بمب خاصیتی به نام بامیه
بمب خاصیتی به نام بامیه
خواص فوق العاده بامیه برای سلامت ، درمان و زیبایی
نختسین گیاه شناسی که درباره بامیه مطالعه کرده است ، ابوالعباس اشبیلی نام داشت و یکی از شاگردان او به نام ابن بیطار تحقیقات او را دنبال کرد، و زادگاه اولیه ی آن را مصر دانسته است .
بامیه یا همان اکرا یک گیاه سبز خوردنی است که حاوی مواد مغذی بسیار زیادی می باشد. بامیه به طور رایجی در کشورهای آسیای جنوبی و آمریکا و آفریقا استفاده می شود. این گیاه یکی از مهمترین سبزیجاتی است که در هند توسط مردم در طبخ غذاهای بسیاری استفاده می شود. این یک چاشنی خوب است که برای تهیه خورشت یا هر غذای دیگری مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه همچنین بریده و قطعه قطعه شده تا سرخ شده یا بخارپز و کباب شود. حتی ژاپنی ها نیز از بامیه به عنوان یکی از اجزای سوشی و تمپورا استفاده می کنند. تمامی قسمت های بامیه قابل خوردن بوده و از برگ های آن می توان در سالاد استفاده کرد.
ارزش غذایی بامیه
کالری=۱۲۹
آب=۹۰٫۱۷ گرم
پروتئین=۲٫۰۰ گرم
چربی = ۰٫۱۰ گرم
کربوهیدرات=۷٫۰۳ گرم
فیبر=۳٫۲ گرم
قند=۱٫۲۰ گرم
خواص و ارزش غذایی بامیه
ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:
۲۵کالری دارد؛ پس کم کالری است.
۲ گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.
۴۶۰ واحد ویتامینA دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است.
۱۳۰ میلی گرم ویتامینC دارد.
۵۰ میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان است.
۲۵۶میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار خون است.
فواید و خواص بامیه برای سلامت بدن
بامیه مملو از فیبر:
این گیاه خاص سرشار از منابع فیبر است و می تواند به تثبیت گوارش شما کمک کند. مطالعاتی نشان می دهند که فیبر بسیار بالای این گیاه، عوامل بیماری قلبی عروقی و احتمالا سرطان روده را کاهش می دهد.
بامیه برای دفع سموم:
این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العاده ای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی می کند.
فواید بامیه برای دفع سموم
تقویت کننده مغز:
تحقیقات کاملی وجود دارد که خوردن بامیه را با کاهش ریسک آلزایمر و دیگر بیماری های عصبی مرتبط دانسته است. زمانی که شما به صورت مرتب این گیاه را مصرف کنید، آسیب هایی که به مغز وارد شده است را ترمیم می کند.
بامیه برای درمان چاقی:
دیگر کاربرد خارق العاده پلی ساکارید های موجود در این گیاه کمک به تنظیم اختلالات سوخت و سازی و درمان چاقی است که در اثر رژیم غذایی با چربی بالا به وجود آمده است. این مواد تشکیل دهنده بامیه می تواند این کار را به وسیله کمک به تنظیم گلوکز خون، وزن بدن و افزایش تحمل در برابر گلوکز و به طور کلی با کاهش مقدار کلسترول بد، انجام دهد.
بامیه برای سلامتی قلب:
درحالیکه این تحقیق ادامه دارد، مطالعات فوق الذکر به صورت ویژه ای بیان می دارد که فولات موجود در این گیاه تاثیر معکوسی بر روی بیماری های قلبی عروقی دارد. فولات موجود در بامیه می تواند از قلب شما با افزایش نیتریک اکسید محافظت کرده و با رادیکال های اکسایشی مقابله کند.اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند.
آنتی اکسیدان:
دانه های داخل بامیه بیشترین مقدار اثرات آنتی اکسیدان و ضد ضعف را دارا هستند، پس آن ها را جدا نکنید. شواهد علمی اثبات می کند که این دانه ها جادوی خود را با کاهش دادن سطح خطرناک لاکتیک اسید خون و نیتروژن ادرار، عملی می کنند.
