به گزارش پایگاه خبری اداره جهاد کشاورزی نجف آباد کشاورز علویجه ای با بهره گیری از آب گرم جهت آبیاری درختان میوه خود،توانسته در سطح ۱۵ هکتار به مقابله با سرمازدگی بهاری درختان به عنوان یکی از قدیمی ترین مشکلات کشاورزی نجف آباد بپردازد. در این روش از خاصیت فیزیکی آب در تعدیل دمای محیط […]

به گزارش پایگاه خبری اداره جهاد کشاورزی نجف آباد کشاورز علویجه ای با بهره گیری از آب گرم جهت آبیاری درختان میوه خود،توانسته در سطح ۱۵ هکتار به مقابله با سرمازدگی بهاری درختان به عنوان یکی از قدیمی ترین مشکلات کشاورزی نجف آباد بپردازد.

در این روش از خاصیت فیزیکی آب در تعدیل دمای محیط استفاده شده است بدین ترتیب که آب در حین یخ زدن انرژی آزاد می کند و بواسطه آب گرم موجود در لوله های انتقال آب و پاشش آب گرم در محیط، انرژی بیشتری آزاد می شود و نهایتا این پدیده منجر به گرم شدن دمای محیط و ایجاد میکرو کلیمای باغ گردیده و بدین ترتیب درختان را که در مرحله گلدهی هستند از سرما زدگی محافظت می کند.

در این روش شبهایی که خطر سرما وجود دارد، آب قبل از ورود به سیستم آبیاری توسط کپسول های گازی تا دمای حدود ۶۰ درجه سلسیوس گرم شده و وارد لوله های اصلی و سپس لوله های فرعی شده و از طریق دریچه های خروجی، در بین ردیفهای درختان که با فاصله ۳ متر از هر درخت بصورت پاشش (قطر پاشش ۷۰ سانتی متر) قرار گرفته و زمین را سیراب می کند.

به گفته این کشاورز خلاق، طرح و الگوی مورد استفاده در باغ خود را بر اساس تجربه و تحقیقات صورت پذیرفته استخراج نموده و در باغ خود پیاده نموده است .

لازم بذکر است این روش که برای اولین بار در سطح کشور در این سطح در مرحله آزمایش بوده و بر اساس بررسی اولیه انجام گرفته توسط کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نجف آباد تا کنون میزان سرمازدگی در این باغ در مقایسه با سایر باغات منطقه بطور چشمگیر کاهش یافته است ولیکن با این وجود نتایج نهایی حاصل از آن در حال بررسی می باشد.

توضیحات تکمیلی در خصوص این خبر