تولید نانوکاتالیستی قابل بازیافت با کاربرد در صنایع شیمیایی در دانشگاه آزاد نجف آباد
تولید نانوکاتالیستی قابل بازیافت با کاربرد در صنایع شیمیایی در دانشگاه آزاد نجف آباد

محققان دانشگاه آزاد واحد نجف آباد، موفق به تولید نانوکاتالیستی با کاربرد در صنایع نفت، پتروشیمی و تهیه پودرهای سرامیکی شدند که از بازده بالایی برخوردار بوده و به راحتی قابل بازیافت است. به گزارش سرویس علمی ایسنا، اکسید سریم یکی از کاتالیست‌های مورد استفاده در صنایع شیمیایی است که به دلیل هزینه تولید بالا، […]

محققان دانشگاه آزاد واحد نجف آباد، موفق به تولید نانوکاتالیستی با کاربرد در صنایع نفت، پتروشیمی و تهیه پودرهای سرامیکی شدند که از بازده بالایی برخوردار بوده و به راحتی قابل بازیافت است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، اکسید سریم یکی از کاتالیست‌های مورد استفاده در صنایع شیمیایی است که به دلیل هزینه تولید بالا، عموما از ترکیب آن با آلومینا استفاده می‌شود. کاتالیست ترکیبی آلومینا- سریا در فرایندهای اکسیداسیون مونوکسیدکربن و اکسیدهای نیتروژن بسیار پرکاربرد است.

پژوهشگران در این طرح تحقیقاتی، با استفاده از روش میکروامولسیون آب در روغن، بر آن شدند تا نانوکاتالیست ترکیبی آلومینا-سریا را تولید کرده و به بررسی خواص آن بپردازند. آن‌ها همچنین، اثر حضور مواد فعال‌ سطحی (سورفکتانت) مختلف، بر شکل، اندازه و سایر خواص نانوکاتالیست تولید شده را مطالعه کردند.

مهندس رضا پورنجف، کارشناس ارشد رشته مهندسی مواد از دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد و محقق طرح اظهار کرد: با توجه به نتایج به دست آمده، اندازه نانوذرات کاتالیستی تشکیل شده بسته به نوع ماده فعال‌ سطحی مورد استفاده، متغیر است. با این حال هر یک از این مواد، منجر به تولید نانوذراتی با توزیع اندازه یکنواخت و شکل تقریبا یکسان خواهند شد. در میان مواد فعال سطحی مختلف، ستیل تری متیل آمونیوم بروماید، نانوذراتی ریزتر، با شکل پهن‌تر و انباشتگی کمتر تولید می‌کند.

ب