فواید بامیه برای بی حالی:
بامیه حاوی مقدار زیادی پلی ساکارید است که قندهای سالمی محسوب می شوند. پلی ساکارید همچنین مقدار گلیکوژن در کبد را افزایش می دهد که به ذخیره انرژی کمک می کند. تحقیقات اثبات کرده اند که افزایش مصرف بامیه تاثیرات ضد ضعف بر روی انسان ها دارد.
خواص بامیه برای بی حالی
فولیک اسید:
هر نصف فنجان بامیه پخته شده حدود ۳۷ میکروگرم فولات دارد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی کمک می کند. فولیک اسید یا همان ویتامین B9 در هر وعده غذایی بسیار ضروری است؛ از آنجا که این ویتامین به بدن اجازه می دهد تا سلول های جدید تولید کرده و مانع از صدمات به DNA سلول شود. حتی برخی مطالعات نشان داده اند که اسید فولیک به کاهش نقص تولد در مادران کمک می کند.
بامیه برای محافظ کبد:
عصاره بامیه خواص محافظت کننده ای از کبد دارد به وسیله کاهش دادن آسیب هایی که توسط مواد شیمیایی به وجود می آید. افزایش مصرف بامیه ممکن است به کاهش دادن التهاب و حتی کاهش نکروز کبدی به خاطر محتوای بالای آنتی اکسیدانی خود شود.
بامیه سرشار از پروتئین است:
فقط نصف فنجان از این گیاه لذید؛ شامل ۱/۵ گرم پروتئین است. روش های مختلفی وجود دارد که این سبزی خوشمزه را آماده کرد.
بامیه برای خلاص شدن از کلسترول:
بامیه حاوی موسیلژ است که با ترکیب کلسترول و مایع صفرا، مواد سمی را به این ترکیب اضافه کرده و به کبد می فرستد. کلسترول یکی از مواد غیر سالم است که میتواند منجر به مشکلات متعددی شود. طبق مطالعات انجام شده بامیه در صورت مصرف منظم می تواند باعث کاهش کلسترول شود.
فیبر موجود در بامیه خروج مواد زائد از بدن را تسهیل می کند. این گیاه کاملا غیر سمی، غیر اعتیاد آور و بدون هیچ عوارض جانبی است.
بامیه برای بهبود عملکرد مویرگ:
با کاهش کلسترول یه وسیله محتوای فیبری خود، بامیه اثر خوبی را بر روی مویرگ های خونی می گذارد. فیبر کلسترول را از بدن بیرون می راند و مانع چسبیدگی دیواره های مویرگ ها می شود، چیزی که می تواند منجر به تصلب شرائین شود.
فواید مصرف بامیه
بامیه برای تثبیت قلب سالم و ممانعت از بیماری قلبی:
از بین بردن کلسترول و بهبود عملکرد مویرگ ها، قلب حداقل از بیماری ها در امان می ماند. مصرف بامیه فواید زیادی را برای سلامتی قلب به همراه دارد. پتاسیم موجود در بامیه در تثبیت عملکرد قلب ضروری است و ماهیچه های داخل آن را نرم می کند.
بامیه برای جلوگیری از یبوست:
بامیه حجم زیادی خواص ملین دارد که روده بزرگ را نرم و لزج می کند. محتوای فیبری بامیه می تواند آب را جذب کرده و روده بزرگ را منعطف تر کند. این کار به رفع یبوست کمک می کند. بر خلاف دیگر فیبرها مانند فیبر موجود در گندم؛ که می تواند دستگاه گوارشی را تحریک یا زخم کند، موسیلژ بامیه آن را التیام می دهد. همچنین بامیه عمل دفع را با لغزنده ساختن روده بزرگ، تسهیل می کند.
خواص بامیه برای ارتقای سلامت گوارش:
بامیه حاوی مقدار زیادی فیبر است که میتواند غذای خوبی را برای باکتری های داخل روده فراهم کند. اثر پروبیوتیک طبق برخی تحقیقات سلامت گوارش را بهبود می بخشد. مقدار خوب باکتری در روده بزرگ می تواند رشد باکتری های آسیب رسان را مهار کند.
* دیورتیکولیت : التهاب دیورتیکول ها( کیسه های گرد فتق مانند در دیواره مخاط روده بزرگ) است که در اثر تجمع باکتری ها و سایر محرک های داخل دیورتیکول ها ایجاد می شود و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال و تب می شود.
