سخنرانی متفاوت در یاواره شهید آیت در نجف آباد

سالن شهروند فرهنگسرای خارون نجف آباد، از حوالی ساعت ۷ شب پنج شنبه چهاردهم آذر ماه ۹۸ میزبان یادواره یک شهید بود. یادواره ای برای یک شهید متفاوت که حتی در شهر خودش چندان شناخته شده نیست.

سخنرانی متفاوت در یاواره شهید آیت در نجف آباد

سالن شهروند فرهنگسرای خارون نجف آباد، از حوالی ساعت ۷ شب پنج شنبه چهاردهم آذر ماه ۹۸ میزبان یادواره یک شهید بود. یادواره ای برای یک شهید متفاوت که حتی در شهر خودش چندان شناخته شده نیست.

در این برنامه که با اطلاع رسانی و تبلیغات محیطی و مجازی خوب در کنار محتوای قابل توجه و طی چندین ماه برنامه ریزی و تلاش برگزار شد، یک جوان مستند ساز حرف هایی زد که به جرات می توان ادعا کرد که در چند سال اخیر کمتر شاهد بیان آن ها در نجف آباد بوده ایم.

یادواره شهید آبت

یادواره شهید آبت

«جواد موگویی» سازنده مستند و نویسنده کتاب «اسرار آیت»، از شهید دکتر سید حسن آیت و ابعاد شخصیتی مختلف او گفت. از بصیرتش در شناسایی و مقابله با جریان های نفوذی و آینده نگری اش در زمان تدوین قانون اساسی.

موگویی که تاکنون مستند های سیاسی و اجتماعی مختلف ساخته، با اشاره به آغاز ساخت مستندش از شهید آیت در سال ۸۸ گفت: خیلی تعجب کردم که راجع به این شهید که نماینده مجلس بوده، در هیات رییسه خبرنگان قانون اساسی عضویت داشته و جزء شاخص ترین چهره های انقلاب محسوب می شده، تقریبا چیز خاصی در فضای مجازی ما وجود نداشت.

موگویی ادامه داد: آیت را باید یکی از معدود شهدایی دانست که حتی بعد از شهادت شان هم زیر تیغ سانسور و ایراد انواع تهمت ها قرار داشته اند و دلیل اصلی آن را باید روشنگری های این شخصیت بر ضد جریان های نفوذی، ملی گراها و امثال بنی صدر دانست.

این مستند ساز جوان از سه اقدام شاخص شهید آیت به عنوان دلایل اصلی دشمنی با او یاد کرد و اظهار داشت: اولین مورد را بایستی مربوط به تلاش منحصر به فرد او در گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی دانست. او همچنین با بصیرت تمام موضوع سپاه را در قانون اساسی آورد تا همانند خیلی از تشکل های مردمی و انقلابی دچار استحاله و نابودی تدریجی به دست دولت ها نشود.

سخنران اصلی یادواره شهید آیت در نجف آباد ادامه داد: دیگر شاهکار آیت را باید افشاگری هویت واقعی بنی صدر و طرفداران او در مقطعی دانست که متاسفانه اکثریت جامعه و حتی بسیاری از شهدای انقلاب از او طرفداری می کردند. او حتی وقتی بازرگان که معادل امروزی اش «محمد مرسی» در مصر است به نخست وزیری ایران رسید، گفته بود «انقلاب اخته شد»

شهید دکتر سید حسن آیت در کنار فرزندش سید محسن آیت

شهید دکتر سید حسن آیت در کنار فرزندش سید محسن آیت

موگویی سومین مقطع حساس تاثیر گذاری شهید آیت را مربوط به انتخاب میر حسین موسوی به عنوان وزیر امور خارجه کشور بعد از فاجعه هفتم تیر سال ۶۰ دانست و اضافه کرد: این شهید بصیر، به خوبی موسوی را شناخته بود و در چندین سخنرانی نسبت به انتخابش هشدار داده بود ولی کسی توجه نکرد تا در نهایت ۲۸ سال بعد همه فهمیدند که پیش بینی های آیت درست بوده است.

این مستند ساز که پنج سال برای نوشتن کتاب و سه سال برای ساخت مستند شهید آیت وقت گذاشته در بخش دیگری از صحبت های خود با هشدار نسبت به تحریف تاریخ معاصر کشور اعلام کرد: مهم ترین ویژگی و دلیل بصیرت شهید آیت، مطالعات زیاد و احاطه او به تاریخ معاصر بود؛ یعنی همان چیزی که نسل جوان ما از آن بی بهره است و به خاطر همین بی اطلاعی می بینید که در حوادث مختلف کشور و حتی منطقه، کسانی که دست به اغتشاش می زنند، جوانان هجده تا بیست و پنج سال هستند.

موگویی همچنین از کار« تبلیغی» بیشتر دستگاه های متولی انتقاد داشت و اضافه کرد: کارمان شده تبلیغ کردن بدون تبیین و روشنگری. هنوز برای نسل جوان مان از منافقین و جنایت های آن ها نگفته ایم. فتنه ۸۸ را روشن نکرده ایم و جواب خاصی برای شبهه افکنی های دشمن نداریم.

سخنرانی حجت الاسلام حسناتی امام جمعه نجف آباد و اجرای سرود و پخش کلیپ از دیگر بخش های یادواره شهید دکتر سید حسن آیت محسوب می شدند.