اولین بیمارستان نجف آباد
اولین بیمارستان نجف آباد
با تجربه و توانایی که از نوجوانی در حوزۀ ساخت و ساز پیدا کرده بودم، همزمان با فعالیت به عنوان کارمند، در امور ساخت و ساز شبکۀ بهداشت نیز به عنوان ناظر و مجری طرح همکاری داشتم. یکی از اولینشان، اتمام ساختمان نیمهکاره بیمارستان «شیر و خورشید» بود.
اولین مرکز درمانی شهر به شیوۀ امروزی در محل فعلی ساختمان اداری هلالاحمر قرار داشت و بعد از مدتی یک بیمارستان ۲۵تختخوابی به صورت خشت و گل در محل فعلی بیمارستان شهید محمد منتظری ساختند و ساختمان قبلی را اختصاص دادند به مجموعۀ اداری. زمین اولین بیمارستان شهر را از شخصی به نام «آذری» با قیمت مناسب خریدند و ساختمان را به صورت H ساختند تا بیشترین نوردهی را داشته باشد.
چند سال بعد از انقلاب نیز که ساختمان فعلی شبکه بهداشت و درمان ساخته شد، این فضا کاربرد درمانی پیدا کرد و در نهایت به عنوان ساختمان اصلی هلالاحمر شناخته شد. در مقطعی از دهههای ۵۰ و ۶۰، همزمان با تنها بیمارستان شهر (محمد منتظری) دو درمانگاه فعالیت میکردند. یکی همین که در هلالاحمر فعلی مستقر بود و یکی هم در ساختمان قدیم تامیناجتماعی در چهارراه شهرداری.
سال۵۰ ساختمان خشت و گلی بیمارستان را خراب کرده و اسکلت ساختمان جدید را سوار کردند. بخشی از بودجه را «ابراهیم کسرایی[۱]» نمایندۀ وقت شهر در مجلس شورای ملی تامین کرد ولی تا بعد از انقلاب، پولی برای تکمیل و تجهیز پروژه پیدا نشد. در این فاصله، ساختمان یک طبقه و آهن و آجری مجاور بیمارستان که هنوز هم آثارش پیداست را استفاده کردند. جای جدید، عبارت بود از راهرویی به طول تقریبی سی متر که دو طرفش اتاقهای معاینه، بستری و اداری قرار داشت. بخش زنان و زایمان هم آخر راهرو قرار داشت.
* بخشی از کتاب ناگفته ها، خاطرات محمد رضا پزشکی خبرنگار روزنامه اطلاعات در دهه های ۴۰ و ۵۰ نجف آباد
[۱] -کسرایی در دورۀ بیست و یک نماینده تربتحیدریه بود و دورههای ۲۳ و ۲۴ به عنوان نمایندۀ نجفآباد راهی مجلس شد. البته اوایل دورۀ بیست و چهارم که شهریور۵۴ شروع شده بود، کسرایی فوت کرد و بعد از آن تا پیروزی انقلاب، کسی به عنوان نمایندۀ نجفآباد در مجلس شورای ملی حضور نداشت. (خوراکوشک، علی یزدانی)
اولین بیمارستان نجف آباد
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