بامیه برای جلوگیری از سندرم روده تحریک پذیر:
سندرم روده تحریک پذیر اختلالی است که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد. این سندرم می تواند باعث گرفتگی، نفخ، اسهال و درد شکمی شود. فیبر و موسیلژ موجود در بامیه می تواند حرکات روده بزرگ را گسترش داده و مانع از سندرم روده تحریک پذیر شود.
بامیه برای مبارزه با افسردگی:
اگر احساس کوفتگی، افسردگی یا ضعف می کنید، می توانید خوردن بامیه را امتحان کنید. منیزیم موجود در بامیه می تواند اعصاب را التیام داده و حس بهتری به بدن و ذهن شما دهد. در یک بار مصرف ۱۰۰ گرم بامیه، حدود ۵۷ میلی گرم منیزیم مصرف کرده اید. این مقدار بامیه را گیاهی سرشار از منیزیم نموده است.
استفاده از بامیه برای مبارزه با افسردگی
بامیه برای التیام زخم گوارشی:
در طب سنتی هند، بامیه برای التیام زخم های گوارشی استفاده می شود. فیتوشیمی؛ فیبر و دیگر مواد مغذی بامیه می توانند به خنثی سازی اسید قوی معده کمک کنند. بامیه می تواند PH شیره گوارشی را قلیایی نموده که یک پوشش محافظ موقت را برای سیستم گوارشی فراهم می کند.
خواص بامیه برای درمان عفونت ریه:
بامیه سرشار از فیتوشیمی یا مواد مغذی است که آنتی اکسیدان نام دارند. این مواد موجود در بامیه می توانند به جلوگیری از التهاب مخصوصا در ریه کمک کنند.
بامیه برای کاهش گلو درد:
گلو درد شرایطی است که گلو به علت عفونت، نمی تواند عمل بلع را به خوبی انجام دهد. این حالت همچنین علامت اولیه سرماخوردگی است. اثر ضد ویروسی و ضد باکتریائی بامیه می تواند گلو درد را کاهش دهد و نوشیدن آب بامیه می تواند راه حل موثری در التیام گلو درد باشد.
بامیه برای درمان آسم:
اثر قوی ویتامین ث موجود در بامیه یک درمان برای آسم محسوب می شود. ویتامین ث می تواند با مبارزه با التهاب، علائم حملات آسمی را کاهش دهد و یکی از بهترین درمان های خانگی برای رفع آسم باشد. اضافه کردن بامیه به رژیم غذایی برای افراد مبتلا به آسم توصیه می شود.
بامیه برای درمان گرمازدگی تابستان:
خاصیت مرطوب سازی موسیلژ بامیه می تواند برای درمان آفتاب سوختگی و دیگر مشکلات گرمایی تابستان استفاده شود. مواد التیام بخش بامیه می تواند اثر نور خورشید را کاهش داده و دمای پوست را کمتر کند.
خواص بامیه برای درمان گرمازدگی تابستان
خواص بامیه برای محافظت در برابر سرطان:
بامیه نه تنها خوشمزه است بلکه یکی از گیاهانی است که بیشترین آنتی اکسیدان را دارد. این حجم از آنتی اکسیدان می تواند از بدن شما در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کند و تکثیر و گسترش سلول های سرطانی در بدن را مهار کند.
خواص بامیه برای داشتن پوست زیبا:
هر کسی که میخواهد پوستی زیبا داشته باشد، بامیه موادی را دارد که می توانند به بدن کمک کنند تا سلامت پوست حفظ شود. ویتامین ث و دیگر مواد مغذی نقش مهمی در مبارزه با رادیکال های آزاد که یکی از عوامل پیری پوست هستند؛ مقابله کنند. موسیلژ نیز می تواند برای مرطوب سازی پست به کار روند. ویتامین آ موجود در بامیه نیز برای سلامتی پوست حیاتی است.
بامیه برای برداشتن جوش و آکنه:
از زمان کلئوپاترا در مصر، بامیه برای تثبیت سلامتی پوست استفاده می شده است. اثر ضد باکتریائی موسیلژ آن می تواند رشد باکتری های مولد آکنه را کاهش داده و به کاهش التهاب پوست صورت کمک کند. مالیدن موسیلژ یا همان ماده لزج بامیه بر روی قسمت دارای آکنه می تواند جایگزینی برای درمان آکنه باشد.
