. درصد سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی در پارک های علم و فناوری یک به پانزده می باشد. یعنی بخش خصوصی پانزده برابر دولت آورده خواهد داشت. همین امر موجب چرخیدن بیشتر و بهتر چرخ پژوهش و به دنبال آن اقتصاد مملکت خواهد شد.»
منبع:آنا
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