[box type=”shadow” ]دکتر روازاده دکتر طب سنتی فعال در زمینه طب اسلامی-ایرانی و سنتی بیانیه ای در روز قدس امسال تهیه و پخش نموده اند.این بیانیه در رابطه مضرات شدید لامپهای کم مصرف و همچنین نمک های مضر موجود در بازار بحث می کند. [/box] 

۱- متاسفانه در حدود ۱۰ سال است استفاده و جایگزینی لامپ‌های کم‌مصرف از طرق مختلف ترویج و توصیه می‌شود و حتی برای تشویق اقشار مختلف مردم به استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف، یارانه نیز در ‌نظر گرفته و این نوع از لامپ‌ها با قیمتی پایین‌تر از قیمت تمام‌شده در اختیار مردم قرار می‌گرفت و هم اکنون مواد اولیه این لامپ‌ها مشمول تحریم نمی باشند.

۲- بالاخره پس از گذشت سال‌ها از مصرف گسترده لامپ‌های کم‌مصرف و جایگزینی آن از سوی خانوار‌های ایرانی، اخیراً مسئولان محترم وزارت بهداشت و درمان بر سرطان‌زا بودن این لامپ‌ها و سایر زیان‌های عمیق فیزیکی و عصبی ناشی از استفاده از این لامپ‌ها بر بدن انسان هشدار دادند و به صورت رسمی از احتمال نشت “اشعه ماورای بنفش” و “بخار جیوه” از این نوع لامپ‌ اعلام خطر کردند و اعلام داشتند: در فرآیند تولید نور در لامپ‌های کم مصرف، دو خطر مهم وجود دارد: اول اینکه اگر به هر دلیلی، اشعه ماورا بنفش از لامپ نشت کند بسیار خطرناک بوده و بیماری‌های پوستی و چشمی را برای افراد به دنبال دارد و تهدید دیگر مهم این لامپ‌ها بخار جیوه آن است، که موجب بروز بیماری‌های عصبی و سرطان می‌شود. (خبرگزاری فارس- ۲۸/۰۱/۱۳۹۱ )
3- آیا بهتر نبود که کار کارشناسی توسط کشور خودمان صورت می گرفت و اعتماد به دانشمندان اجیر شده نمی کردیم.
4- چرا مسائل ارزشی اگر بخشنامه هم داشته باشند عمرشان کوتاه و رشدشان محدود است؟ اما لامپ کم مصرف باید تا داخل طویله های روستاها نیز برود و یک کشور، لامپ خوب، سالم و مفید، اسراف و به زباله دانها سرازیر شود؟
5- در طول سالیان اخیر بسیاری از کارشناسان غیردولتی نسبت به عوارض و پیامدهای خطرناک استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف هشدار داده بودند اما متولیان امر در وزارت محترم بهداشت و درمان فقط در حدی که پاسخگوی قانون باشند اقدام کرده اند.
6- آیا مردم می دانند که این لامپها با در نظر گرفتن هزینه های جانبی درمان و عوارض های خطرناک آن پر هزینه تر از لامپهای گذشته اند؟
7- نوزادان و کودکانی که هنوز راه نمی روند و مجبورند دائم به این لامپها نگاه کنند چه کسی از کوری آینده آنها جلوگیری خواهد کرد؟
8- سرطان شناس آمریکایی که اخیراً به ایران سفر کرده علم غیب ندارد که بگوید سونامی سرطان۳ سال دیگر ایران را فرا می گیرد! قطعا در جریان این خیانت بزرگ، دستی دارد.
نحوه جمع آوری لامپ های کم مصرف و جایگزین آن:
9- پیشنهاد این است که با همان وحدت و شدت که در سراسر کشور اشاعه پیدا کرد، به سرعت باید جمع آوری شده و نحوه جمع آوری این بمب های به اصطلاح لامپ کم مصرف باید اعلام گردد و این مسئله باید سریعاً در دستور کار هیئت دولت و وزارتخانه‌های مرتبط قرار گیرد و به‌صورت رسمی جلوی تولید و واردات لامپ‌های کم‌مصرف گرفته شود.
10- برای جمع آوری لامپ های کم مصرف پیشنهاد می گردد آرام و با دقت آنها را با دست کش باز کنند و در روزنامه بپیچند و به گونه ای که امکان شکستن نداشته باشد، به اولین مرکز بهداشتی نزدیک محل سکونت خود تحویل دهند و توصیه می کنیم از همان لامپ های قدیمی رشته ای برای روشنایی استفاده نمایند.
11- متاسفانه اخیراً استفاده از لامپ‌های LED و LMD به عنوان جایگزین، کم مصرف و فاقد عوارض تبلیغ می شود که کاملاً اشتباه می باشد، تا کی دوباره فریب جدیدی بخوریم و این بار از LED استفاده کنیم تا عوارض مخرب آن را در مقاله جدیدی ببینیم!؟
اقدامات لازم در صورت شکستن لامپ های کم مصرف:
12- مردم بدانند که اگر لامپ کم مصرفی به هر دلیلی شکست متاسفانه همه کسانی که در نزدیکی آن هستند مجال فرار از مرگ تدریجی را ندارند!!
13- بارها اتفاق افتاده که در میوه فروشی یک لامپ کم مصرف شکسته و روی میوه ها ریخته شده که با دستمال آنها را پاک کرده اند!! (خود عمق فاجعه را ببینید!!)
14- اگر در اتاقی لامپ کم مصرفی بشکند باید همه افراد را از آن اتاق (مخصوصاً بچه ها را) خارج کرد و تا چند روز در آن محل باید کسی نباشد. برای تمیز کردن اتاق نیز باید حتماً ماسک بزنید و مواظب باشید روی قطعات شکسته لامپ پا نگذارید. همچنین قبل از پاکسازی اتاق، پنجره‌ها را باز بگذارید تا بخارات جیوه از اتاق خارج شود و در صورتی که اتاق دارای سیستم تهویه مرکزی است آن را خاموش کنید. به هیچ‌وجه از جاروبرقی برای تمیز کردن بقایای لامپ شکسته استفاده نکنید چون بخارات جیوه را در فضا پخش می‌کند و جارو نیز آلوده می‌شود. یک دستکش بپوشید تا از تماس مستقیم با بقایای شکسته لامپ و بریدن دستان جلوگیری شود و با ۲ تکه مقوای نازک بقایای لامپ شکسته را به‌طور کامل با احتیاط در ظرف در بسته قرار دهید و به اولین مرکز بهداشتی تحویل دهید تا ایشان معدوم کنند!!!

از فرمایشات امام خامنه ای:
نظرات کارشناسان را بگیرید،
البته کارشناس را باید بشناسید.
هر کارشناسى مورد اعتماد نیست.
اى بسا کارشناسانى که مسؤولین بالا را گمراه کردند!
ما در این چند سال، اینها را دیده‏ایم.
اینها جزو تجربیّات ماست؛ که کارشناسى، راهى را جلوی نماینده مجلس یا مسؤول می گذارد که به وسیله آن،واقعیتى را واژگونه و غلط به او معرفى می ‏کند.
این‏طور نیست که شما بتوانید به هر کارشناسى اعتماد کنید.
کارشناس باید شناخته شده باشد؛
باید مورد اعتماد باشد؛
باید به انگیزه و عشق اسلامى و انقلابى و میهنى او، اطمینان حاصل شده باشد
و بدخواه نباشد.

(در دیدار نمایندگان دوره چهارم مجلس شوراى اسلامى‏ –۱۳۷۱/۰۳/۲۰)