بامیه برای کاهش ریسک آب مروارید:
همانطور که در بالا ذکر شد، بتاکاروتن و دیگر مواد موجود در بامیه می توانند بینایی را تثبیت کنند. با توجه به این علت، بامیه همچنین می تواند مانع به وجود آمدن آب مروارید که معمولا در سنین پیری به وجود می آید، شوند.
بامیه برای بهبود بینایی خوب:
پوسته بامیه حاوی مقدار زیادی ویتامین آ و فلاونوئید مانند بتا کاروتن است که به عنوان نوعی آنتی اکسیدان شناخته می شوند. بتاکاروتن در کنار زانتان و لوتئین ها، برای حفظ بینایی سالم بسیار مهم هستند.
فواید بامیه برای بهبود بینایی
بامیه برای تثبیت استخوان های محکم:
کلسیم و ویتامین کا به بدن کمک می کنند تا استخوان ها محکم بمانند. ویتامین کا اجازه می دهد تا کلسیم در مقدار موثرش جذب شود که این کار می تواند سلول های استخوان را تولید و ترشح کند و همه ما می دانیم که کلسیم یکی از مواد معدنی مهم برای تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان است.
خواص بامیه برای جلوگیری از اسکوروی:
ویتامین ث می تواند مانع از التهاب و عفونت در دهان شود. همانطور که مصرف گیاهانی که حاوی ویتامین ث هستند مانند بامیه می توانند مانع از بروز اسکوروی شوند.
بامیه برای حمایت از سوخت و ساز نرمال:
بامیه سرشار از ویتامین های گروه ب است مانند ویتامین B6همه ی این ویتامین های گروه ب نقش مهمی در تثبیت فعالیت های آنزیمی و تولید انرژی ناشی از روند متابولیسم ایفا می کنند.
بامیه برای افزایش بارداری سالم:
پوسته تازه بامیه حاوی مقداری فولات است. این مقدار حدود ۲۲٪ در صد گرم است. مصرف منظم فولات در حین بارداری می تواند به رشد جنین کمک کرده و مانع از آسیب عصبی و دیگر مشکلات برای نوزاد شود.
خواص بامیه برای حفظ کلیه سالم:
طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۰۵ انجام شد، تشخیص داده شد که بامیه می تواند ریسک آسیب کلیه را کاهش دهد. آسیب های کلیدی معمولا در افرادی رخ می دهد که از دیابت رنج می برند. لذا مصرف منظم بامیه به افراد دیابتی کم و می کند تا کلیه سالمی داشته باشند.
مصرف بامیه برای حفظ کلیه های سالم
بامیه برای ارتقای سیستم ایمنی:
ویتامین ث یکی از حامیان سیستم ایمنی است که به طور طبیعی در بسیار میوه ها و سبزیجات به خصوص بامیه وجود دارد. این ویتامین مانند یک مکمل می تواند تولید گلبول های سفید خون را افزایش داده و آنها را برای مقابله با آسیب ها و عفونت ها مقاوم کند.
بامیه برای مقابله با کم خونی:
بامیه حاوی مقداری آهن و مس است. این مواد معدنی در سالم نگاه داشتن گلبول های قرمز خون و تولید آن مهم هستند. برای تولید هموگلوبین، بدن به آهن و سایر مواد معدنی نیاز دارد.
بامیه برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و التیام سردرد و تب:
مواد مغذی که در بامیه وجود دارند می توانند به جلوگیری و درمان گرفتگی عضلات؛ سردرد و تب کمک کنند.
بامیه مفید برای دیابتی ها:
مانند کیوی، بامیه نیز به طور خاصی برای آنهایی که دردسر کنترل سطح گلوکز خود را دارند، مفید است. مطالعه دیگری تاثیر بامیه بر روی دیابت و همچنین کاهش مقدار کلسترول و چربی های داخل خون را اثبات کرده است. فیبر موجود در بامیه، نمایه گلایسمی پایینی به آن می دهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمی برد و سرعت جذب قند را کاهش داده و قند خون را حفظ می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن آن را خیلی کم با حرارت کم یا با بخار ملایم بپزید. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.
بامیه برای پوکی استخوان:
کلسیم موجود در بامیه نیز می تواند برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد.
