واردات، هلوی علویجه را خاک کرد+ فیلم عصبانیت کشاورزان
خبرگزاری صدا و سیما:مدیر جهادکشاورزی نجف آباد گفت: به دلیل نبود تقاضا و بازار خرید بیش از ۸۰ درصد این محصول باغی روی دست باغداران ماند و تبدیل به ضایعات شد. مجتبی مطهری از بی سابقه بودن حجم خسارت به کشاورزان منطقه خبر داد و افزود: ورود بی رویه هلو از استان هایی از جمله […]
خبرگزاری صدا و سیما:مدیر جهادکشاورزی نجف آباد گفت: به دلیل نبود تقاضا و بازار خرید بیش از ۸۰ درصد این محصول باغی روی دست باغداران ماند و تبدیل به ضایعات شد.
مجتبی مطهری از بی سابقه بودن حجم خسارت به کشاورزان منطقه خبر داد و افزود: ورود بی رویه هلو از استان هایی از جمله چهار محال و بختیاری ، آذربایجان شرقی ، فارس و مرکزی موجب رکود بازار هلوی تولیدی این شهر شد.
نبود صنایع تبدیلی در منطقه و نداشتن برنامه ریزی مناسب برای صادرات از دیگر عوامل این میزان خسارت به کشاورزان اعلام شده به طوری که خریداری نشدن هزار تن هلوی این شهر موجب خسارت ۲ میلیارد تومانی به باغداران شده است.
میوه فروشی ها قصد خرید هلوی باغداران را با نصف قیمت هزینه تولید بهره بردار دارند که با این قیمت هزینه کارگر برای برداشت هلو هم تامین نمی شود.
از باغ های استان اصفهان امسال حدود ۳۰ هزار تن هلو برداشت شده که این میزان شش هزار تن بیشتر از پارسال است.
نجف آباد نیوز: یکی از کارشناسان می گوید: کاشت محصولاتی مانند هندوانه و هلو در شرایط خشکسالی کنونی و عدم وجود بازار مناسب، به کشاورزان توصیه نمی شود ولی فعالین این حوزه، همچنان به کاشت این گونه محصولات اصرار دارند.
وی افزود: طی چند سال اخیر محصول هلو بازار نسبتاً خوبی داشته ولی امسال وضعیت به حدی بد شده که حتی کشاورزان حاشیه زاینده رود، درختان خود را «کف بُر» می کنند.
وقتی متولیان امر کشاورزی کشور چنین پاسخ بچه گانه ای میدهند اوضاع روز به روز بدتر خواهد شد
سلام. تولید در ایران یعنی نابود کردن خود و سرمایه. مسولین زمانی متوجه کوتاهی خود میشوند که دیگر تولید کننده ای وجود ندارد.
امسال در باغات مارکده نیز خدا میدونه چقدر هلو زیر خاک نابود شد. ای کاش از باغات حاشیه زاینده رود و مارکده هم گزارشی تهیه میکردید
در ضمن ای کاش مسولین یک لحظه خودشون رو به جای کشاورزها میزاشتن که به این راحتی جواب زحمات یکسال کشاورز را ندهند
لطفا از باغهای هلو شهرکرد هم گزارش تهیه کنید امسال ضرر زیادی کردیم
سلام
وقتی آقای رییس زاده که مدیر باغبانی استان هستند به جای حمایت از باغدار در مقابل آنها قرار میگیرد و میگوید محصولی بکارید که نیاز کشور است بهترین راه رها کردن باغداری است. آقای رییس زاده مگر احداث باغ یک روزه انجام میشود که بتوان آن را تغییر داد؟ احداث یک باغ نتیجه زحمت یک عمر کشاورز است
واقعا جای تاسف داره
باعرض سلام
همه کشورهای پیشرفته دنیا از تولیدکننده حمایت میکنند.وقتی تولید کننده و بخصوص کشاورزی کشوری ضعیف بشه اون کشور هم ضعیف و نابود خواهد شد.ای کاش روزی برسه که مدیران کشور این موضوع را درک کنند و به جای پاک کردن صورت مساله و توجیه کردن به فکر تولید کننده ها باشند.کشور ما به وجود این تولیدکنندها نیاز داره
خدا به داد هلوکارها برسه. من در زرین شهر یک باغ کوچک دارم امسال قیمت هلو اقدر پایین بود و فراوان که همه باغدارهای اطراف ما هلوها را پای درختها چال کردن تا حداقل کود بشه.درضمن در جواب اون کارشناس کشاورزی باید گفت رقم هلوی کاردی از ارقام خوب هلو هست که اکثر باغداران این رقم را دارند.مشکل جای دیگه هست اقای مهندس
درود به همه کشاورزان زحمت کش کشورم،من به جای مسولین عزیز از شما تشکر میکنم اشکال نداره حتماااااا نیت خیر و کمک دارن
سود تولید نصیب واسطه میشه باید واسطه ها کنترل بشن و برنامه ریزی برای صادرات توسط دولت انجام بشه
بریدن و حذف درخت و باغ مساوی است با ضرر به منابع کشور و از بین رفتن کشاورز و باغدار.واقعا حیف است از این توان باغداری ایران در جهت ارز آوری برای مملکت استفاده نشود.
