• تاریخ انتشار : پنجشنبه 27 فروردین 1394 - 10:58
  • کد خبر : 17028
  • چاپ خبر
یادواره‌ی آیت‌الله سیّدهاشم میردامادی نجف‌آبادی

یادوارِۀ آیت‌الله سیّدهاشم میردامادی نجف‌آبادی

[box type=”shadow” ]رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به همایش بزرگداشت عالِمِ جامع، عامِل و مراقب، مرحوم آیت الله حاج سید هاشم نجف‌آبادی (جدّ مادری حضرت آیت الله خامنه‌ای)، تجلیل از این عالم ربانی را اقدامی شایسته خواندند و با اشاره به برخی وجوه شخصیتی و تلاشهای قرآنی و حدیثی آن فقیه و مفّسر پارسا،

[box type=”shadow” ]رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به همایش بزرگداشت عالِمِ جامع، عامِل و مراقب، مرحوم آیت الله حاج سید هاشم نجف‌آبادی (جدّ مادری حضرت آیت الله خامنه‌ای)، تجلیل از این عالم ربانی را اقدامی شایسته خواندند و با اشاره به برخی وجوه شخصیتی و تلاشهای قرآنی و حدیثی آن فقیه و مفّسر پارسا، خاطرنشان کردند: اهتمام به امر دین در میدان‌های دشوار و پرخطر، از قبیل حضور در مجاهدت علمای مشهد در مسجد گوهرشاد از نقاط برجسته زندگی او بود که تحمل زندان و تبعید از سوی دستگاه رضاخانی نیز نتیجه قهری آن به شمار می‌رفت.[/box]یادواره‌ی آیت‌الله سیّدهاشم میردامادی نجف‌آبادی
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که صبح امروز (پنجشنبه) از سوی حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در این کنگره در مشهد مقدس قرائت شد، به شرح زیر است:

یادواره‌ی آیت‌الله سیّدهاشم میردامادی نجف‌آبادی

یادواره‌ی آیت‌الله سیّدهاشم میردامادی نجف‌آبادی

بسم الله الرّحمن الرّحیم(۱)

الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله علی محمّد و آله الاکرمین
تجلیل و تکریم نام و یاد عالم ربّانی، فقیه و مفسّر پارسا و پرهیزگار، مرحوم آیت‌الله آقای حاج سیّدهاشم نجف‌آبادی (رضوان‌الله‌علیه) کار شایسته‌ئی است که به توفیق و هدایت الهی، دفتر تبلیغات بدان همّت گماشته است. این روحانی عالی‌مقام که مراتب علمی را در نجف و در محضر اساتید بنام آن روزگار طی کرده و مفتخر به اجازه و شهادت علمی از آنان بود، در مدّت نزدیک به چهل سال اقامت در مشهد مقدّس، بیشترین تلاش خود را به تفسیر قرآن منعطف ساخته و محفل گرم و بی‌وقفه‌ی تفسیریِ جذّابی در مسجد گوهرشاد (شبستان شمال غربی) برپا نموده بود. هر شب پس از اقامه‌ی نماز جماعت، جمعی از ارادتمندان مشتاق، گِرد منبر بی‌پیرایه‌ی این عالمِ عامل، مجتمع گشته و از بیان شیرین و نفس گرم او سخن خدا را می‌شنیدند، و این سفره‌ی گسترده‌ی معرفت و حکمت، ده‌ها سال، مائده‌ی الهی و قرآنی را نصیب دوستداران میکرد. ثبت و نگارش همین درسهای شبانه، تلاش دیگر این عالم قرآنیِ بااخلاص بود که اکنون بحمدالله در اختیار همگان قرار گرفته است.(۲) در کنار این تلاش ارزشمند قرآنی که در محیط عمومی آن روزِ مشهد، نظیری برای آن دیده نمیشد، توغّل(۳) و تبحّر در کلمات اهل بیت (علیهم‌السّلام) نیز خصوصیّت برجسته‌ی دیگر این عالم متّقی و متعبّد بود. تسلّط او بر حدیث چنان بود که در هر مجلس و محفل، حتّی در جمع خانوادگی ـ که این حقیر در دوران کودکی و نوجوانی تا اوائل جوانی از اقبال حضور در آن برخوردار بودم ـ رشحه‌ئی از آن کلمات نورانی را به کام حاضران میریخت و مجلس را با ذکر کلمات امامان هدایت (سلام الله علیهم) منوّر میساخت.
رفتار و منش عملی ایشان در زندگی شخصی به گونه‌ئی بود که گفتارش را  نافذ و اثرگذار میکرد. حضور و استفاضه‌ی او از محضر علمای بزرگ اخلاق و سلوک توحیدی در نجف از قبیل عالمِ سالکِ واصلِ الی‌الله مرحوم سیّداحمد کربلائی، از او متعبّدی مراقب و اهل تضرّع و بکاء و خشوع، پدید آورده بود؛ تمتّعات متعارف زندگی از قبیل خوراک و پوشاک و شئون اجتماعی و امثال آن، در زندگی او نمودی نداشت. درعین‌حال اهتمام به امر دین در میدانهای دشوار و پر خطر، از قبیل حضور در مجاهدت علمای مشهد در مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۴ شمسی، از نقاط برجسته‌ی زندگی او بود که تحمّل زندان و تبعید شش‌ساله از سوی دستگاه رضاخانی در سمنان و شهر ری نتیجه‌ی قهری آن به شمار میرفت.
مرحوم آیت‌الله نجف‌آبادی، عالِمی جامع و عامل و مراقب بود، و در مشهدِ آن روز ارادتمندان و مخلصان فراوان داشت، و هنگامی که خبر وفات ایشان در سال ۱۳۸۰ قمری به قم رسید ـ و اینجانب در آن سالها در قم اقامت داشتم ـ مرحوم آیت‌الله‌العظمی بروجردی مجلس ترحیم مجلّلی در مدرسه‌ی فیضیّه اقامه فرمود و این حقیر و برادر بزرگ و مکرّم مرا مورد تفقّد قرار داد.
شایسته میدانم که در این مناسبت از فرزند فاضل ایشان مرحوم حجّت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج سیّدحسن میردامادی یاد کنم که پس از پدر، رشته‌ی تفسیر را به شیوه‌ی آن مرحوم ادامه داد و سالها محفل گرم تفسیری پدر را حفظ کرد. رحمت خدا بر همه‌ی آنان و بر ما.
سیّدعلی خامنه‌ای
۲۵ فروردین ۱۳۹۴

۱) این یادواره روز بیست‌وهفتم فروردین سال جاری در مشهد برگزار میشود.
۲) خلاصه البیان فی تفسیر القرآن
۳) ورود عمیق، تعمّق

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

یک محقق شنبه , ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱:۵۸

خدیجه بیگم میردامادی نجف آبادی دختر حضرت آیه الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی و والده مقام معظم رهبری است ایشان به عنوان همسر دوم آیت الله سید جواد خامنه ای است که در سن ۱۶ سالگی به ازدواج ایشان در آمد و از ایشان دارای ۴پسر به ترتیب( سید محمد و آیت الله العظمی سید علی حسینی خامنه ای و سیدهادی و سید حسن و ۱ دختر بنام بدریه یا ربابه ) میباشد مرحوم آسید هاشم نجف آبادی بیشتر به این فرزند دختر خود عنایت داشته و حتی به پیشنهاد خود مرحوم آسید هاشم با آسید جواد خامنه ای ازدواج نموده است . دختر مرحوم آسید هاشم نجف آبادی که والده مقام معظم رهبری است در زمانی که فرزند برومندشان آیت الله خامنه ای به عنوان رییس جمهور ایران بودند در سن۵۲ به علت عارضه سکته قلبی دربیمارستان دار فانی را وداع گفتند و در حرم رضوی در بخش خانمها جنب قبر مرحوم آسید جواد ((ابوی محترم مقام عظمای ولایت ))نزدیک ضریح مطهر حضرت دفن شدند مقام معظم رهبری به والده خود عنایت خاصی داشته و میرفودند ما از مادر خود در صغر کودکی و نوجوانی در آموختن معارف اسلامی بویزه در آموختن قران کریم استفاده های شایانی برده ایم و……..رحمت الله علیهم اجمعین