درخشش قرض الحسنه های نجف آباد در آسمان غبار آلود بانک های دولتی

نجف آباد را به جرات می توان یکی از شهرهای نمونه و پیشرو کشور در زمینه های مختلف از جمله بانکداری اسلامی دانست به طوریکه در سالهای پس از انقلاب شاهد ظهور و گسترش فعالیت های قرض الحسنه های موفقی در این شهر بوده ایم که به مصداق واقعی کلمه بانک داری را اسلامی کرده […]

نجف آباد را به جرات می توان یکی از شهرهای نمونه و پیشرو کشور در زمینه های مختلف از جمله بانکداری اسلامی دانست به طوریکه در سالهای پس از انقلاب شاهد ظهور و گسترش فعالیت های قرض الحسنه های موفقی در این شهر بوده ایم که به مصداق واقعی کلمه بانک داری را اسلامی کرده اند.

اخیرا نیز در کنار این قرض الحسنه های موفق که وام های خود را با نرخ صفر تا حداکثر ۴ درصد ارائه می دهند یک بانک قرض الحسنه نیز در مرکز شهر افتتاح شده که در کنار ارائه تسهیلات با تنها ۲ درصد سود، تمامی امکانات دیگر بانکهای دولتی را هم ارائه می کند که این امر می تواند به عنوان بهترین گزینه جهت الگو پذیری بانک های دولتی مطرح شود.

در این میان قرض الحسنه امام حسین را می توان از موفق ترین و با سابقه ترین مجموعه های موجود در این عرصه به شمار آورد که در اقدامی نادر در کل کشور و حتی دنیا تسهیلاتی با نرخ سود صفر درصد ارائه می کند و همین امر توانسته نظر بسیاری از متمولان معتقد و مذهبی شهر را به سمت باز کردن حساب در این صندوق جلب کند.

مدیریت قوی این صندوق در چندین دهه گذشته با راه اندازی مجموعه های تولیدی مختلف همانند مجموعه شن شوری و یا ایجاد گاراژ های بزرگ خدماتی و استفاده از در آمد آنها علاوه بر ایجاد اشتغال برای صدها نفر از مردم،منابع مالی مورد نیاز برای اداره مجموعه خود را هم تامین کرده که این امر منجر به ارائه تسهیلات با نرخ سود صفر درصد شده است.

به نظر می رسد شروع فعالیت بانک قرض الحسنه رسالت در نزدیکی این صندوق که برخی راه اندازی آن را ایده قاسم سلیمانی در استان کرمان و بعدها در کل کشور می دانند بتواند به عنوان یک نقطه ایده آل دیگر برای افتتاح حسابهای بانکی مردم مطرح شود.

مزیت این بانک نسبت به دیگر قرض الحسنه های سطح شهر ارائه تمامی خدمات بانکی قابل ارائه در شبکه شتاب همانند صدور کارت،پرداخت های الکترونیکی،ارائه دستگاه های کارت خوان و خدمات اینترنتی و تلفنی مختلف است که با توجه به معدل موجودی حساب افراد هم، زمینه پرداخت تسهیلات مختلف در آن فراهم می شود.

با توجه به تمامی این امتیازات به نظر می رسد بسیاری از دستگاه های دولتی،کارخانجات صنعتی و فعالین اقتصادی می توانند با انتقال حسابهای خود از دیگر بانکهای دولتی که بعضا تسهیلات ربوی نیز ارائه می دهند، ضمن سالم سازی بیشتر اقتصاد شهرمان امکان پرداخت تسهیلات قرض الحسنه واقعی به زیر مجموعه های خود را هم پیدا کنند.

شاید برداشت خیلی از دوستان از چنین مطلبی ارائه یک رپورتاژ آگهی برای این دو مجموعه و دیگر صندوق های قرض الحسنه سطح شهر باشد ولی انصافا در فضای غبار آلود حاکم بر سیستم بانکی کشور،کار چنین مجموعه هایی آنقدر ارزشمند هست که حتی بتوان سنگینی چنین تهمتی را هم به جان بخریم و برای گسترش چنین فرهنگ ارزشمندی گامی هر چند کوچک برداریم.

خیلی علاقه مند بودیم در مصاحبه با مدیران چنین مجموعه هایی مردم را از ریز عملکرد آنها مطلع سازیم ولی علیرغم مراجعات متعدد به این قرض الحسنه ها تاکنون به دلیل آنچه که مسئولان از آن با عنوان “احتمال سرازیر شدن سیل زیادی از متقاضیان وام ” نام می برند،چنین امکانی فراهم نشده است.

با این وجود گزارش سالیانه یکی از این صندوق ها که اتفاقا جزء کوچکترین و کم مشتری ترین آنها نیز به شمار می آید نشان می دهد این مجموعه در سال گذشته بیش از ۱ میلیارد و دویست میلیون تومان انواع تسهیلات خرید مسکن،اشتغال زایی،ازدواج و دیگر موارد را در اختیار مردم قرار داده است.

لازم به ذکر است که این پایگاه خبری در کنار اعلام آمادگی برای ارائه رایگان عملکرد صندوق های قرض الحسنه سطح شهر که می تواند به جذب سرمایه های بیشتر از سوی مردم خیر نجف آباد نیز منجر شود، آماده است تا گزارش عملکرد بانکهای دولتی که مدعی پرداخت تسهیلات غیر ربوی هستند را نیز به صورت مستدل ارائه کند تا حجت بر مردم در این موضوع تمام شود.