ای کاش هر ارگانی و هر کسی کار خودش را به نحو عالی انجام میداد و دولت هم نظارت کاملی بر درست انجام شدن نقش و وظیفه هر دستگاهی داشت. اگر مسولین کشاورزی و توزیع و بازرگانی کارشون رو درست انجام میدادن هر سال شاهد از بین رفتن محصولات با ارزش کشاورزی در کشور نخواهیم بود
مشکل زمانی ایجاد شد که جهاد کشاورزی بدون در نظر گرفتن مقدار تقاضای بازار داخل و ناتوانی در صادرات مجوز کاشت باغات هلو را در اطراف زاینده رود داد و حتی برای ابیاری تحت فشار در بالای کوه کمک بلاعوض کرد اما فقط در اجرای ابیاری تحت فشار نظارت کرد نه روی نوع محصول و درخت. اگر به جای این همه باغ هلو برنامه ریزی میکردند و درختان دیگری اجازه کاشت میدادند الان اوضاع این گونه نبود. امسال باغداران کنار زاینده به خاطر عدم سود دهی مقدار زیادی از درختان هلو را حذف کردند. این همه زحمت و صرف هزینه شخصی و ملی به دلیل نبود یک برنامه ریزی اولیه که کار بسیار سختی هم نیست بر باد رفت و هیچ کس هم مسوولیتی قبول نمیکند.
سالهاست که رهبر عزیزمان بر روی تولید و اشتغال زایی تاکید زیادی میکنند اما به نظر میرسه مسولین یک گام عقب تر از ملت هستند. وقتی تمام تولید کننده های کشور مانند همین باغداران محصول تولید میکنند ولی مسولین بازار فروش و عرضه را فراهم نمیکنند چه فایده؟؟؟
ای کاش یک گزارش از باغداران حاشیه رودخانه هم تهیه میکردید
سلام
از همه مسؤلین محترم باید نهایت سپاسگزاری را به عمل بیاوریم که انقدر دور اندیش هستند و همه چیز سر جای خودش قرار داره.واقعا بی کفایتی را به نهایت رساندن
میوه های ایران بهترین طعم را در دنیا دارند اما متاسفانه به دلیل بی مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی تمام محصولات کشاورزی یک روز بی نهایت گران و یک روز بی نهایت ارزان میشوند. وقتی هلو یا سیب یا انگور و….حتی ارزش برداشت را ندارند باید وزارت جهاد کشاورزی را حذف و منحل کرد. وقتی یک وزارت خانه بعد از این همه برنامه ریزی و کارمند و شعار کشاورزی محور توسعه است نتوانسته ثباتی در قیمتها ایجاد کند یا از صادرات محصولات کشاورزی حمایت جدی کند پس وجود آن به چه کاری میاید؟؟؟؟؟؟؟؟
تاسف انگیزه واقعا