دست اندازی و تخریب عمد در پل تاریخی جلال آباد
فریدون لطفی مسئول کمیته تاریخ انجمن دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی شهرستان نجف آباد گفت : در بازدید از پل سنگی جلال آباد همراه مهندس حسن موحدی کارشناس ارشد مرمت، با دست اندازی و تخریب عمد در این پل مواجه شدند. تخریب در ستون میانی و دهنه ی شمالی آن صورت گرفته است که سنگ […]
فریدون لطفی مسئول کمیته تاریخ انجمن دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی شهرستان نجف آباد گفت : در بازدید از پل سنگی جلال آباد همراه مهندس حسن موحدی کارشناس ارشد مرمت، با دست اندازی و تخریب عمد در این پل مواجه شدند. تخریب در ستون میانی و دهنه ی شمالی آن صورت گرفته است که سنگ های بزرگی توسط پتک کنده شده اند. شواهد حاکی از دست اندازی افراد ناآگاه به بهانه ی پیدا کردن گنج می باشد. این پل که بر روی رودخانه مرغاب در مسیر غرب به شرق می باشد، در سیلاب های فصلی نیز آسیب های جدی دیده است و از نظر مرمتی بایستی در الویت ویژه ای قرار گیرد.
حسن موحدی افزود : برای مرمت اصولی بنا بایستی یک طرح زمان بندی شده به شرح زیر ارایه کرد :
۱٫ نصب داربست های فلزی در اطراف ستون سازه و جلوگیری از ریزش احتمالی سقف و ستون؛
۲٫ طراحی و ساخت قالب برای زیر سازی قوس دو دهنه ی پل؛
۳٫ تهیه مصالح بومی مانند : سنگ و ساروج برای بهسازی سازه؛
۴٫ مرحله اجرایی مرمت و بهسازی بنا؛
پل سنگی جلال آباد در کنار آزادراه کنارگذر غربی نجف آباد-ذوب آهن و شمال قلعه ی تاریخی جهان آباد در مسیر رودخانه مرغاب قرار دارد. شواهد، قدمت آن را به اواخر دوره ی صفوی و شاید افشاری می رساند و از سوی دیگر با مقایسه ی این سازه با نمونه های مشابه در دوره های تاریخی می توان فرضیه ای بر قدمت اشکانی یا ساسانی آن نیز مطرح نمود ولی شوربختانه هنوز هیچ تاییدیه کارشناسی بر روی آن انجام نشده و حتی در سیاهه ی اثرهای تاریخی ایران ثبت نشده است. در ادامه بایستی ذکر شود که پل های ساخته شده در دوره ی اشکانی یا ساسانی از سنگهای بزرگ با ملات ساروج استفاده میشده است.
منبع:پایگاه خبری فکر سبز
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