بستن بازار و مغازه های نجف آباد، راهکار نیست
بستن بازار و مغازه های نجف آباد، راهکار نیست
«امید»: با سلام خدمت همشهریان گرامی توجه شما را به چند نکته مهم در مورد اتفاقات اخیر جلب میکنم.
عزیزان چند روزی است که تمام مطالب و نظرات شما و همچنین مسئولان شهر را رصد کردم. آنچه واضح است بهترین راه گذر از این بیماری و مشکل ایجاد شده علاوه بر تلاش مسئولان، همکاری تمام مردم لازم وضروری می باشد.
اما در این میان باید به عرض برسانم که اقدام جناب آقای دادستان در بستن فروشگاههای بزرگ و شلوغ قابل تقدیر است اما بستن بازار دور از درایت و اندیشمندی و کاملا احساسی بود و آن به این علت است که در تمام کشورهایی که درگیر این بیماری شدند مانند فرانسه، اسپانیا، کویت و چین اول دولتها برای مردم امکاناتی از قبیل خوراک، خدمات رایگانی مانند آب و برق و تلفن و اینترنت فراهم میکنند و بعد از مردم می خواهند در خانه بمانند و مردمشان هم با خیال آسوده در خانه می مانند.
حالا ما بدون فکر و دغدغه معیشت مردم از آنها می خواهیم محل کسب را تعطیل کرده و به خانه بروند و برای خود توجیه می تراشیم که«ما نگفتیم قرنطینه». اینها شرایط قرنطینه است. خوب از قدیم گفتند سیر چه خبراز گرسنه دارد. آقای دادستان با حقوق میلیونی و سایر مسئولان که حقوق ثابت دارند، هرگز نخواهند دانست کاسب یعنی چه؟ نمی دانند بازار حالا دیگر اسمش بازار است و حاجیان قدیم بازاری با سرمایه های کلان از این دنیا رخت بربستند و اینک جوانانی جای آنها را گرفته اند که با بضاعتی اندک و اجاره مغازه و اجاره خانه و مخارج سرسام آور زنده مانی، روزگار سر می کنند.
اگرامروز در این کسادی بازار چیزی فروختند، یکی دو روز خرج خانه دارند و اگر نه شرمنده زن و بچه؛ به نام بازاری یارانه ندارند، بسته معیشتی به آنها تعلق نمی گیرد اما در عوض مالیات و عوارض شهرداری و حق کسب و پیشه و… به آنها تعلق می گیرد و همیشه دولت و مسئولان طلب کارشان؛ انصافایک ماه،ماه رمضان،دوماه،محرم و صفر،یک هفته اغتشاش و دیگر هفته شهادت حاج قاسم و اینک بیماری کرونا که معلوم نیست تاکی طول بکشد.حالا شما بفرماییدکاسب کی کاسبی کند؟بازار ماشینی است که تا میخواهد راه بیفتد، طول می کشد و وقتی در حال راه افتادن است، اتفاقی جدید و کسادی بازار .
اگر پای درد ودل بازاریان بنشینید، خواهید دید کسانی هستندبا سیلی صورت را سرخ نگه داشته و خانه فروخته اند؛وامهای سنگین کوتاه مدت گرفته اند تا بتواند چک و بدهی را پرداخت کنند و اعتبار و آبرویشان خدشه دار نشود.
اگر بازاری باشید می دانید اعتبار یعنی چه. حالا مبحث چک و بدهی واجاره ها هیچ؛جناب دادستان، بدون توجه به معیشت روزانه مردم در حالی دستور تعطیلی بازار صادر می کند که وضعیت شهرستان به گفته نماینده شهر زرد است و سایر شهرستانها مانند اصفهان و تهران که در وضعیت قرمز قرار دارند، دست به چنین کاری نزدند؛ اینکاراز نظر دفتر ریاست جمهوری و استانداری کاری خلاف مقررات بوده و نیازمند تصمیمات کشوری می باشدو به گفته دفتر ریاست جمهوری هیچ شخصی در هیچ منصبی در هیچ شهری حق تعطیلی محل کسب مردم را به خاطراین بیماری ندارد.
پس برای این بی قانونی دست و سوت و کف نزنیم و بیخود و نادانسته سایر مسئولان مانند فرماندار محترم را سرزنش نکنیم. دیگر مسئولین می دانند چه می کنند. می دانند که بسیاری از بازاریان اندوخته ای ندارند یا زنان سرپرست خانوار هستند و یاغیر از خودشان شاگرد هم دارند و مسئله مهم تر اینکه چون پس انداز زیادی امروز در دست مردم نیست، با بستن مغازه ها و همه مشاغل که به قول دادستان محترم ضرورتی ندارد، کم کم با تمام شدن پس انداز به مرحله ناامنی خواهیم رسید.
دادستان جوان، یازدهم محرم زمان انقلاب در این شهر نبودند که شهر غارت شد و یا قبل از حکومت پهلوی با شیوع وبا باز شهر غارت شد و یاغیان علاوه بر غارت به کشتار هم دست زدند. پس کمی آینده نگر باشیم. بستن محل کسب مردم وقتی امکان پذیر است که مانند بسیاری از کشورها دولت بتواند به مردم مایحتاج را برساند و ضرر و زیانها را تا حدی جبران کند و گرنه فاجعه ای بیشتر درانتظار است.
به هرحال بستن بازار و مغازه های شهر راهکار نیست، پاک کردن کل صورت مساله و راحت شدن است و شما دادستان محترم خرسند به چند پیام و بنر دست مریزاد ازسوی روستائیان ساده دل نباشید. چون تمام اینها از سوی افرادی که اغلب کارمند هستند و یا در آمدی ثابت دارند و یا از مشکلات کسبی و عواقب تعطیلی بی اطلاع هستند، فرستاده می شود.
