نقدی بر عملکرد ۸ساله ابوالفضل ابوترابی

در آستانه برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، بحث و جدل های زیادی در خصوص کاندید اصلح از حوزه انتخابیه نجف آباد، تیران و کرون مطرح است. پایگاه خبری نجف آباد نیوز هم به روال نزدیک به یک دهه فعالیت خود، یکی از کاندیداها را به عنوان اصلح معرفی می کند.

خیلی ها بر ما خرده گرفته و می گیرند که اصلا شما حقی برای معرفی اصلح ندارید یا به عنوان یک رسانه نباید به شکل علنی از یک شخص حمایت کنید. در پاسخ به این دوستان باید بگوییم که نجف آباد نیوز یک رسانه کاملا شخصی و غیردولتی است و از این لحاظ هیچ گونه محدودیتی برای ابراز نظر ندارد.

از طرف دیگر معتقدیم تقریبا تمامی رسانه های فعال و تاثیرگذار، در چنین شرایطی به شکل مستقیم یا غیر مستقیم از برخی کاندیداها حمایت می کنند ولی برخی این کار را با هزاران حربه و سیاست انجام می دهند که البته ما بلد نیستیم. اگر چهار سال پیش، حمایت از ابوالفضل ابوترابی را وظیفه خود می دانستیم، این روزها هم در راستای وظیفه اطلاع رسانی و کمک به افزایش شور انتخاباتی، تلاش می کنیم چهره ای جدید، ولایتی و جهادی به نام احمد زمانی را به مخاطبان خود معرفی کنیم.

دیگر ایرادی که به ما می گیرند، این است که حمایت مان از زمانی باعث تفرقه در جمع نیروهای انقلابی و  در نتیجه افزایش احتمال انتخاب کاندید هواداران دولت در شهرستان خواهد شد. این که حضور همزمان ابوترابی و زمانی زمینه ساز انتخاب نفر سومی خواهد شد را قبول داریم ولی بر خلاف دوستان اعتقاد داریم آن کسی که باید در صحنه بماند، احمد زمانی است.

 

برکات ابوترابی برای کشور و حوزه انتخابیه

برای این حرف دلایلی داریم. این دلایل را کسی می نویسد که حدود دو سال در دوره اول حضور ابوالفضل ابوترابی در مجلس، به عنوان مسئول روابط عمومی ایشان در دفتر فعالیت داشته و از نزدیک این نماینده جوان و اطرافیانش را می شناسد.

در مقطع حضورم در دفتر، بر بنده ثابت شد که ابوالفضل ابوترابی به معنای واقعی کلمه انسانی است پاک، خدمتگذار، دارای تفکر و عمل جهادی، شریف، خدوم، شجاع، انقلابی و دارای عزم جدی برای تعامل با دیگر مسئولان در مسیر خدمت به مردم. به عنوان نمونه شهادت می دهم که یکی از اعضای خانواده ابوترابی، برای انجام یک کار اداری ساده در تهران که باید از طریق سایت و تماس های تلفنی انجام می شد، هیچ وقت حاضر نشد خود را معرفی کند تا کارش سریع تر حل شود. به من هم چنین اجازه ای نداد و ماه ها عین بقیه شهروندان، درگیر کاغذبازی های اداری بود.

شهادت می دهم که ابوالفضل ابوترابی نه تنها ریالی از بودجه دفتر به خانه نمی برد، بلکه خیلی اوقات از جیبش به دفتر کمک می کرد. به چشم می دیدم که ماهیانه به بسیاری از نیازمندان و خیریه ها کمک می کند و در ملاقات های مردمی، گاهی تمام پولی که همراه داشت را می بخشید.

ابوترابی در دوره حضور در مجلس منشا برکات و خدمات زیاد و قابل توجهی برای حوزه انتخابیه و کشور شد که به هیچ وجه قابل چشم پوشی و انکار نیست و ما در فرصت های مختلف به انعکاس این خدمات پرداخته ایم.

با وجود تمامی این امتیازات شاخص و ارزشمند ابوترابی، حضور بنده در دفتر به دلایلی ادامه پیدا نکرد و پس از انتخاب مجدد ابوترابی، از آن مجموعه جدا شدم.

 

نیاز قوه قضاییه به مدیران شجاعی مثل ابوترابی

آقای ابوترابی! ما شما را یک سرمایه ارزشمند برای شهرستان و حتی کشور می دانیم و همان طور که در دیدار حضوری چند هفته پیش عرض کردیم، امیدوار بودیم در مسئولیتی مهم در قوه قضاییه ادامه فعالیت دهید و از شجاعت و تجربیات تان در مسیر مبارزه با فساد استفاده کنید.

البته گفتید که پیشنهاد خاصی از قوه قضاییه مطرح نشده ولی باز هم امید داشتیم از تهران نامزد شوید که اظهار داشتید از آن جا نیز صحبتی نشده و در نهایت برای سومین بار از حوزه انتخابیه کاندید شدید.

