آغاز فعالیت کمیته انقلاب در نجف آباد

هنوز انقلاب پیروز نشده بود که تعدادی از جوانان نجف آباد به صورت خود‌جوش، خانه‌ای روبه‌روی حوزۀ علمیۀ قدیم را تبدیل کردند به کمیتۀ غیر‌رسمی. تعدادی از مجرمان را در زیرزمین خانه زندانی کرده و مشغول گشت‌‌زنی، تامین امنیت و رفع و رجوع امورات مردم شدند.

چند هفته‌ای که از انقلاب گذشت، اسامی۹ نفری که مرحوم منتظری به عنوان اعضای هیات ‌موسس کمیته تعیین کرده بود را در نماز‌جمعه خواندند؛ افرادی مانند شیخ غلامحسین نادی، محمود منتظری از جمع معلمان و محمود ایمانیان از کسبۀ بازار. خانۀ حاج‌محمدعلی هنرمند در کوچۀ پشت مسجد حاج‌شیخ‌احمد به عنوان اولین مکان فعالیت رسمی کمیته انتخاب و کارها شروع شد.

از اولین روزهای فعالیت کمیتۀ انقلاب، به عنوان خبرنگار در دفتر کمیته حاضر می‌شدم. بسیاری از ادارات و مجموعه‌های دولتی به حال تعطیل یا نیمه‌‌تعطیل درآمده بودند و مردم مشکلات و نیازهایشان را تلفنی با کمیته در میان می‌گذاشتند. این شرایط، فرصت خوبی بود تا کنار دست تلفن‌چی‌های کمیته نشسته و از اخبار مهم شهر مطلع شوم. کارکرد دوم این حضور، فراهم شدن امکان پوشش برخی اخبار و مصاحبه با برخی شخصیت‌های خاص بود.

به عنوان مثال، می‌توانستم اخبار دستگیری‌ها را به سرعت پوشش داده یا با اعدامی‌ها قبل از اجرای حکم مصاحبه کنم. کمیتۀ نجف‌آباد، دو تلفن‌چی داشت؛ یکی با نام‌خانوادگی «آذری» که بعدها جذب آموزش و پرورش شد و دومی «ابراهیمی» که برای مدتی ریاست قرض‌الحسنه امام حسین را بر عهده داشت.

یکی از کسانی که برای مدتی مسئولیت کمیته را بر عهده گرفت، حجت‌الاسلام غلامحسین نادی بود که بعد از شهادت محمد منتظری در انفجار هفتم تیر، به عنوان نماینده نجف آباد، راهی مجلس شد.او، دور دوم هم نمایندۀ نجف‌آباد بود.

«ناگفته ها» به روایت «محمد رضا پزشکی» خبرنگار دهه ۴۰ و ۵۰ موسسه اطلاعات در نجف آباد

کتاب ناگفته ها اثر محمد رضا پزشکی

کتاب ناگفته ها اثر محمد رضا پزشکی

آغاز فعالیت کمیته انقلاب در نجف آباد