وقتی یک ایرانی مقیم کویت در روستاهای نجف آباد وظیفه دولت را انجام میدهد
میل به جاویدان زیستن همواره انسانها را تشویق کرده است تا در کنار کار و تلاش مستمر خود به ایجاد بنا و کارهای یادگاری بپردازند که در حیات آنها و همچنین پس از وفاتشان، منشأ خیر و منبع برکات گردند و برای جامعه مفید باشند. روح نوعدوستی و اندیشه اجتماعی و همکاری متقابل و فکر […]
میل به جاویدان زیستن همواره انسانها را تشویق کرده است تا در کنار کار و تلاش مستمر خود به ایجاد بنا و کارهای یادگاری بپردازند که در حیات آنها و همچنین پس از وفاتشان، منشأ خیر و منبع برکات گردند و برای جامعه مفید باشند.
روح نوعدوستی و اندیشه اجتماعی و همکاری متقابل و فکر زندگی گروهی، سبب میشود که انسان با وجود سایر دشواریهای موجود در اجتماع، کارهایی کند که بخشی از آن برای دیگران سودمند باشد. اگر چه انسان ذاتاً موجودی اجتماعی است، ولی زمانی که در تأمین امنیت و رفع مشکل اقتصادی و اجتماعی محتاج به همکاری شد، روحیه اجتماعی بودنش قوت میگیرد.
ادیان الهی با الهام از منبع وحی در جهت هدایت جامعههای بشری و تشویق آنان برای کمک به همنوعان خود نقش اصلی داشتند و بسیاری از مردم با تأسی به ارزشها و پیامهای ادیان، خود را در مسائل اجتماعی شریک دانستند، تا حدی که بعضی تا سر مرز ایثار و فداکاری پیش رفتند.
یکی از راههای استمرار نیکوکاری و کمک به هم نوع، سنت حسنه «وقف و خیریه» است که شخص واقف با وقف اموال و املاک خود برای امور خیریه و عامالمنفعه، درآمد آن موقوفات را به امور خیریه اختصاص میدهد و مادام که آن موقوفه یا موقوفات باقی است، متولیان و متصدیانِ امرِ وقف موظف به اجرای نیات خیر واقف هستند.
در فقه اسلام نیز وقف همواره به عنوان بحثی مهم مورد توجه بوده و ویژگیهای منحصر به فردی داراست و صد البته، احسان و نیکوکاری بخش مهمی از فرهنگ دینی و ملی مردم ایران به شمار میآید و گستردگی «وقف و خیریه» در ایران نشان از اهتمام تاریخی مردم این مرز و بوم به امور خیریه و نیکوکاری است.
وجود تعداد زیادی از قناتها، مدارس و حمامها بیانگر میزان توجه مردم در گذشته به امور خیریه و نیکوکاری و احسان به مردم مستمند است.
با توسعه قلمرو فعالیت و وظایف دولت در تأمین بهداشت و درمان و ترویج آموزش و ارائه خدمات رفاهی و اجتماعی، رویکرد مردم به اینگونه خدمات کاهش یافته است.
در حال حاضر با توجه به انبوه چالشهایی که پیشروی تأمین رفاه اجتماعی و توسعه ملی قرار دارد، دولتها به دلیل ناکارایی و یا روبهرو شدن با سختی و دشواریها، نتوانستهاند آن چالشها را مهار کنند و از میان ببرند.
و در اینجاست که جای خالی واقف یا خیری که بتواند گرهای از گرههای دولت و در ادامه مردم نیازمند جامعه باز کند بیش از پیش احساس میشود.
در همین راستا، کتابخانه خیرساز «صدیقه الزهرا» روستای حسین آباد بخش مهردشت از توابع شهرستان نجفآباد استان اصفهان یکی از نمونه اقدامات خیرین این مرز و بوم در راستای کمک به مستمندان و نیازمندان است که توسط واقف خیراندیش (بانو صدیقه حجرالأسودی) که از ۴۰ سال پیش تاکنون ساکن کویت است در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر و زیربنای ۳۸۰ مترمربع احداث و به بهرهبرداری رسید.