به چند دلیل مخالف انتخاب شما در سومین دوره متوالی به عنوان نماینده مردم در مجلس هستیم.

اول این که شما هشت سال برای اجرای برنامه ها و تفکرات تان فرصت داشته اید و حالا باید به چهره ای جدید فرصت ظهور و بروز داد تا روحی تازه در کالبد مدیریت شهرستان دمیده شود. این چرخش نخبگان همیشه با برکت بوده و مطمئنا در حوزه انتخابیه نیز زمینه ساز تداوم خدمت و حل مشکلات مردم خواهد شد. علاوه بر این، طولانی شدن حضور یک مسئول در یک جایگاه، آفات خاص خود را دارد.

دیگر دلیل ما برای مخالفت با انتخاب شما بر می گردد که برخی نقاط ضعف عملکرد جنابعالی. شما با وجود تمامی امتیازاتی که شرح آن را دادیم، در برخی موارد ضعف هایی دارید که با وجود تذکرات چندین باره دوستان و علاقه مندان، اقدام خاصی برای رفع آن ها انجام نداده اید.

 

نقاط ضعف ابوترابی

یکی از مهم ترین ضعف های شما، عدم اعتقاد عملی جنابعالی به کار گروهی و تیمی در کنار اعتماد به نقطه نظرات کارشناسان هر حوزه است. مصداق این ضعف را می توان در مدیریت دفتر نجف آباد مشاهده کرد.

کادر اجرایی دفتر شما در این دو دوره به جز چند تغییر کوچک تقریبا ثابت مانده. بزرگوارانی که در دفتر مسئولیت دارند، الحق و انصاف انسان های خدمتگذار، شریف و مومن و با تجربه ای هستند ولی از نظر ما بایستی با حضور افرادی دیگر به ویژه از قشر جوان، این ترکیب تقویت شود.

شاید بهتر بود به جای صرف بخش قابل توجهی از بودجه دفتر برای امور خیر، چند نیروی جوان و در عین حال با تجربه استخدام می کردید تا همپای شما می دویدند و پیگیر حل مشکلات حوزه انتخابیه و اقدامات در دست اجرای جنابعالی می شدند.

خیلی از کارها و اقداماتی که شما در نظر داشتید و دارید، با یک دفتر قوی زودتر به ثمر می نشست و یا ابتر نمی ماند. البته خود شما در بسیاری موارد علاقه داشتید و دارید که کار را شخصا دنبال کنید و بچه های دفتر را کمتر در روند کار درگیر می کنید. نمونه اش ساخت و تجهیز دفتر دائم نمایندگان شهرستان در مجلس است که انصافا کار شایسته و ماندگاری محسوب می شود ولی اعضای دفتر کمترین مشارکت و مشاورت را در این طرح داشتند.

نمونه دیگر این سبک مدیریتی شما مربوط می شود به کلیپ تبلیغاتی دوره قبل که حتی بنده به عنوان مسئول روابط عمومی دفتر، هیچ اطلاعی از روند تهیه و تولید آن و حتی هزینه چند میلیونی پرداختی بابت آن نداشتم و دقیقه ۹۰ نسخه نهایی آن به دست مان رسید که عملا هم چندان به کار نیامد.

انتقاد دیگر ما به عملکرد جنابعالی، بر می گردد به ورود شما به موضوعاتی که چندان با حیطه وظایف یک نماینده ارتباط ندارد. مثل پروژه ای موسوم به «چهارسوق» که ساماندهی حدفاصل روزنامه فروشی کاویانی تا بانک ملی مرکزی را در دستور کار داشت و در نهایت با وجود تشکیل چندین جلسه و صرف میلیون ها تومان برای طراحی نقشه، به جایی نرسید و فقط وقت و هزینه قابل توجهی صرف کاری شد که قانونا در حیطه وظایف شهرداری و شورا قرار دارد.

 

نقاط ضعف پروژه فاضلاب در نجف آباد

انتقاد دیگر ما به موضوع فاضلاب مربوط می شود. شما این پروژه تعطیل شده را به یک کار ابتکاری پس از ۱۷ سال دوباره احیا کردید و کار با همکاری دیگر دستگاه های مسئول در شهر به ویژه شهرداری در مسیر مناسبی قرار گرفت. نقطه قوت پروژه اجرای سریع  آن با محوریت مدیری موفق و جهادی به نام حسین مجیدی بود ولی کار به دلیل جدید بودن مشکلاتی هم داشت که شاخص ترین آن را باید توجیه نشدن شهروندان در خصوص چرایی پرداخت هزینه بیشتر در مقایسه با دیگر شهرها دانست.

در آن مقطع با توجه به حضورم در دفتر جنابعالی، بارها موضوع را تذکر و راهکارهایی را پیشنها دادم ولی کار خاصی نشد و در نهایت در آستانه انتخابات دوره قبل مجلس، شما واگذاری انشعاب فاضلاب را اختیاری اعلام کردید که بلافاصله با تکذیب آبفای استان مواجه شد.