اینک از آنجا که بسیاری از مشاغل آزاد در حال حاضر اندوخته ای ندارند و توان بستن محل کسب خود را نیز ندارند و برای کسب روزی باید خطر را به جان بخرند و دولت هم قادر به تامین معیشت مردم مانند کشورهای دیگرنیست، پس بهتر است به مردم اصول خود مراقبتی، دیگر مراقبتی، رعایت بهداشت در اماکن عمومی و محل کسب و کار و… آموزش داده شود و با پخش از مردم بخواهیم تمام اصول بهداشتی را برای سلامتی خود و سایر همشهریان انجام دهند و شبکه بهداشت و هلال احمر شهرستان به عنوان متولی امر،نظارت و راهنمایی های لازم را برعهده گیرندو فروشگاههایی که برایشان مقدوراست، به صورت داوطلبانه تعطیل کنند.
ان شاءالله با کمترین آسیب و تلفات بتوانیم از این مرحله عبورکنیم. در پایان از تمام مسئولان شهر که با دلسوزی و تلاش شبانه روزی سعی در رفع مشکلات دارند تقدیر و تشکر نموده و امیدوارم ازصراحت بنده رنجیده خاطرنشده باشید .
مانا باشید .
یکی از بازاریان نجف آباد
بستن بازار و مغازه های نجف آباد، راهکار نیست
بنظر شما بسته شدن لباس فروشی باعث غارت و قتل میشه.؟؟ زحمت بکشین خبر کشورهای خارجی رو کامل بخونین. الان نانوایی و یچری جزی از مهمات است نه بقیه کاسبی ها. درود بر دادستان محترم .
سلام.دائما اعلام میکنید دادستان گفته بایدتعطیل بشه یاتعداد اندکی میگن آفرین به دادستان و حمایتش میکنن. اخه بابا فعلا از کاسب در به درتر نیست. همه فکره کارگرن. کاش ما هم کارگر بودیم. با نون خالی اونورش میکردیم.
گاهی میخواهیم نون خالی هم بخوریم، طلبکارای کله گنده و شکم سیر، حتی یه خرج ماهیانه واسه آدم نمیگدارن. همه زندگیمون شده بدهی و نسیه. آخه میگفتن آفتاب از این داغ تر و کولی از این سیاهتر نمیشه.شده حکایته ما. واقعیت اینه که تو این سالها بیشتره ما کاسبا اگه به کسی برنخوره، زندگیه نکبت باری داریم.
با درود. متنی طولانی خواندم از شخص محترمی به نام امید که در مورد بسته شدن #بازار انتقاداتی داشت که در اصل بسیاری از آنان درست و بجا بود. اما توضیحاتی در این مورد لازم دیدم بیان کنم که شاید ایشان هم بخوانند و در مورد حرفای خودشان بیشتر تامل و فکر کند.
جناب امید عزیز! در مورد قانون قرنطینه شما کاملا درست گفتید و همانطور در مورد تنگی #معاش بسیاری از بازاریان عزیز.داداش عزیزم بنده مدت بیست سال در همین بازار نجف آباد فعالیت داشتم و به خوبی با صحبتها و دغدغه های شما و دیگر بازاریان آشنا هستم و کاملا درک میکنم.اما لازم دیدم پیرو صحبتهای جنابعالی مطالبی رو گوشزد کنم که شاید بتوان یک جمع بندی درست از این اوضاع داشت.
قرنطینه شهرها و بعضا کشورها، خود قانون خاص خودش رو داره که در اصل در ایران به هیچ وجه رعایت نمیشه برای این کار باید کلیه مایحتاج مردم بوسیله دولت تامین بشه اما متاسفانه بنا به هر علت این مسائل مهم و حیاتی انجام نمیشه. خب حال که ما انتظار کمک و مساعدت مسولین و دولتمردان رو نداریم، آیا به خاطر مسایل مالی،کرایه مغازه.مایحتاج خورد و خوراک خانواده و … باید تبر دومی رو برداشت و با دست خودمون بر ریشه خود و خانواده بزنیم؟!
چون دولتمردان رعایت حال روز مردم رو ندارند، ما باید صورت مساله رو که همان #تهدید جانی خود و خانواده و کل جامعه است رو مد نظر نداشته باشیم و به نوعی لجبازی کنیم برای باز نمودن مغازه ها و خطر نابودی جامعه رو به جان بخریم؟!
داداش عزیزم! فرمودید رعایت نکات #بهداشتی فردی و اجتماعی باید به جای بسته شدن مغازه ها اجرا شود که خود شما خیلی خوب می دونید فرهنگ سازی طوری در طول این سالیان دراز از بین رفته که به این سادگی این نوع کنترلها امکانپذیر نیست.جناب امید عزیز هم شما و هم ما میدانیم در این مدت کوتاه هرگز نمیتوان فرهنگ استفاده از اقلیت امکانات بهداشتی فردی و اجتماعی رو به مردم یاد داد. به جد میتوان گفت از هر ده نفر هشت نفر واقعا رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری رو نمیکنن. این بجز فقر فرهنگی نبود اطلاع رسانی جدی و به موقع هم بسیار تاثیر داشته که مردم ما واقعا هنوز این ویروس خطرناک را شوخی و ناچیز میپندارند.
پس حال که خیلی از مسائل منتفی هست، نباید خودمان را قربانی شرایط کنیم. شرایط فعلا همین است و ما خود باید حافظ جان خود و خانواده و جامعه باشیم.امیدوارم درک درستی از این موقعیت خطرناکمون داشته باشیم و با درایت قبل از محکوم شدن به مرگ خودکشی نکنیم.سپاس