ابتکار کشاورز علویجه ای برای مقابله با سرما زدگی درختان
به گزارش پایگاه خبری اداره جهاد کشاورزی نجف آباد کشاورز علویجه ای با بهره گیری از آب گرم جهت آبیاری درختان میوه خود،توانسته در سطح ۱۵ هکتار به مقابله با سرمازدگی بهاری درختان به عنوان یکی از قدیمی ترین مشکلات کشاورزی نجف آباد بپردازد. در این روش از خاصیت فیزیکی آب در تعدیل دمای محیط […]
به گزارش پایگاه خبری اداره جهاد کشاورزی نجف آباد کشاورز علویجه ای با بهره گیری از آب گرم جهت آبیاری درختان میوه خود،توانسته در سطح ۱۵ هکتار به مقابله با سرمازدگی بهاری درختان به عنوان یکی از قدیمی ترین مشکلات کشاورزی نجف آباد بپردازد.
در این روش از خاصیت فیزیکی آب در تعدیل دمای محیط استفاده شده است بدین ترتیب که آب در حین یخ زدن انرژی آزاد می کند و بواسطه آب گرم موجود در لوله های انتقال آب و پاشش آب گرم در محیط، انرژی بیشتری آزاد می شود و نهایتا این پدیده منجر به گرم شدن دمای محیط و ایجاد میکرو کلیمای باغ گردیده و بدین ترتیب درختان را که در مرحله گلدهی هستند از سرما زدگی محافظت می کند.
در این روش شبهایی که خطر سرما وجود دارد، آب قبل از ورود به سیستم آبیاری توسط کپسول های گازی تا دمای حدود ۶۰ درجه سلسیوس گرم شده و وارد لوله های اصلی و سپس لوله های فرعی شده و از طریق دریچه های خروجی، در بین ردیفهای درختان که با فاصله ۳ متر از هر درخت بصورت پاشش (قطر پاشش ۷۰ سانتی متر) قرار گرفته و زمین را سیراب می کند.
به گفته این کشاورز خلاق، طرح و الگوی مورد استفاده در باغ خود را بر اساس تجربه و تحقیقات صورت پذیرفته استخراج نموده و در باغ خود پیاده نموده است .
لازم بذکر است این روش که برای اولین بار در سطح کشور در این سطح در مرحله آزمایش بوده و بر اساس بررسی اولیه انجام گرفته توسط کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نجف آباد تا کنون میزان سرمازدگی در این باغ در مقایسه با سایر باغات منطقه بطور چشمگیر کاهش یافته است ولیکن با این وجود نتایج نهایی حاصل از آن در حال بررسی می باشد.
توضیحات تکمیلی در خصوص این خبر
آب را چگونه در این حجم زیاد گرم کرده اند؟ نام مزرعه و باغدار را بگویید
از لحاظ فنی این طرح نه عملی است و نه اقتصادی، البته شبیه این طرحهای دیگری وجود دارد: اولا آبگرم مصرفی را باید در حدود ٣۵ درجه گرم کرد تا به ۶۰ درجه برسد و این لازمه مقدار زیادی گاز طبیعی و یا گازوئیل است برای گرم کردن یک کیلو گرم آب باندازه یک درجه یک کیلو کالری لازم است. از طراف دیگر بطور متوسط هر متر مکعب گاز طبیعی بصورت متوسط هشت هزار وششصدکیلو کالری ارزش حرارتی دارد، امّا این مقدار اسمی ارزش حرارتی گاز است .
از طرف دیگر آب گرم که به زمین پاشیده میشود زمین یخ میزدند و چون چند شب این عمل تکرار شود مشکل یخبندادان چند برابرمیشود. این روشی است که سابقا در کرتها آب میانداختند تا صبح یخ به بندد وصبح یخها را جمعآوری کرده در یحچال میریختند
درود بر همه. ای کاش در مورد این روش بیشتر توضیح میدادید. از مقدار اثر و مقدار مخارج و بازده آن. در ضمن نام باغدار را هم بفرمایید
سلام وخسته نباشید.اگه ممکنه بیشتر توضیح دهید که روش اجرا و هزینه اجرا و……. و درصد موفقیت طرح چه قدر است؟ با خود اجرا کننده طرح یک مصاحبه کامل انجام دهید و جزییات را منعکس کنید
این طرح مورد تایید جهاد کشاورزی قرار گرفته است؟ تا چه حد موفقیت امیز بوده است؟ ایا مطالب جدیدتر و کاملتری از انجام دهنده طرح در سایت یا جای دیگر وجود دارد؟ نام اجرا کننده طرح را هم بفرمایید.
درود
استفاده از ابگرم در مقایسه با اب سرد چه مقدار تفاوت در کاهش خسارت سرما زدگی دارد؟ حتما باید اب را گرم کرد؟
اب را چگونه میتوان روی زمین پخش کرد؟ اسم نازل مورد استفاده را بگویید. ایا اب باید بصورت مه تبدیل شود؟
لطفا بیشتر توضیح دهید
سلام. چگونه میتوان با مجری طرح صحبت داشت؟
سلام.
در پاسخ جناب غلی باید بگم به نظر من کار غیر ممکنی نیست. گرم کردن اب با تجهیزات امروز در حجم زیاد دیگر کار غیر ممکنی نیست. ای کاش با توجه به اطلاعاتی که خودتان دادید یک محاسبه میکردید