* نجفآباد شهرستان فرهیختگان و اصحاب قلم است
مرتضی احمدیان اصفهان رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان نجفآباد در گفتوگو با خبرنگار فارس در نجفآباد پیرامون احداث کتابخانه توسط خیر کویتی در روستای حسینآباد اظهار کرد: خانم صدیقه حجرالأسودی خیر ایرانیالاصل ساکن کویت، در اقدامی تحسینبرانگیز اقدام به ساخت کتابخانهای مجهز با تمام امکانات و به ارزش ۵۸۰ میلیون تومان در روستای حسینآباد از توابع شهرستان نجفآباد اصفهان کرده است.
وی ضمن تأکید بر اینکه تاکنون سابقه نداشته که خیری کتابخانهای احداث کند و تمامی تجهیزات آن را تأمین کند، ابراز کرد: خانم حجرالاسودی تمامی وسایل اعم از یخچال، تلویزیون، وسایل سرمایشی و گرمایشی، تجهیزات کتاب، مبلمان و … را شخصاً تأمین کرده است به طوری که برای در و پنجرهها از وسایل ساختمانی عایق دار صوتی استفاده کرده است.
احمدیان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به آمار ۷۰۰ نفری نویسندگان مطرح شهرستان نجفآباد افزود: شهرستان نجفآباد با جمعیت ۳۵۰ هزارنفری خود ۷۰۰ نویسنده مطرح دارد که به ازای هر ۵۰۰ نفر یک نویسنده در این شهرستان وجود دارد که این آمار در کل کشور بینظیر است و شهرستان نجفآباد را به شهرستان فرهیختگان و اصحاب قلم تبدیل کرده است و همین امر مسئولیت متولیان حوزه کتاب و نشر را دو چندان میکند.
منبع:فارس
اگر دولت پیش مقداری پول برای دولت در خزانه باقی میگذاشت قطعا دولت وقت هم می توانست این کار را بکند
بهتر است انصاف را رعایت کنید
واقعاً باید دهنتو طلا گرفت آقا مهدی گل گفتی
یکی نیست بگه آخه بیسوادها برید قانونو را مطالعه کنید و ببینید که در قانون آورده شده که شهرداری هر شهر بایستی نیم درصد از محل درآمدهای خود در هر سال را به حساب نهاد کتابخانه های شهر واریز تا در جهت احداث ، تجهیز و توسعه کتابخانه های همان شهر هزینه گردد حالا برید از نهاد کتابخانه های نجف آباد بپرسید شهرداریهای شهرستان چقدر بهشون بدهکارند و این موضوع اصلاً به دولت مرتبط نمیشه چون شهرداریها نهادهای عمومی غیر دولتی هستندو این موضوع در مورد نهاد کتابخانه های کشور هم صدق میکنه.
امان از بیسوادی و ادعا ….
شهرداری که داره ظلم میکنه بیشتر از خدمت شکی درش نیست. البته شهردار جدید چون خودش نجف آبادیه بهتر عمل کرده تا قبلی ها سر تخته.
اما اگر پولی هم در خزان.ه باقی میماند باز هم حق نداری با افراط جانب داری کنی همه میبینند ۲لتها با هم انگار دعوا دارند و مردم بیچاره چوبش را میخورند.
هادی جان واقعا امان از بی سوادی و ادعا و …، پسر خوب شهرداری خودش ۸ کتابخانه تاسیس کرده که قوی تر از همه کتابخانه ها دارند خدمت رسانی می کنند که هزینه های جاری و حقوق نگهبان و مسئول نظافت و کتابدارهاش بیشتر از اون مبالغیه که شما اسم آوردید. اگه یک ریال بدهکار بود و اگه غیر از این بود تا حالا تا ریال آخرش رو ازش گرفته بودند. بی سیاست مگه بلد نیستی بعضی مدیران با برون فکنی کم کاری هاشونو بیرون از اداره خودشون آدرس می دهند.