مجموعه هایی مصون از نقد و نظارت

دیروز، رادیوی سراسری گزارشی پخش کرد در خصوص دوخت چندین هزار چادر نماز ویژه مردم جنگ زده غزه و لبنان؛ کاری که با محوریت یکی از بزرگترین امام زادگان داخل کشور در حال انجام است.

موضوع مهم در این خبر، بی اطلاعی مسئولان این مجموعه بزرگ و ثروتمند، از اولویت های جنگ است. طوری که در این شرایط سخت و پیچیده، اولویت مردم داغدار و مصیبت دیده را «چادر نماز» تشخیص داده اند.

این را مثال زدیم که بگوییم متاسفانه در سطح کشور، از این دست تصمیم ها و اقدامات کم نیست. کارهایی که مجموعه هایی با اسم و رسم ارزشی و مقدس انجام می دهند و هیچ کس نیز جرات انتقاد به اقدامات آن ها را ندارد.

این گونه مجموعه ها، همیشه خودشان و سوء مدیریت هایشان را پشت عناوین ارزشی پنهان کرده و کوچک ترین انتقاد از خود را به حساب توهین به ارزش ها نوشته و با شدیدترین شکل با آن برخورد می کنند.

نبود نظارت های جدی و نقدهای سازنده از این مجموعه ها باعث شده که خروجی فعالیت های آن ها در بخش های مختلف به ویژه امور فرهنگی و اعتقادی، با بازدهی بسیار پایینی همراه باشد و حتی در مواردی، کارکرد منفی نیز پیدا کند.

یکی از دلایل ظهور و بروز وضعیت فعلی فرهنگی و اجتماعی کشور و معضلات گوناگونی که خواب را از سر دلسوزان ربوده، همین عملکردهای ضعیف و گاهی مخرب دستگاه های عریض و طویل دولتی و شبه دولتی است که هیچ گونه نظارتی بر آن ها نیست و کمتر رسانه ای هم قدرت و جرات نقد عملکرد آن ها را دارد.

یادداشت

یادداشت

مجموعه هایی مصون از نقد و نظارت