عزاداری و تعزیه گردانی در یزدانشهر+ تصاویر
عزاداری و تعزیه گردانی در یزدانشهر+ تصاویر
رسم هر ساله مردم یزدانشهر بر اجرای آداب عزاداری است، آنجا که پا به سن گذاشتهها با برپایی مراسم در خانه و کوچکترها با دست گرفتن رنجیر و علم به استقبال از محرم میروند.
تسنیم: اینجا همه مشکی پوش هستند از خانهها تا مادران و جوانان، اما خانهای در این شهر کوچک از روز نخست محرم نوایی متفاوت دارد. پسرانی که به عهد پدر وفادار ماندند و در حالی که سال هاست سایه پدر از خانه کم شده اما رسم قدیم را به جا میآورند.
خانواده سلطانی این روزها در تب و تاپ دیگری برای روایت واقعه کربلا هستند، از لباس های سبز تا شمشیر و علم و کتل.
مجلسی که هر روز صدایش لرزه بر تن شهر می اندازد و جوانان و پیرمردهایی که دور هم جمع شدند تا عرض ارادت باشکوه تری به سالار شهیدان و خاندان پاک و مطهرش داشته باشند.
اسماعیل که عضو کوچک اما نه کم سن و سال خانواده است از وصیت پدر می گوید که از کودکی دربهای خانه پدربزرگ بر روی عزاداران باز بود و در روزهای سرد زمستان به چای و در روزهای گرم تابستان با شربت بهارنارنج از عزاداران حسینی میزبانی میکرد.
او خاطرات شیرینی را از محرم به خاطر دارد از زمانی که به همراه پدر در پیشخوان خانه بزرگشان نقش علی اصغر(ع) در گهواره را داشت تا امروز که با لباسی سراسر سبز نقش علمدار کربلا را ایفا می کند.
ابراهیم سلطانی، فرزند ارشد که سال هاست وصیت پدر را با عشق با سالار شهیدان دنبال می کند به خبرنگار تسنیم می گوید: این مجالس تعزیه و شبیهخوانی بهمدت ۲۸ سال است که از اول محرم تا ظهر عاشورا در کوچه پس کوچه های یزدانشهر برگزار می شود.
وی با بیان اینکه اجرای تعزیه مهمترین سخن پدرم در وصیت نامه اش بود، گفت: در این مجلس از تجربه پیشکوستان و هنر و ظرفیت جوانان بومی استفاده شده است که این هنر با ارزش با همان کیفیت سال های قبل مانا باشد.
سلطانی با بیان اینکه هر سال شاهد حضور پررنگ تر کودکان در تماشای مجلس تعزیه است، افزود: بسیاری از مادران یزدانشهری فرزندان خود را از بدو تولد به این مجلس می آورند تا با واقعه کربلا این حماسه بزرگ تاریخ آشنا باشند و من در طول این سال ها شاهد آن بودم که نوجوانان و جوانانی از سال های ابتدایی عمر خود، به این محفل انس گرفتند.
وی درباره حفظ کیفیت و اصالت هنر تعزیه می گوید: از نظر ماندگاری این عقیده شخصی و باور قلبی من است که یقینا نوری از انوار الهی و عصمت و طهارت حتما در تعزیه وجود دارد و ماندگاریاش تا قیامت باقی خواهد ماند چون آن بیت معروفی که میگوید: حسین(ع) نوری است که هرگز خاموش نمیشود، اگر سالیانسال هم بگذرد هنر تعزیهخوانی از بین نخواهد رفت.
این هنرمند هنر تعزیه بیان کرد: به دلیل تهاجمات فرهنگی، آهنگها و متاسفانه سبکهای جدیدی در قالب تعزیهخوانی آمده است که هیچگونه سنخیت و جنسیتی با تعزیه ندارد. از ین نظر باید جلوگیری، کارشناسی و آسیبشناساییهایی انجام شود که اصالت تعزیه را مشخص کنند و من همواره تلاش کردم براساس نسخ قدیمی موجود که از پدر به جای مانده، این مجلس را برگزار کنم.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه ما به عنوان ذاکر و به دلیلی تعهد اخلاقی که به کارمان داریم این است که نسل جوان را جذب این هنر کنیم و از مسئولان نیز توقع داریم که به هنر تعزیهخوانی توجه کنند.
حالا این خانه سال هاست که همسایگان خود به مجلس تعزیه دعوت می کند و چشم های پیشکوستان و جوانان به آینده این هنر نگران است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