نکاتی در مورد یک دانش آموز شهید در نجف آباد
نکاتی در مورد یک دانش آموز شهید در نجف آباد
گاهی در مورد شهادت برخی شهدا، روایت هایی گفته و مرتب نقل می شود که چندان درست نیست و متاسفانه این روایت های اشتباه، در خبرگزاری های کشوری نیز انعکاس پیدا کرده و می تواند مورد استناد دیگران قرار گیرد.
یکی از این موارد، شهادت شهیده رضوان مرادی دانش آموز ۹ ساله نجف آباد در دوران انقلاب است که در روزهای اخیر خبرگزاری دفاع مقدس با استفاده از مطالب منتشر شده در فضای مجازی شهرستان نجف آباد، مطلبی در خصوص آن منتشر کرده.
در این مطلب، به نقل از برخی اعضای خانواده شهید گفته شده که رضوان مرادی، بر اثر اصابت تیر به سرش شهید شده که این موضوع با توجه به تصاویری که از پیکر شهیده موجود است، درست نیست.
در آن زمان، سلاح سازمانی شهربانی ژ۳ بود و اصابت تیر قدرتمند آن از فاصله نزدیک به سر یک دختربچه، وضعیت بسیار متفاوتی نسبت به تصاویر موجود بر جای خواهد گذاشت. علاوه بر این، خیلی بعید است در میان نیروهای شهربانی نجف آباد، کسی در آن زمان بوده باشد که بتواند با این مهارت، از چند ده متری، سر یک دختربچه را هدف قرار دهد.
یکی از روایت های موجود در این قضیه که تا حدودی هم می شود گفت درست است، این است که خرداد۵۷ در محدوده بیمارستان فعلی شهید منتظری، یک درگیری محدود پیش می آید و مامور شهربانی نجف آباد، تیری شلیک می کند؛ احتمالا هوایی و جهت اخطار. این گلوله، اشتباهی و ناخواسته به سمت خیابان شریعتی رفته و در همان حوالی به جایی برخورد می کند. گلوله کمانه کرده یا ترکش ناشی از برخورد آن با جسمی سخت، به سر شهیده رضوان مرادی که کنار خیابان حضور داشته برخورد کرده و او را شهید می کند.
در مطلب خبرگزاری دفاع مقدس، همچنین به تشییع مخفیانه پیکر و تلاش ساواک و شهربانی برای گرفتن پیکر و اخذ خسارت از خانواده اشاره شده که این موضوع هم با توجه به تصویر موجود از تشییع شهیده بر روی تخت بیمارستان در خیابان مجاور، منطقی نیست. در این تصویر، چند ده نفر از مردم، تخت بیمارستان را به دست گرفته و مشغول تشییع آن هستند. همین موضوع نشان می دهد در آن مقطع زمانی، اوضاع شهر چندان متشنج نبوده که به انتقال مخفیانه پیکر نیاز باشد.
در مجموع، برخی روایت های مطرح در مورد شهادت این دانش آموز، بیشتر به مقطع آذرماه۵۷ و روزهای غارت و آتش سوزی در نجف آباد نزدیک است که طی آن پس از پایین کشیده شده مجسمه شاه در باغملی در عصر عاشورا، اراذل و اوباش اجاره ای و نیروهای مسلح شهربانی و ساواک به شهر یورش برده و چندین نفر را شهید و زخمی می کنند.
به نظر می رسد در خصوص بیان تاریخ شفاهی انقلاب و البته دفاع مقدس، دقت خیلی بیشتری باید انجام داد و دستگاه های دولتی شهرستان و فضاهای مجازی در اختیارشان، هر مطلبی را نباید بدون بررسی و صحت سنجی منتشر کنند.
از خبرگزاری رسمی دفاع مقدس هم انتظار می رود، در بازنشر مطالب دقت و حوصله بیشتری داشته باشد. چون مطالب این رسانه کشوری می تواند به عنوان یک سند مورد بهره برداری دیگران قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