خشکه مقدسی در دفاع از خشکیده ها+تصاویر
خشکه مقدسی در دفاع از خشکیده ها+تصاویر
وقتی پارلمان شهرم درگیر بودن یا نبودن درختان بازار شد و خیلی از رسانه ها سراغ این سوژه رفتند، گفتم از نزدیک این درخت ها را برانداز کنم. چند تایی کاج که برخی مدعی اند برای محیط زیست ضرر هم دارند و بقیه هم درخت هایی با تنه ای خشک و گاهی سوراخ و چند شاخه و برگ نصفه و نیمه.
آخرش نفهمیدم چرا این خشکیده های تقریبا بی مصرف چرا این قدر اهمیت پیدا کرده بودند در زمانی که ریه های اصلی شهر در غیبت طرح های تفصیلی و جامع، به سرعت تغییر کاربری می دهند.
موقعی مهم شدند که اطراف مان را معادن، شن شویی ها و صنایع آلاینده مختلف گرفته اند و روزانه خسارت های بعضا جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می کنند.
در روزگاری که تیغ سیاست بازی ها و بی تدبیری ها، هزاران درخت مثمر باغات تاریخی شهرمان را با ندادن سهمیه آب و اجرا نکردن مصوبات شورای عالی آب از بیخ و بن حذف کرده، چرا پنجاه درخت فرسوده این قدر اهمیت پیدا کرده اند؟
روند اجرای شبکه فاضلاب شهری که تاثیر زیادی در کاهش آلودگی و تقویت سفره های زیرزمینی دارد و پساب آن هم رزق و روزی ۳۰ساله فضای سبز شهرمان است، تا حدود زیادی مختل و کند شده. آن وقت چرا باید افکار عمومی مشغول خشکیده های بد هیبت بازار شوند؟
در روزگاری که دولت و مجلس بی خیال کیفیت لگن های سایپا و ایران خودرو شده اند و هیچ عزمی برای مدیریت مصرف سوخت ندارند، پروژه ای برای کاهش ترافیک شهری تعریف شده که اجرایش دهها برابر درختان بیمار بازار به طبیعت کمک می کند.
به این که بازاری ها از این بهسازی چقدر سود می برند یا ادعا شده فلانی از لابه لای همین پروژه ها سودای بهارستان به سرش زده، کاری نداریم. مهم این است که گره ای از ترافیک شهر باز شود، ظاهر شهر زیباتر شده و مردم از آن پیاده روهای تنگ بازار خلاص شوند.
در صدق نیت و عشق علاقه مندان محیط زیست هم شکی نداریم ولی ترس مان این است که این وسط، برخی با اهداف سیاسی و تسویه حساب های شخصی، بخواهند از این دغدغه به حق به نفع خودشان استفاده کنند.
البته در این میان، بسیاری از اعضاء قدیمی و شناخته شده انجمن های مردم نهاد محیط زیستی نیز در اظهار نظرهای رسانه ای و شفاهی، موافقت شان با طرح را اعلام کرده اند. همان هایی که عشق شان به محیط زیست را با سال ها خون دل خوردن بی مزد و مواجب در این عرصه، اعتراض های به حق و کارشناسی شده به برخی دست اندازی ها به محیط زیست و تلاش های جهادی و شبانه روزی مانند احداث پایگاه محیط بانی برای قمیشلو به اثبات رسانده اند.
به هر حال به نظر می رسد اگر واقعا دنبال حفظ محیط زیست شهرمان هستیم، سوژه های بسیار بهتری برای پیگیری وجود دارد که البته به اندازه بازار قابلیت دیده شدن ندارند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