خواص بامیه برای جلوگیری از پوکی استخوان
خواص بامیه در طب سنتی
بعد از بررسی خواص بامیه در بخش ابتدایی به سراغ نسخه های درمانی طب سنتی با استفاده از بامیه رفته ایم که شامل:
۱٫ طبع بامیه سرد و تر است.
کسانی که سوزاک دارند و یا هنگام ادرار احساس درد می کنند بهتر است بامیه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا میل کنند.
برای التیام زخم از ضماد آن استفاده نمایید.
برای درمان سفلیس ۳۰ گرم ریشه بامیه را در یک لیتر آب بجوشانید و هر شش ساعت یک لیوان میل کنید.
برای کسانی که زخم اثنیعشر یا ورم روده دارند لعاب بامیه بسیار مفید است.
برای برطرف شدن خونریزی سینه ، بامیه بخورید.
برای دفع سنگ مثانه جوشانده بامیه تاثیر فراوان دارد.
۳۰ گرم گل بامیه را در ۵۰۰ سیسی آب بجوشانید و سه بار در روز هربار یک استکان میل کنید . این جوشانده ضدسودا می باشد.
دمکرده ۳۰ گرم تخم بامیه در ۵۰۰ سیسی آب ضدتشنج است.
بیماران گوا تر بهتر است بامیه مصرف کنند زیرا در برگ و ساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد.
بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می کند.
بامیه کرم معده و کرمک را از بین می برد زیرا دارای ماده ضدعفونی کننده است.
ساقه بوته بامیه را خیسانده و آب آن را چند روز متوالی بیاشامید تا تب کهنه شما درمان شود.
بامیه به علت وجود منگنز و کبالت تنظیم کننده ترشح غدد داخلی می باشد.
عوارض جانبی بامیه
هرچند مصرف بامیه ی خطر است اما نکاتی وجود دارند که باید برای اجتناب از عوارض جانبی آن، به این نکات توجه کنیم؛از آنجا که بامیه میتواند سطح گلوکز را در افراد دیابتی کاهش می دهد؛ اما مصرف آن به همراه داروی متفورمین توصیه نمی شود.
بامیه حاوی ویتامین کا است که انعقاد خون را افزایش می دهد. این گیاه برای افرادی که تحت مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین هستند؛ توصیه نمی شود.
استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیه توصیه نمی شود.
چگونه بامیه بخریم و ذخیره کنیم؟
صرفا بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید.
از خرید بامیه کهنه و آبکی خودداری کنید.
به دنبال بامیه ترد و کوچک باشید. پوسته تازه آن بوی خوب و طبیعی دارد.
از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.
زمانی که به خانه رسیدید، مستقیما آن را داخل یخچال بگذارید. این گیاه می تواند به مدت زمان طولانی نیز در فریزر ذخیره شود.
قبل از پختن، آن را با جریان آب بشویید و مطمئن شوید که گرد و غبار آن گرفته شده است. آن را قبل از اضافه کردن به غذا قطعه قطعه کنید.
اگر میخواهید آن را کباب کنید، به سادگی موسیلژ آن را با استفاده از آب لیمو جدا کنید.
بامیه میتواند در سوپ، به همراه گوشت، مرغ و ماهی پخته شود.
افرادی که سرد مزاج هستند باید بامیه را با ادویههای گرم مانند دارچین یا زنجبیل مصرف کنند تا اثر آن از بین نرود.
بمب خاصیتی به نام بامیه
http://khoshkin.ir/?p=717
خواص بامیه | ۳۰ خاصیت شگفت انگیز بامیه تازه و خشک در سلامتی، بارداری و لاغری
بامیه از سبزیجات غلاف دار بسیار پرخاصیت و مفید است که جز گیاهان دارویی محسوب شده و بومی نواحی آفریقا می باشد.
بامیه برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است و برای درمان آسم، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سکته مغزی، کم خونی، لاغری و کاهش چربی خون استفاده می شود.
در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با خواص دارویی بامیه برای سلامتی کودکان، زنان باردار، مردان، پوست و مو آشنا شویم.
خواص بامیه
خواص بامیه
خواص دارویی و فواید بامیه
۱٫ دیابت
بامیه سبز دارای شاخص گلیسمی پایین است و منبع غنی نوعی فیبر به نام اوژنول است که جذب قند خون در روده را کاهش داده و عصاره آن با آسیب اسید اکسیداتیو و مقاومت نسبت به انسولین مقابله می کند.