بهتر بود همان رویه اجباری بودن ادامه پیدا می کرد ولی همزمان برای توجیه مردم در این خصوص کارهای بهتر و بیشتری انجام می شد. همین اعلام شما در خصوص اختیاری بودن انشعاب فاضلاب باعث شد تا مشارکت مردم به شدت کاهش پیدا کند و به اعتقاد بسیاری از مدیران و کارشناسان، طرح زمین بخورد. طرحی که در ابتدا قرار بود با شیوه جدید طری سه تا پنج سال تمام شود ولی الآن شش سال را هم رد کرده و چندین برابر شدن هزینه ها کار را سخت تر نموده است.

البته در حال حاضر و طبق گفته خودتان بیش از نیمی از مجموع ۵۲۳ کیلومتر از شبکه طراحی شده برای نجف آباد عملیاتی شده ولی باید به این نکته هم اشاره کرد که میزان انشعاب های فعال نشان می دهد که مشارکت مردم کمتر از پیش بینی ها باشد و پساب خروجی تصفیه خانه که باید ۱۲۰ لیتر در ثانیه آن به شهرداری تحویل شود، در مرز ۳۰ لیتر در ثانیه و بعضا کمتر از آن نوسان کند.

با وجود تمامی این مشکلات و تودیع حسین مجیدی مدیر موفقی که اجرای فاضلاب را با سرعت پیش می برد، این طرح با فراز و نشیب های مختلف ادامه داشت تا وقتی که سال گذشته ذوب آهن اصفهان با تاکید آبفای استان، مشتری پساب ما شد. ذوب آهن پیشنهاد داد که پساب را بر اساس قیمت اعلامی آبفا خریداری کند تا آن را جایگزین بخشی از آب برداشتی از زاینده رود نماید ولی جنابعالی با یک مصاحبه مخالفت خود را با اعلام کردید.

استدال شما این بود که به دلیل شرایط خاص پروژه در نجف آباد و مشارکت مستقیم مردم، ذوب آهن بایستی علاوه بر پولی که به عنوان خرید پساب می دهد، در برخی پروژه های شاخص شهر نیز به صورت غیرنقدی کمک کند که ذوب آهن به دلیل مشکلات مالی این را قبول نکرد و ظاهرا منتظر انتخاب نماینده جدید شهرستان است تا موضوع را تعیین تکلیف کند.

این در حالی است که برخی مدیران آبفا معتقدند اگر مخالفت شما نبود، تا امروز به کمک ذوب آهن بخش زیادی از پروژه فاضلاب به ثمر نشسته بود و فشار کمتری به شهروندان از بابت پرداخت حق انشعاب وارد می شد.

در مجموع معتقدیم جنابعالی با وجود تمامی تلاش ها و پیگیری ها در موضوع پروژه فاضلاب که با جذب بیش از ۴۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی (در مقایسه با ۱۰ میلیارد پرداختی مردم) همراه شد، می توانستید تدابیر بهتری داشته باشید.

 

کاش از جای دیگری کاندید می شدید

آقا ابوالفضل! در مجموع و بعد از تمام این حرف ها، شما را یک نماینده مجلس انقلابی و ولایی و شجاع می دانیم که در این برهه حساس خیلی به درد نظام می خورید ولی نه از این حوزه انتخابیه. اگر از اصفهان یا تهران کاندید شده بودید، مطمئنا حمایت تان می کردیم ولی انتخاب سه باره شما از این حوزه انتخابیه، مثل دو دفعه قبل پر برکت نخواهد بود.

در ماه ها و هفته های منتهی به انتخابات ۲ اسفند۹۸، حرف و حدیث های زیادی در مورد عملکرد برخی از هواداران شما در خصوص تخریب رقبای انتخاباتی، نزدیک شدن به طیف هواداران دولت و بروز بد اخلاقی های سیاسی و اجتماعی مطرح شده که چه راست باشد و چه دروغ، وجهه جنابعالی را تا حدود زیادی تحت تاثیر قرار داده و به نظر ما در صورت انتخاب مجدد، نمی توانید همدلی شکل گرفته در سطح مدیریت شهرستان طی هشت سال گذشته را با همان قوت و قدرت ادامه دهید و در نتیجه روند خدمت رسانی به مردم و جبران عقب ماندگی های تاریخی این دیار، تا حدود زیادی مختل خواهد شد.

اگر هم رای نیاورید، حضورتان زمینه ساز شکسته شدن آرای مردم به نفع نامزد مورد حمایت هواداران دولت خواهد شد که در آن صورت هم پیش بینی می کنیم یک بار دیگر اولویت این دیار از انجام کارهای عمرانی و زیرساختی، به فعالیت های سیاسی تغییر فاز پیدا کند.

انتظار نداریم با این مطلب اعلام انصراف کنید ولی وظیفه داشتیم حرف مان را به مخاطبان بزنیم تا خودشان تصمیم بگیرند.

ابوالفضل ابوترابی

ابوالفضل ابوترابی

نقدی بر عملکرد ۸ساله ابوالفضل ابوترابی