توصیههای کرونایی طب ایرانی از زبان وزارت بهداشت
توصیههای کرونایی طب ایرانی از زبان وزارت بهداشت
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ایران با همکاری و هماهنگی دفتر طب ایرانی وزارتخانه، مجموعهای از توصیههای طب ایرانی برای پیشگیری و کنترل کرونا را برای کارشناسان تغذیه خود به ویژه شاغلین سامانه۴۰۳۰ ارائه کرده است.
در پیشگفتار این مطلب آمده: «طب سنتی ایرانی، به عنوان بخشی از میراث معنوی ایرانیان، بر اثر کوشش پایدار اندیشمندان این مرز و بوم و کسب تجارت بشری طی سدهها و هزارهها به دست آمده و سرشار از نکتهها و ظرایف است و در هر مشکل جسمی یا روانی، راهکارهایی بس ارزنده ارائه میدهد».
در این مطلب ۵ صفحهای که بخشی از یک فایل pdf 66صفحهای است، برای افراد عادی توصیه شده هر روز یکی از موارد زیر را مصرف کنند( البته به اعتدال): سیر، زنجبیل، دارچین، تخم گشنیز، دمنوشهایی مانند بابونه، نعنا، گل گاوزبان، آویشن و زوفا
برای افراد پرخطر همانند کارکنان بیمارستانها و مراکز درمانی، خانواده بیماران و بیماران کرونایی دارای بیماریهای زمینهای نیز چند توصیه عنوان شده:
– مصرف هر روزه دمنوشهای حاوی گیاه سرخارگل (اکیناسه) (با احتیاط در بیماران نقص ایمنی)
– مصرف سیاهدانه، در حد یک قاشق چایخوری کوچک در هنگام ناشتایی با عسل یا همراه نان صبحانه
– در حالاتی شبیه افسردگی و کاهش توان کاری: مصرف شربت جلاب یا شربت لیموی زعفرانی (در این دو مورد، بیماران دیابتی باید مراقب باشند)
شربت جلاب مخلوط سه چهارم لیوان آب، سه قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق مرباخوری عسل یا شکر و اندکی زعفران است.
متن کامل این توصیهها که بخش طب ایرانی آن در صفحات ۵۵ تا ۶۰ گنجانده شده را در فایل pdf منتشر شده وزارت بهداشت، میتوانید مطالعه کنید.
راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس
توصیههای کرونایی طب ایرانی از زبان وزارت بهداشت
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