• تاریخ انتشار : سه شنبه 11 دی 1403 - 5:43
  • کد خبر : 68582
  • مشاهده :  -
  • چاپ خبر
تصاویر انقلاب در نجف آباد

ژاندارمری و کمیته نجف آباد

ژاندارمری و کمیته نجف آباد در فاصلۀ سال‌های ۵۹ تا ۶۴، حداقل پنج نفر در نجف‌آباد به اتهام حمل و توزیع مواد مخدر اعدام شدند و ده‌ها نفر حبس‌های کوتاه یا بلند‌مدت گرفتند. این دست برخوردها در مورد ولگردها و معتادانی که به آخر خط رسیده بودند، تاثیر چندانی نداشت و بعد از تحمل دوران

ژاندارمری و کمیته نجف آباد

در فاصلۀ سال‌های ۵۹ تا ۶۴، حداقل پنج نفر در نجف‌آباد به اتهام حمل و توزیع مواد مخدر اعدام شدند و ده‌ها نفر حبس‌های کوتاه یا بلند‌مدت گرفتند.

این دست برخوردها در مورد ولگردها و معتادانی که به آخر خط رسیده بودند، تاثیر چندانی نداشت و بعد از تحمل دوران محکومیت، بلافاصله بر می‌گشتند به نقطۀ اول ولی اگر طرف آدم آبروداری بود، از ترس آبرو هم که می‌شد، اعتیاد را می‌گذاشت کنار. خیلی‌ها را می‌شناسم که با همان برخوردها برگشتند سر خانه و زندگی‌شان و الآن هم اوضاع روبه‌راهی دارند.

گاهی هم خرده‌فروش مواد‌مخدر، رده‌های بالاترش را لو می‌داد و ردشان را در جاهایی مانند زاهدان می‌زدیم. انجام هر ماموریتی در خارج از شهرستان، مثل همین الآن به حکم دادستانی نیاز داشت. به دلیل تردد این افراد بین ایران، افغانستان و بعضاً پاکستان، دستگیری‌شان بدون کمک و هماهنگی نیروهای ژاندارمری امکان نداشت.

ژاندارمری که قبل انقلاب در حیطۀ امنیت مرزها، نظام‌وظیفه و ترددهای بین‌شهری فعال بود، استخوان‌بندی‌اش را حفظ کرده و همان وظایف را انجام می‌داد. بین نیروهای ژاندارمری که قبل از انقلاب به «ژاندارمرغی» هم شناخته می‌شد، مثل همه جا نیروهای خوب و بد وجود داشت. تعدادی‌شان به دلیل جرایمی که داشتند، فراری یا تسویه شده بودند ولی برخی مثل سروان‌ حسینعلی صفری اولین فرماندۀ ژاندارمری نجف‌آباد بعد از انقلاب، تمام قد پایِ کار انقلاب بودند.

ژاندارمری نجف‌آباد از قبل انقلاب تا حوالی سال۷۰ که در نیروی‌انتظامی ادغام شد، در خانه‌ای نزدیک سه‌راه امیدی مستقر بود. صفری به محض شروع جنگ، آموزش کلاسیک نیروهای داوطلب مردمی را کلید زد و با حدود چهارصد نیرو خودش را به جبهۀ ذوالفقاریۀ آبادان رساند.

بعد از شش‌ماه کار شبانه‌روزی و رایگان در کمیتۀ انقلاب، تقی رجایی مسئول مالی دفتر آقای ‌منتظری موضوع حقوق را پیش ایشان مطرح کرد و مقداری پول برای توزیع بین نیروهای کمیته گرفت. رجایی بسته به تمام‌وقت یا پاره‌وقت بودن نیروها، ماهیانه به هر نفر بین هفتصد تا هزار تومان حقوق می‌داد.

به من که از همه بیشتر وقت می‌گذاشتم و بالاترین رقم تخصیص پیدا کرد، همان هزار تومان را دادند که در زمان خودش قابل توجه بود ولی کفاف هزینه‌های یک خانواده را نمی‌داد. پرداخت حقوق چندان منظم نبود و گاه‌گُداری قطع می‌شد. این وضعیت تا اواخر عمر کمیته که حقوق ثابت برای بچه‌ها مشخص کردند، ادامه داشت.

📌 روایتی از تاریخ شفاهی نجف آباد

تصاویر انقلاب در نجف آباد

تصاویر انقلاب در نجف آباد

ژاندارمری و کمیته نجف آباد

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.