بهترین راه مصرف بامیه برای بیماران دیابتی به صورت آب بامیه می باشد:
۲ عدد بامیه را برداشته و دو انتهای آن را جدا کنید، در این صورت مایع لزجی از بامیه خارج می شود که نباید آن را بشویید. بامیه ها را داخل ۱ لیوان آب قرار دهید و درب آن را گذاشته و بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آب بامیه را بنوشید.
برای کنترل سطح قند خون هر روز از این روش استفاده کنید. اگرچه می توانید از بامیه در سوپ و خورشت نیز استفاده کنید اما آب بامیه برای کنترل بیماری دیابت از بامیه پخته بهتر است.
۲٫ درمان آسم
مصرف بامیه به دلیل ویتامین C فراوان و خواص ضدالتهابی موجود در آن برای بیماری آسم بسیار مفید است.
۳٫ جلوگیری از یبوست
بامیه سرشار از فیبر است که حرکات روده را بهبود بخشیده و با تسهیل جذب آب به عمل دفع ضایعات بدن کمک کرده و مانع بروز یبوست می شود.
۴٫ سکته مغزی
مصرف بامیه از بروز سکته مغزی پیشگیری می کند.
۵٫ سرطان روده بزرگ
بامیه حاوی مقادیر فراوان فیبر نامحلول است و با پاکسازی روده بزرگ از بروز بیماری های روده از جمله سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.
از سوی دیگر خاصیت آنتی اکسیدانی بامیه سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از جهش سلولی و ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.
۶٫ خواص بامیه برای لاغری
مصرف منظم بامیه خورشتی، چه به صورت خام یا پخته از چاقی پیشگیری می کند زیرا بامیه از مواد غذایی کم کالری با فیبر فراوان و مواد معدنی سرشار می باشد.
فیبر موجود در بامیه به ایجاد حس سیری در طولانی مدت و کاهش اشتها در طول روز کمک می کند، از سوی دیگر بامیه دارای خاصیت دیورتیک و ادرار آوری است که به دفع آب اضافی بدن کمک کرده و باعث کاهش وزن می شود.
۷٫ کنترل چربی خون
بامیه حاوی نوع دیگری فیبر به نام پکتین است که با تغییر ترشح صفرا در روده و کاهش جذب کلسترول به کاهش کلسترول خون کمک کرده و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
۸٫ مشکلات کلیه
افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در معرض ابتلا به مشکلات کلیوی هستند به طوری که تقریبا نیمی از بیماری های مرتبط با کلیه از بیماری دیابت ناشی می شود. مصرف منظم بامیه و آب بامیه از بروز دیابت و بیماری های کلیوی جلوگیری می کند.
۹٫ هضم و گوارش
بامیه به دلیل محتوای بالای فیبر عمل هضم را بهبود بخشیده، نفخ و باد معده را برطف می کند و برای دستگاه گوارش، معده و روده مفید است.
۱۰٫ خواص آنتی اکسیدانی
مصرف بامیه سبز به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی برای جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی و پیری زودرس تاثیر عالی دارد زیرا بامیه حاوی مقادیر زیادی کورستین، کاتچین، اپیکاتچین، پروسیانیدین و روتن است که با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و سلامت بدن را تضمین می کنند.
۱۱٫ ضد سرطان
خواص آنتی اکسیدانی بامیه با محافظت از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد برای پیشگیری و درمان سرطان مفید است.
۱۲٫ افزایش ایمنی بدن
فیبر موجود در بامیه به رشد و نمو و تغذیه باکتری های مفید در روده کمک کرده و از بروز عفونت و بیماری های مختلف جلوگیری می کند.
ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان های بامیه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و سایر مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن، منگنز و منیزیم نیز با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند.
۱۳٫ خواص بامیه برای بارداری و جنین
بامیه از مواد غذایی سرشار از اسید فولیک است که برای زنان باردار و جنین بسیار مفید بوده و از بروز نقایص مادرزادی و نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری و مانع سقط جنین می شود.
بامیه به درمان کم خونی دوران بارداری کمک کرده و از یبوست زنان باردار جلوگیری می کند.
