ابوترابی خبر داد:بررسی جزئیات طرح انتقال پایتخت در مجلس

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با بیان اینکه بررسی جزئیات طرح انتقال پایتخت با آغاز به کار مجلس در دستور کار کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور قرار می‌گیرد، گفت: با توجه به اینکه تهران دیگر گنجایش ازدحام جمعیت را ندارد ضرورت دارد در راستای پدافند غیرعامل و با برنامه‌ریزی بلندمدت، پایتخت […]

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با بیان اینکه بررسی جزئیات طرح انتقال پایتخت با آغاز به کار مجلس در دستور کار کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور قرار می‌گیرد، گفت: با توجه به اینکه تهران دیگر گنجایش ازدحام جمعیت را ندارد ضرورت دارد در راستای پدافند غیرعامل و با برنامه‌ریزی بلندمدت، پایتخت سیاسی- اداری انتقال داده شود.

ابوالفضل ابوترابی در گفت وگو با خانه ملت، در مورد آخرین وضعیت طرح انتقال پایتخت، افزود: کلیات این طرح درکمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به تصویب رسیده و تنها جزئیات آن باقی مانده است.

نماینده مردم نجف‌آباد، کرون و تیران در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: جزئیات طرح انتقال پایتخت بعد از آغاز به کار مجلس در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور آغاز می‌شود و می‌توان پیش‌بینی کرد که بررسی آن در این کمیسیون ۳ ماه به طول انجامد. این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: یکی از مواد طرح مذکور، تشکیل شورای عالی انتقال پایتخت است که ریاست آن را رئیس جمهور برعهده دارد.

ابوترابی، با یادآوری اعضای شورای عالی انتقال پایتخت، تاکید کرد: علاوه بر سه قوه، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان پدافند غیرعامل، شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح در این شورا حضور دارند.
وی، با تاکید بر اینکه هدف از تشکیل شورای عالی انتقال پایتخت جانمایی است، یادآور شد: این جانمایی بعد از تایید رهبری  نیازمند عزم ملی و پشتوانه سه قوه است و به طور حتم مکان، نحوه راه و برآورد هزینه‌ها نیز بر عهده همین شورا است که لازم است رهبری آن را ابلاغ کنند.

ابوترابی، با تاکید بر محورهای طرح انتقال پایتخت،‌ افزود: پایتخت از لحاظ زیرساخت خدمات، خطرات محیط زیستی، مسایل نظامی یا زلزله‌خیز بودن کشور، همچنین کمبودهای اساسی مثل فضای سبز و کمبود شدید معابر عمومی نیاز به انتقال دارد.
نماینده مردم نجف‌آباد، کرون و تیران در مجلس نهم، ادامه داد: به طور حتم لازم است تجربه دیگر کشورهای دنیا را به کار گیریم و به نظر می‌رسد اگر پایتخت سیاسی از پایتخت اقتصادی جدا باشد بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه کشورهایی مثل ترکمنستان، قزاقستان و ترکیه با اجرای جداسازی پایتخت سیاسی از اقتصادی بسیار موفق بودند، گفت: با توجه به اینکه تهران گنجایش و کشش این همه جمعیت را ندارد بنابراین لازم است در راستای پدافند غیرعامل و با برنامه‌ریزی بلند مدت پایتخت سیاسی اداری را انتقال دهیم.