خانه هنرمندان نجف آباد، در دوراهی احیاء یا رکود
خانه هنرمندان نجف آباد، در دوراهی احیاء یا رکود
شهریور90 که با تلاش و پیگیری های فرامرز رادمنش رییس وقت ارشاد شهرستان و حمید سعادت نماینده مردم در مجلس خانه ای برای هنرمندان دست و پا شد، امیدها جوانه زد ولی این روزها از بازنگری در اساسنامه، اشتباه در جانمایی و لزوم تبیین بیشتر اهداف خانه سخن گفته می شود.

خانه هنرمندان نجف آباد، در دوراهی احیاء یا رکود

شهریور۹۰ که با تلاش و پیگیری های فرامرز رادمنش رییس وقت ارشاد شهرستان و حمید سعادت نماینده مردم در مجلس خانه ای برای هنرمندان دست و پا شد، امیدها جوانه زد ولی این روزها از بازنگری در اساسنامه، اشتباه در جانمایی و لزوم تبیین بیشتر اهداف خانه سخن گفته می شود.

حوالی سه راه فرهنگ یا همان سه راه امیدی که سراغ خانه هنرمندان را بگیری، انتهای یک بن بست را نشانت می دهند. ساختمانی چند طبقه با زیربنای پانصد متر مربع و تابلوی «مجتمع فرهنگی هنری آسمان» که هشت سال پیش با هزینه سیصد میلیون تومان خریداری و بعد از افتتاح رسمی به دست وزیر وقت فرهنگ و ارشاد، به نام اداره ارشاد نجف آباد سند خورده است.

این خانه در عمر به نسبت کوتاه خود، به طور متوسط هر دو سال انتخابات هیات مدیره داشته و در این میان استاد احمد احمدی خوشنویس شناخته شده شهرستان و یکی از سه هنرمند دارای مدرک درجه یک هنری کشور در نجف آباد، بیشتر مواقع جزء هیات مدیره خانه بوده و از حدود یک سال پیش سمت ریاست آن را بر عهده داشته است.

با احمدی در خصوص وضعیت فعلی خانه هنرمندان گفت و گو کرده ایم.

خانه هنرمندان نجف آباد

خانه هنرمندان نجف آباد

اشتباه در جانمایی و بومی نکردن اساسنامه

استاد احمدی در مورد تاریخچه تشکیل خانه هنرمندان می گوید: این خانه برای فعالیت انجمن های هنری شهرستان که تعدادشان نیز محدود بود در نظر گرفته شد ولی به تدریج با گسترش فعالیت های هنری که بسیاری خارج از حیطه انجمن ها بود، اساسنامه خانه هنرمندان نجف آباد با الگوگیری از تهران تنظیم و تصویب شد.

احمدی مهم ترین مشکل خانه را باز نبودن فضای آن در مقایسه با خانه هنرمندان در بسیاری شهرها از جمله اصفهان و تهران دانسته و می گوید: غیر از مشکل بن بست بودن محل خانه و نداشتن پارکینگ که زمینه ساز بروز معضلات زیادی برای هنرمندان شده، فضای کلی مجموعه در مقایسه با برخی مجموعه های مشابه که دارای فضای سبز و محوطه باز هستند، حالت اداری و خشک دارد.

ریاست خانه هنرمندان شهرستان عجله در به ثمر نشستن تلاش ها برای افتتاح خانه هنرمندان را از علل جانمایی اشتباه این مجموعه دانسته و می گوید: مشکل دیگر ما استفاده از اساسنامه خانه تهران بدون کمترین تغییرات و بومی سازی چهارچوب های آن است. اساسنامه فعلی چندان به درد شرایط نجف آباد نمی خورد و همین باعث شده خانه به کارکرد و جایگاه اصلی خود نرسد.

 

خانه و صاحب‌خانه

احمد احمدی در بخش دیگری از صحبت های خود حمایت های همیشگی ارشاد، شهرداری و سازمان رفاهی تفریحی از فعالیت خانه  را مایه دلگرمی هنرمندان دانسته و می گوید: مجموعه ارشاد شهرستان در مدیریت های مختلف تا جایی که امکان و بودجه داشته به خانه کمک کرده ولی تعریف نشدن ردیف بودجه مشخص برای هزینه های جاری مجموعه، همواره مشکل ساز بوده است.

احمدی اضافه کرد: طی سال های اخیر در چندین مورد توانستیم موافقت اولیه خیرین فرهنگی را برای کمک به خانه جلب کنیم ولی به دلیل بی برنامگی و مشخص نبودن دقیق اهداف، امکان تحقق شروط ساده این خیرین و جذب نهایی منابع مالی را پیدا نکردیم.

طرح پیشنهاد حذف خانه از سوی برخی هنرمندان دیگر مطلبی بود که استاد خوشنویسی شهرستان با بیان آن اعلام کرد: حدود شش ماه از موعد انتخابات جدید خانه گذشته و بعد از رایزنی با پیش کسوتان و مسئولان به این نتیجه رسیده ایم که یک نفر را خارج از جامعه هنرمندان شهرستان به عنوان مدیر عامل انتصابی انتخاب کنیم تا بعد از یک دوران گذار یک تا چهار ساله، خانه هنرمندان با یک اساسنامه بومی شده و چهارچوب متفاوت، فعالیت خود را دوباره شروع کند.

احمدی محمد خواجوی کارمند اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان و یکی از جوان‌های فعال در عرصه فرهنگ و هنر نجف آباد را به عنوان گزینه مورد نظر برای این مسئولیت نام برد و اظهار داشت: خواجوی در طول فعالیت خانه هنرمندان، ارتباط نزدیکی با هیات مدیره‌های مختلف داشته و از نزدیک با فعالیت‌های هنری مختلف آشنا است.

دارنده نشان درجه یک هنری کشور در پایان سخنان خود از ظرفیت بالای پتانسیل های هنری شهرستان و علاقه مندی مردم به این عرصه گفت و خاطر نشان کرد: همه باید تلاش کنیم دین مان را به مردم ادا کنیم. هدف مان این است که با تغییرات کلی در اساسنامه خانه هنرمندان، بستر بهتری برای مشارکت دستگاه های متولی و مردم در اداره این مجموعه فراهم شود.

استاد احمد احمدی

استاد احمد احمدی