بومی سازی ایمن ساز فرابنفش ها در دانشکده سمیه نجف آباد
بومی سازی ایمن ساز فرابنفش ها در دانشکده سمیه نجف آباد
خبرگزاری علم و فن آوری: دستگاه ایمن ساز تکنولوژی لامپ های فرابنفش((UV به منظور استفاده از این تکنولوژی بدون آسیب به انسان و در همه مکانها عمومی با تلاش و همکاری دانشجویان دانشکده فنی شهید مهاجر اصفهان و دانشکده فنی و حرفه ای سمیه نجف آباد و طراحی و بومی سازی شد.
امیر محمد لشگری دانشجوی دانشکده فنی شهید مهاجر اصفهان به چالشهای موجود اشاره کرد و گفت: اگر چه میکروب کشی و ضد عفونی کردن در زمره مباحث مهم در حیات بشر بوده است اما با شیوع ویروس کرونا این موضوع بصورت ویژه و شدیدا مورد توجه قرار گرفته و بنظر می رسد حتی در دوران پسا کرونا این مبحث در یک مرحله جدید و با رویکردهای جدید دنبال گردد.
لشگری ادامه داد: بسیاری از شرکت های مهم در سراسر جهان سیستم های متنوعی برای بهره گیری از تکنولوژی لامپ های فرا بنفش دارند. در واقع لامپ های فرابنفش یا به اختصارUV بهترین عملکرد را در میکروب کشی به صورت مستقیم دارا هستند، در بسیاری از بیمارستان ها از این تکنولوژی به جهت ایجاد محیطی عاری از میکروب استفاده میشود.
وی افزود: به دنبال شیوع کرونا اهمیت این تکنولوژی بسیار افزایش یافته و دولت های کشور های غربی و شرقی سرمایه گذاری زیادی روی این تکنولوژی انجام داده اند.
این دانشجوی دانشکده فنی شهید مهاجر اصفهان، خاطرنشان کرد: با این حال پرتو های این لامپ ها برای انسان بسیار مضر بوده و به هیچ عنوان امکان استفاده از این لامپ ها در مکان های عمومی و خانگی و هر جایی که انسان عبور میکند وجود ندارد، از این رو ما در گروه فنی و مهندسی آوین تک دستگاهی ایمن و ارزان قیمت طراحی کرده ایم تا استفاده از این تکنولوژی بدون آسیب به انسان در این گونه مکانها امکان پذیر باشد.
لشگری بیان کرد: گروه فنی و مهندسی آوین تک متشکل از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مختلف فنی مهندسی بوده و در پی شیوع ویروس کرونا و با تجربه خود در صنعت ضدعفونی کنندگی و با به کار گیری دانش طراحی و معماری سازه و همچنین با طراحی مدارات الکترونیکی بهینه شده محصولی ارزان و پیشرفته برای کاربرد های خانگی و صنعتی تولید و بومی سازی کرد و تا آنجا جلو رفته ایم که دستاوردمان تجاری سازی هم شده است.
این دانشجوی دانشکده فنی شهید مهاجر اصفهان، خبر داد: این اختراع امکان استفاده از تکنولوژی لامپ های فرابنفش UV را در تمامی مکان های عمومی و غیر عمومی فراهم کرده است، بطوری که امکان استفاده از این دستگاه ضدعفونی و میکروب کشی ایمن بر پایه تکنولوژیUV در فروشگاه ها، نمایشگاهها، کمدهای لباس و هر مکان دیگری فراهم شده است.
وی گفت: از این پس بدون استفاده از مواد ضد عفونی کننده که گاها آسیب زا هم هستند و هم هزینه ای سنگینی در طولانی مدت به جا خواهد گذاشت میتوان از این تکنولوژی به همراه دستگاه ایمن سازان استفاده کرد، نصب و استفاده از آن هم بسیار آسان و بدون هزینه است.
لشگری با بیان این که بر طبق تحقیقات و اطلاعاتی که از افراد صاحب نظر گرفتیم دانش و تکنولوژی ایمن ساز در اختیار کشور امریکا قرار دارد، افزود: طول عمر لامپ های فرابنفش ۱٫۵ سال است و دستگاهی که ما تولید کرده ایم بیش از ۵ سال قابلیت استفاده دارد و هر مصرف کننده فقط بعد از ۱٫۵ سال بایستی لامپها را عوض کرده که هزینه آن حدود ۶۰ هزار تومان معادل یک ظرف متوسط الکل است.
این دانشجوی دانشکده فنی شهید مهاجر اصفهان با بیان این که این گروه صنعتی از جمع گسترده ای از دانشجویان ماهر بهره گرفته تا گامی هرچند کوچک در مسیر رفع مشکلات کشور بردارد، اظهار کرد: در طراحی و ساخت این دستگاه امیر محمد لشگری در طراحی مدارات الکترونیک، مهرداد فتحیان در طراحی بدنه از دانشگاه شهید مهاجر و فاطمه شهیدی از دانشکده فنی و حرفه ای سمیه نجف آباد همکاری داشته اند.
وی در پایان گفت: گروه آوین تک با هدف طراحی و بومی سازی ارزان قیمت بهترین تکنولوژی های موجود از حدود ۶ ماه پیش تشکیل شده و در این مدت سه دستاورد داشته است.
بومی سازی ایمن ساز فرابنفش ها در دانشکده سمیه نجف آباد
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