۱۴٫ تقویت حافظه
در کشورهای خاورمیانه از بامیه برای تقویت ذهن دانش آموزان استفاده می شود زیرا اعتقاد بر این است مصرف بامیه تاثیر خوبی در تقویت ذهن و مغز دارد.
۱۵٫ ضد التهاب
بامیه خاصیت التهابی دارد و برای درمان التهاب مفاصل، گلو درد، التهاب ریه و سندروم روده تحریک پذیر مفید است.
۱۶٫ سلامت چشم
بامیه حاوی مواد مغذی همچون ویتامین A و C است که برای سلامت چشم مفید بوده و خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد.
۱۷٫ تقویت استخوان
بامیه به دلیل محتوای ویتامین K و اسید فولیک برای تقویت و رشد استخوان ها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
۱۸٫ گیاهخواران
هر فنجان بامیه حاوی ۲ گرم پروتئین است، به همین دلیل بامیه منبع گیاهی عالی برای پروتئین محسوب شده و برای گیاهخواران بسیار مفید است.
۱۹٫ مردان
بامیه برای تقویت جنسی و باروری مردان موثر است.
هشدار: مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان داده مصرف بامیه به کاهش میل جنسی، کاهش عملکرد بیضه ها، کاهش تحرک و تعداد اسپرم در حیوانات نر و افزایش وزن منجر شده است.
۲۰٫ خواص بامیه برای زنان
بامیه نه تنها به سلامت جنسی و باروری زنان کمک می کند بلکه برای درمان بیماری هایی همچون سفلیس، گونوره، خونریزی بیش از حد قاعدگی، لیکوریا و سوزش ادرار نیز مفید است.
۲۱٫ پاکسازی کبد
مایع لزج مانند بامیه به اسید صفراوی و کلسترول چسبیده و به پاکسازی کبد کمک می کند.
۲۲٫ درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا
جوشانده برگ و گل های بامیه از بهترین درمان های طبیعی برای ذات الریه و برونشیت می باشد و مخاط بامیه برای تسکین سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید است.
۲۳٫ کم خونی
بامیه به دلیل مقادیر فراوان آهن، اسید فولیک و ویتامین K برای درمان کم خونی استفاده می شود زیرا این مواد مغذی برای تشکیل هموگلوبین و گلبول های قرمز خون ضروری هستند و ویتامین K به انعقاد خون کمک می کند.
۲۴٫ زخم معده
مخاط موجود در بامیه خاصیت قلیایی داشته و به خنثی سازی اسید دستگاه گوارش و پیشگیری و درمان زخم معده و سیستم گوارشی کمک می کند.
۲۵٫ گرمازدگی
مصرف منظم بامیه از خطر بروز گرمازدگی و سکته های گرمایی در فصول گرم سال جلوگیری می کند.
۲۶٫ خواص بامیه برای کودکان و نوزادان
بامیه سرشار از ویتامین های مختلف از جمله ویتامین A، C، B و تیامین، نیاسین، فولات و ویتامین E است که همگی نقش مهمی در رشد جسمی و ذهنی کودکان داشته و مواد معدنی همچون کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، فسفر، آهن و روی به حفظ رشد و سلامت کودک کمک می کنند.
مصرف بامیه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده، از یبوست، سرماخوردگی و آنفلوآنزا در کودکان جلوگیری می کند.
توصیه می شود مصرف بامیه از سنین ۱۴ تا ۱۸ ماهگی آغاز شود.
خواص بامیه برای پوست
توجه داشته باشید:
قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.
۲۷٫ جوانسازی پوست
بامیه سرشار از ویتامین C است که به جوانسازی پوست و تولید کلاژن کمک کرده، چین و چروک پوست را کاهش داده و پوست را نرم و شاداب می کند
ماسک چین و چروک بامیه
۶ عدد بامیه را به صورت افقی برش داده و به مدت ۱۰ دقیقه داخل ۱ فنجان آب بجوشانید تا نرم شوند. آب آن را جدا کرده و به عنوان ژل مو (طرز تهیه ژل مو در ادامه مطلب) استفاده کنید و بامیه ها را داخل مخلوط کن بریزید تا خوب مخلوط شود. سپس ۴ قاشق چایخوری ماست یونانی غلیظ و ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون را به مخلوط کن اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
مخلوط را داخل ظرف دربسته بریزید و به مدت یک هفته هر روز مقداری از آن را روی پوست صورت بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب ولرم بشویید.
