اولین گام مردم نهاد ها برای حفظ آثار تاریخی نجف آباد
خبرگزاری ایمنا: مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری نجف آباد: این مجموعه که تنها چند ماه از تشکیل آن می گذرد به عنوان یکی مجموعه مردم نهاد اولین گام خود در مسیر حفظ،مرمت و معرفی آثار تاریخی این شهرستان را با رایزنی با بخش خصوصی و مسئولان ادارات مختلف به منظور خرید و یا اجاره تعدادی […]
خبرگزاری ایمنا: مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری نجف آباد: این مجموعه که تنها چند ماه از تشکیل آن می گذرد به عنوان یکی مجموعه مردم نهاد اولین گام خود در مسیر حفظ،مرمت و معرفی آثار تاریخی این شهرستان را با رایزنی با بخش خصوصی و مسئولان ادارات مختلف به منظور خرید و یا اجاره تعدادی از آثار تاریخی موجود در این منطقه برداشته است.
حمید محمد کبیری مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری نجف آباد در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در نجف آباد ضمن اعلام این مطلب خاطر نشان کرد:« در همین راستا علاوه بر انجام مراحل اولیه چاپ کتابی در خصوص آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهرستان که در حال حاضر وارد مرحله چاپ خود شده، بازدیدهای مختلفی نیز از آثاری مانند خانه های تاریخی،حمام اخوت،برجهای دوقلوی صفا، کاروانسراهای هسنیجه و جلوگیر و همچنین حمام و موزه دوماب در بخش مهردشت شهرستان صورت گرفته است.»
کبیری در همین زمینه با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در خصوص خرید و یا اجاره بلند مدت تعدادی از آثار تاریخی موجود خاطر نشان کرد:« متاسفانه عدم توافق مالک و یا مالکین تعدادی از این آثار برای فروش آنها به قیمت کارشناسی و یا موافقت با اجاره کوتاه مدت آنها، تاکنون مانع از عقد قراردادهای نهایی و مرمت این آثار به منظور استفاده بهینه از پتانسیل های موجود در این زمینه شده ولی امیدواریم با پیگیری مسئولان و فعال شدن بیشتر بخش خصوصی بتوانیم در آینده ای نزدیک شاهد رفع مشکلات موجود باشیم.»
کبیری در ادامه سخنان خود قلعه تاریخی قمیشلو را از مهمترین پتانسیل های جذب گردشگر منطقه دانست و افزود:« با همکاری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و طی جلسات متعدد با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان توافقنامه ای در این خصوص برای تهیه طرح گردشگری منطقه قمیشلو و احیاء و مرمت قلعه زیبای آن منعقد شده و در صورت فراهم شدن شرایط لازم در آینده شاهد رونق گردشگری در این منطقه خواهیم بود.»
اخذ حکم خروج برخی آثار تاریخی از فهرست ثبت شده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری توسط مالکین خصوصی بناهای موجود و نبود اعتبارات لازم برای خرید و بهسازی آثار تاریخی از جمله مواردی بودند که کبیری از آنها به عنوان مهمترین مشکلات موجود در این زمینه نام برد و گفت:« مساعدت مسئولان در زمینه تخصیص وامهای کم بهره و بلند مدت به منظور سرمایه گذاری در آثار تاریخی موجود می تواند آینده ای روشن را برای صنعت گردشگری این منطقه رقم بزند.»
اولین گام!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟
ظاهرا تنظیم کننده این خبر هیچ اطلاعی از سازمان های مردم نهاد شهر نداره! یکی از این سمن ها انجمن دوستد اران میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است که اقدامات فراوانی از طرف اعضای اون برای پابرجا نگه داشتن آثار تاریخی شهر انجام دادند و اگر اقدامات وپیگیری ها و خون دل خوردن اینها نبود خیلی از آثار تاریخی موجود در شهر نابود شده بود
مثل پنگ خانه باغ نو،،درختان چنار قدیمی که هر روز این طرف و آن طرف قطع می شوند، ساخت و ساز میرداماد در حریم درجه اول مسجد ارشاد، خانه تاریخی نزدیک به همین پارکینگ میرداماد و…. تعدادی از نمونه های تخریب آثار تاریخی شهر است که به دلیل نبود یک تشکل منسجم تا کنون به وقوق پیوسته است. برخی دوستان در سازمان های مردم نهاد خود به مسائل حاشیه ای؟! بیشتر کشیده شده اند تا حفظ آثار تاریخی….
سلام. در هیچ کاری و عملی حرف زدن فایده ای ندارد. بیایید تک تک ما حداقل کاری که می توانیم را انجام دهیم: ایجاد یک سایت یا وبلاگ در باره ی شهرمان و طرح مشکلات شهرمان در آن تا مسئولان نالایقمان نتوانند در شهر بتازند و هر روز یک شخص …. آثار تاریخ مان و محیط زیستمان را به باد فنا دهد.
یا علی… شروع کنید.
پنگ خانه تخریب شد . کاروانسرای حاج حیدر تخریب شد برج های دوقلوی صفا و عصر خانه هم تخریب می شود و کسی باکش نیست.
درختان شهر بریده می شود و باز هم خبری نیست.
می دانید چرا؟
چون از ما بخاری بلند نمی شود و به جز تعداد انگشت شماری اعتراض نمی کنند. تجمع نمی کنند.
پس این سرنوشت ما می شود. تخریب و تخریب پشت سر هم.
حامد علی اکبری
مدیریت وبلاگ بچه های نجف آباد