سنگ قبر و آسیاب شیرخانهی تاریخی نجفآباد را پوشاندند تا باقی ماندههای تاریخ را در این شهر بخشکانند! به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، کمتر از یک ماه قبل هنگام حفر چاه فاضلاب توسط شرکت آب و فاضلاب در جنوب شهرستان نجفآباد در اصفهان، یک آسیاب قدیمی و سنگ قبر که قدمت آن ۳۰۰ سال […]
سنگ قبر و آسیاب شیرخانهی تاریخی نجفآباد را پوشاندند تا باقی ماندههای تاریخ را در این شهر بخشکانند!
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، کمتر از یک ماه قبل هنگام حفر چاه فاضلاب توسط شرکت آب و فاضلاب در جنوب شهرستان نجفآباد در اصفهان، یک آسیاب قدیمی و سنگ قبر که قدمت آن ۳۰۰ سال تخمین زده میشد کشف شد، اما طی دو روز گذشته آن را پوشاندند، درست مانند کاری که با پنگخانهی صفوی این شهر کردند و با تخریب آن، خواستند تاریخ را دوباره بسازند!
هرچند مدیر نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان نجفآباد ۲۸ آبان ماه دربارهی کشف سازهی آسیاب شیرخانه و سنگ قبر تاریخیاش با بیان این نکته که براساس برنامهریزیهای انجام شده، قرار است لوله فاضلاب شهری در منطقه کشف این آسیاب از زیر آن سازهی تاریخی عبور کند، اظهار کرد: پس از کشف این سازه، در حال حاضر ادامهی عملیات ایجاد فاضلاب در این منطقه متوقف شده و قرار است کارشناسانی از استان اصفهان برای بررسی این سازه اعزام شوند، اما به نظر میرسد بدون انجام هیچیک از حرفهایی که در این زمینه مطرح شد، آن سازهی تاریخی زیر خاک پنهان شده است.
حسین نجفیپور، مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی شهرستان نجفآباد با اشاره به اینکه در چند روز گذشته شهرداری نجفآباد با خاک روی این سازهی تاریخی را پوشانده است، به خبرنگار ایسنا گفت: برخلاف قولی که مدیر نمایندگی میراث فرهنگی این شهرستان برای حضور کارشناسان میراث فرهنگی اصفهان و بررسی این سازه و سنگ قبر تاریخی آن داشتند، اما بدون انجام هرگونه کاری روی آن را پوشاندند.
او همچنین دربارهی مکان عبور لولهی فاضلاب از کنار این بنای تاریخ اظهار کرد: برخلاف صحبت مسئول میراث فرهنگی شهرستان، این لوله درست از روی سازه و کنار سنگ قبر تاریخی قرار گرفته در این چاه گذرانده شد.
به گزارش ایسنا، تیرماه سال گذشته نیز بقایای آخرین «پنگخانه»های کشور (سازههایی که در قناتها برای استراحت و تقسیم آب کشاورزان به کار میرفتند) در شهرستان نجفآباد اصفهان، به بهانهی تعریض یک بلوار، تخریب شد و شهرداری نجفآباد در طرحی جدید، اقدام به ساخت پنگخانهای جدید کرده و حتی کار ساخت آن را در چند روز به پایان برد و پس از آن اعلام شد که این پنگخانه را به چند متر زمین قدیمیاش منتقل کردهاند.
امیر
تاریخ : ۱۲ - آذر - ۱۳۹۳با سلام و احترام
این بی همتی ما مردم را نشان می دهد که اجازه چنین کاری رو میدهیم.
شهر های دیگه را نگاه کنید از یه چاه قدیمی و یا یک روش آب کشیدن قدیمی(مثلا شهر ورزنه)چطوری استفاده میکنن و مردم دیگر شهرها را به طرف شهرشون میکشند.اما ما به راحتی از این همه آثار عبور میکنیم و همه را خراب میکنن و آب از آب تکان نمی خورد.
لازم است بدانید این جا قبلا آسیاب بوده و آب جوی خارون در این محل بر روی چرخهای آسیاب میریخته و در امتداد آن،آب از حدود حسینیه علی اصغر فعلی دوباره بالا آمده و در جوی روان میشده است.
متاسفانه برخی کارها در این شهر حساب و کتاب ندارد.
جوی خارون با آن مسیر خوبش کامل پر کردند . حالا وقتی بارندگی میشه تمام آب رو زمین جاری میشه و ببینید چه شود.
به نظرم هنوز هم راهی برای نجات این اثر تاریخی هست.
اونا که برش دارن یه فکری بکنن.بخدا حیفه
اینا همه بی تدبیری بوده و خواهد بود.
امیر
تاریخ : ۱۳ - آذر - ۱۳۹۳جالبه اونوقت که کار به دست افغانی سپرده بشه، فکر میکنید کدومشون دلشون به حال آثار فرهنگی ما سوخته.
جالب تر از همه کلی نماینده میشینن تصمیم میگیرن و وقت میزارن چطوری اتباع خارجی رو به کشورشون باز گردونن،از طرف دیگه یه عده دیگه به راحتی اونا رو بکار میگیرن.
تازه وقتی هم که میگیم چرا اینا رو به کار میگیرید میگن ایرانی این کارا رو نمیکنه.
نمیگن زورمون میاد به ایرانی از این پولا بدیما.
جالب تر اینکه میگن ایرانی نمیاد فاضلاب رو به شبکه وصل کنه(کار کثیفیه)نمیدونم قبلا خارجی میومد با تانکر چاه های فاضلاب رو تخلیه میکرد یا ایرانی(اون کثیف تر بود یا این)
یه نکته جالب تر افغانیا تازگیا واسه ما شیر شدن.میخوام ببینم کی گفته کارگرا رو باید چایی و صبحانه بدیم یا دائم مزاحم بشن در خونه رو بزنن بگن وسائلمونو بزاریم تو خونتون بعد دوباره فرداش بخوان بردارن.فکر میکنید اگه خونه بعضی آقایون بود صد سال اجازه میدادن یه افغانی(یا حتی یه ایرانی) در خونشونو بزنه و خانمشون بیاد در رو باز کنه تا اونا وسائل کارشون رو بزارن و بردارن.
بخدا شرم آوره.
اول باید کلی بخندیم بعدش بیاد به حال خودمون گریه کنیم.