۲۸٫ بیماری های پوستی
فیبر و ویتامین C موجود در بامیه به ترمیم بافت پوست کمک کرده و از بیماری های پوستی مانند آکنه، پسوریازیس و و سایر بیماری های پوستی جلوگیری می کند.
خواص بامیه برای مو
۲۹٫ نرم کننده مو
مخاط بامیه را می توان به عنوان نرم کننده و براق کننده موها استفاده کرد. کافیست موهای خود را با آب شسته و آب اضافی آن را بگیرید. سپس مقداری مایع لزج بامیه را موها مالیده و ماساژ دهید و سپس بشویید.
۳۰٫ درمان شوره سر
بامیه با مرطوب کردن پوست شوره سر را درمان کرده و خشکی پوست سر را برطرف می کند.
ژل موی بامیه
آب بامیه که در قبل تهیه کرده اید را با ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون و نصف قاشق چایخوری روغن ویتامین E مخلوط کرده و ۵ تا ۷ قطره روغن خوشبوی مورد علاقه خود را به آن اضافه کنید. این ژل را می توانید به مدت ۱۰ روز و بعد از حمام روی موها بمالید.
فواید و مضرات بامیه
فواید و مضرات بامیه
خواص بامیه خشک شده
بامیه خشک سرشار از فیبر است و از بروز یبوست و اسهال پیشگیری می کند، کلسترول خون را کاهش داده و قند خون را تنظیم می کند.
بامیه خشک برای کاهش وزن مفید است، از پوکی استخوان جلوگیری می کند، شب کوری را درمان کرده و برای مغز و عملکرد عصبی مفید است. بامیه خشک همچنین سرشار از آهن و پروتئین است.
روش خرید، نگهداری و مصرف بامیه
هنگام خرید بامیه دقت کنید که بامیه های کوچک تر به رنگ سبز روشن را انتخاب کنید زیرا آن ها خوشمزه تر و و نرم تر از بزرگ تر ها بوده، از خرید بامیه های لکه دار و آسیب دیده و یا خیلی نرم اجتناب کنید.
برای نگهداری بامیه در یخچال آن ها را نشویید، بلکه داخل کیسه کاغذی یا پلاستیکی مشبک نگهداری کنید.
لازم است بامیه در قسمت گرم تر یخچال قرار داده شود، در این صورت تا سه روز قابل ذخیره است. برای ذخیره طولانی مدت، بامیه را فریز کنید.
قبل از پخت و پز بامیه را با آب شسته و با حوله خشک کاملا خشک کنید.
برای کاهش مخاط بامیه توصیه می شود بامیه را داخل کیسه زیپ دار ذخیره کرده و یک شب داخل فریزر قرار دهید تا سفت تر شده و مایع لزج آن کاهش پیدا کند.
گرم کردن زیاد باعث لزج شدن بامیه می شود.
برای جلوگیری از لزج شدن بامیه، قبل از افزودن ادویه، بامیه ها را کمی در روغن تفت داده و در مرحله آخر پخت و پز به غذا اضافه کنید.
روش دیگر برای کاهش لزجی بامیه خواباندن آن در سرکه و آبلیمو است.
ارزش غذایی بامیه
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم بامیه به صورت زیر است:
کالری: ۳۱
کربوهیدرات: ۷٫۰۳ گرم
پروتئین: ۲ گرم
چربی: ۰٫۱ گرم
فیبر: ۳٫۲ گرم
عوارض جانبی و مضرات بامیه
بامیه حاوی مقادیری اگزالات است که مصرف آن برای افرادی که در معرض ابتلا به سنگ کلیه و سنگ صفرا هستند مضر است.
برای پخت و پز بامیه نباید از ظروف مسی، آهنی یا برنجی استفاده کرد زیرا مواد فلزی توسط بامیه جذب شده و آن را سمی می کند. بهتر است از ظروف چینی یا سفالی برای پخت بامیه استفاده شود.
در صورت مصرف همزمان داروی متفورمین و بامیه ممکن است تداخل دارویی ایجاد شود.
مصرف بامیه ممکن است با داروهای انعقاد خون مانند وارفارین و کومادین تداخل داشته باشد.