زنده شدن دوباره بهرام صادقی

خبرگزاری ایلنا: «آقای نویسنده زنده است» مستندی ساخته حامد قصری درباره زندگی و آثار بهرام صادقی است که به زودی توسط نشر بتهوون راهی بازار می‌شود. ولد در نجف آباد تا اصفهان و دبیرستان ادب، شکل‌گیری شخصیت، پزشک یا نویسنده بودن، برتری‌های تکنیکی و تفکری، نقش زبان در داستان‌های او، طنز تلخ، داستان‌های شفاهی، شاعر […]

خبرگزاری ایلنا: «آقای نویسنده زنده است» مستندی ساخته حامد قصری درباره زندگی و آثار بهرام صادقی است که به زودی توسط نشر بتهوون راهی بازار می‌شود.

ولد در نجف آباد تا اصفهان و دبیرستان ادب، شکل‌گیری شخصیت، پزشک یا نویسنده بودن، برتری‌های تکنیکی و تفکری، نقش زبان در داستان‌های او، طنز تلخ، داستان‌های شفاهی، شاعر یا داستان‌نویس، جهانی بودن، ازدواج، جوانمرگی سر فصل‌های این فیلم را تشکیل می‌دهند.

همچنین در این مستند با محمد صنعتی، محمدرضا اصلانی(همدان)، علی دهباشی گفتگو شده و برای اولین بار برخی عکس‌ها، اسناد، نامه‌ها، صداها و فیلم‌هایی از بهرام صادقی در این اثر دیده می‌شود.

قصری درباره عنوان فیلم نیز افزود: عنوان فیلم بر وزن عنوان یکی از داستان‌های بهرام صادقی با عنوان «آقای نویسنده تازه‌کار است» انتخاب شده است.

 بهرام صادقی پس از صادق هدایت یکی از نویسندگان تاثیرگذار تاریخ ادبیات داستانی ایران است. منتقدان و نویسندگان او را پایه‌گذار داستان مدرن می‌دانند. اما به دلایل زیادی در دهه‌های گذشته کمتر از نقش او سخن به میان آمده است. بهرام صادقی نخستین شعر خود را در هفت ساگی سرود و در ۱۶ سالگی چاپ شده آن را دید. داستان‌های او در زمانی که سن و سال چندانی نداشت در مجله سخن، توسط پرویز ناتل خانلری به چاپ می‌رسید. در دهه ۳۰ مجلاتی نظیر کیهان هفته، کتاب هفته، جنگ ادبی اصفهان، صدف، فردوسی، جهان نو و … آثار او را به چاپ می‌رساندند.

از بهرام صادقی مجموعه داستان «سنگر و قمقمه‌های خالی» و داستان بلند «ملکوت» به یادگار مانده است.