صادرات بیش از۲۰۰ تن زالزالک از باغ های شهرستان نجف آباد
همزمان با آغاز فصل برداشت بیش از۲۰۰ تن زالزالک از باغ های شهرستان نجف آباد به خارج از کشور صادر شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نجف آباد زمان برداشت زالزالک را پایان مهر اعلام کرد و گفت : امسال حدود هزار و۵۰۰ تن زالزالک از ۱۰۰هکتار از باغ های […]
همزمان با آغاز فصل برداشت بیش از۲۰۰ تن زالزالک از باغ های شهرستان نجف آباد به خارج از کشور صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نجف آباد زمان برداشت زالزالک را پایان مهر اعلام کرد و گفت : امسال حدود هزار و۵۰۰ تن زالزالک از ۱۰۰هکتار از باغ های نجف آباد ، قطب تولید این محصول در استان اصفهان تولید شده است.
مطهری میزان ارزآوری این محصول را بیش از ۲۰۰ هزار دلار اعلام کرد و افزود: زالزالک گیاهی از خانواده رزاسه است که همه قسمتهای آن (برگ ، گل ومیوه ) مصارف درمانی دارد .
مصرف زالزالک کلسترول بد را در جریان خون کاهش میدهد و نیز منجر به کاهش تولید کلسترول در کبد افرادی که رژیم غذایی سرشار از کلسترول دارند، میشود.
با سلام و احترام
بغیر از مصارف دارویی مصارف صنعتی نیز دارد.(مثلا از برگ درخت می توان صابون گیاهی و طبیعی بدست آورد.)
درخت زالزالک(کوج) یکی از معدود درختانی هست که به آلودگی هوا مقاوم است.
نجف آباد یکی از بهترین مکانهای کاشت درخت در دنیا(نه استان اصفهان) می باشد.
هرچه رنگ میوه آن تیره تر باشد خاصیت بیشتری دارد.(مثلا زالزالک های قرمز در تصویر که به “کوج شغالی”در نجف آباد معروف است از نوع زرد رنگ آن خاصیت بیشتری دارد.)
“به این دلیل به کوج شغالی معروف است که در فصل سرما و در نبود غذا حیوانات وحشی بخصوص شغال از آن تغذیه می کرده و خود را به نوعی سیر و همینطور واکسینه می کرده است.”
این میوه از معدود میوه هایی است که اکثر مواد بدن را تامین می کند و با خشک کردن بصورت ناچیز خواص خود را از دست می دهد.
و اما:
بسیار ناراحتم از اینکه کشاورز یکسال باید برای این میوه زحمت بکشد و میوه آنرا به سختی برداشت کند(میوه ها بصورت دستی و از روی زمین برداشت می شود.)و داخل صندوق بریزد و بعد به قیمت مفت و ناچیز با کلی منت بفروشد.(مثلا امسال به کیلویی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان،فروش ۴۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ تومان)
در صورتی که با یک برنامه ریزی دقیق می توان چند شغل بسیار مناسب در شهرستان ایجاد کرد و با درآمدزایی بیشتری به کمک صنایع تبدیلی سود مناسبی را برای کشاورز عزیز و نیز شهرستان رقم زد.
تحقیقات زیادی در مورد این میوه و درخت انجام داده ام و تمامی شرایط در شهرستان در حد ایده آل جهت کاشت درخت و برداشت محصول وجود دارد.
فقط سرمایه گذار و برنامه ریز و همت مسئولان را می طلبد.
ممنون