سدی که نجف آباد را خشکاند

اصفهان امروز:تمام قنات‌ها و جوی‌های آب شهرستان نجف‌آباد و قسمتی از فلاورجان از جریان سیلابی و فصلی رود مرغاب تغذیه می‌شد، اما از اوایل دهه ۶۰ به دلیل یک عمل غیر کارشناسی بر روی این رود، سد یا بندی خاکی به نام «خمیران » زده شد تا آب آن را برای آبیاری دشت کرون  و […]

اصفهان امروز:تمام قنات‌ها و جوی‌های آب شهرستان نجف‌آباد و قسمتی از فلاورجان از جریان سیلابی و فصلی رود مرغاب تغذیه می‌شد، اما از اوایل دهه ۶۰ به دلیل یک عمل غیر کارشناسی بر روی این رود، سد یا بندی خاکی به نام «خمیران » زده شد تا آب آن را برای آبیاری دشت کرون  و مقاصد دیگر از حوضه خود خارج کنند و پس از آنان به‌مرورزمان شاهد خشک شدن تمام قنات‌های بهره‌بردار در این مسیر شده‌ایم.

رئیس سابق اتحادیه شرکت‌های تعاونی روستایی شهرستان نجف‌آباد با بیان این مطلب گفت:   الگوی کشت طبیعی و تاریخی در شهرستان نجف‌آباد بیشتر متکی به کاشت بادام و انار بوده است که شهرتی در سطح کشور داشت و هزاران نفر از باغداری این محصولات زندگی خود را تأمین می‌کردند. در منطقه گلدشت نیز سیب گلاب و انواع میوه‌های گوناگون مانند هلوی «قلعه شاه» که در سطح کشور معروف بود کشت می‌شد. البته در این دشت آبیاری باغات به‌وسیله چاه‌های نیمه عمیق انجام می‌گرفت که معتقدم‌، سفره‌‌های آب آن در طول قرن‌ها بحث تأثیر جریان رود مرغاب بوده است.

مصطفی صادقی افزود: با خشکی قنوات بخش زیادی از باغات خشک‌شده و کشاورزان آن حدود یک دهه است که دچار ورشکستگی شده‌اند و از مسئولان خواستاریم که به احیای این قنات‌ها رسیدگی نمایند.  در حال حاضر تراز آب زیرزمینی پس از سد خمیران بیش از ۵۰ متر پایین رفته است.