راهنمای کامل سفر به جاذبه‌های قشم

ساسانیان آن را از تبار کاوه می‌دانستند و اَبَرکاوان می‌نامیدند؛ زمینش با کشتزارهای پر رونق و نخلهای استوار فرش شده و از همان زمان مرکز شکوفایی بود. قشمِ زیبا که این روزها چون نگینی بر انگشتر ایران می‌درخشد، گردشگران داخلی و خارجی را مجذوب خود کرده است.

راهنمای کامل سفر به جاذبه‌های قشم

 

ساسانیان آن را از تبار کاوه می‌دانستند و اَبَرکاوان می‌نامیدند؛ زمینش با کشتزارهای پر رونق و نخلهای استوار فرش شده و از همان زمان مرکز شکوفایی بود. قشمِ زیبا که این روزها چون نگینی بر انگشتر ایران می‌درخشد، گردشگران داخلی و خارجی را مجذوب خود کرده است. هوایش در بهار طبع مسافران را نوازش می‌دهد؛ آنقدر که خیلی‌ها دلشان نمی‌آید، جزیره و زیبایی‌هایش را ترک کنند. هرچند باید روزها وقت گذاشت تا ردپای طبیعت و تاریخ را بر گوشه گوشه این سرزمین دید؛ اما اگر یک سفر ۳-۴ روزه به قشم ترتیب داده‌اید، با رزرو هتل جااینجاس همراه باشید تا  کمی شما را راهنمایی کنیم.

 

چطوری بریم قشم؟

راه‌های رسیدن به قشم زیاد است، این شما هستید که تصمیم می‌گیرید تا حوالی قشم پشت فرمان ماشین شخصی خود بنشینید یا اینکه در فرودگاه قشم از هواپیما پیاده شوید. به هر روی ما راه را نشان می‌دهیم، انتخاب با شما:

کم نیستند کسانی که ماشین شخصی خود را با هیچ وسیله دیگری عوض نمی‌کنند. حتی اگر مجبور باشند ۲۰ ساعت پا را روی پدال نگاه دارند. مثلا اگر قرار باشد از تهران با خودروی خود عازم قشم شوید؛ تا بندرعباس می‌رانید، ماشین را در اسکله شهید حقانی پارک می‌کنید و بعد با اتوبوس دریایی به قشم می‌روید. البته این در صورتی است که همانجا با ماشین خود خداحافظی کنید. اگر بخواهید خودرو را با خود همراه ببرید، باید تا بندر پل رانندگی کنید و ماشین را با لندینگ کرافت به اسکله بندر لافت در قشم بیاورید.

خوب همه هم حوصله این همه ساعت رانندگی را ندارند. ترجیح می‌دهند به یک شیوه نوستالژیک تر به قشم بروند: قطار! اگر راحتی قطار شما را وسوسه می‌کند، بلیط قطار بندرعباس را تهیه کنید. در ایستگاه قطار بندرعباس که پیاده شدید، سوار ون یا تاکسی شوید و به اسکله شهید حقانی بروید و از آنجا سوار اتوبوس دریایی قشم شوید. خوشبختانه با قطار هم می‌توانید ماشین‌ خود را به همراه بیاورید. بالاخره اینکه قطار تهران بندرعباس ۱۹ ساعتی را در راه خواهد بود.

سفر به قشم

سفر به قشم

با اتوبوس هم می‌توان به قشم رفت. چطور؟ غیر مستقیم، آن هم با خرید بلیط اتوبوس بندرعباس. در این حالت هم باید از ترمینال بندرعباس خود را به اسکله شهید حقانی برسانید و بعد هم قشم. البته می‌توانید بلیط اتوبوس شیراز یا بوشهر را تهیه کنید، وسط راه و درگهان پیاده شوید و از آنجا به قشم بروید.

شکی نیست که راحت‌ترین و سریع‌ترین راه، بلیط هواپیما قشم است و تمام! در فرودگاه شهر خود سوار هواپیما می‌شوید، بعد از حداکثر ۲ ساعت در فرودگاه قشم پیاده می‌شوید و بعد با ترانسفر فرودگاهی یا حتی تاکسی‌های فرودگاه به هتل می‌روید. در اینصورت احتمالا هنوز نیمی از انرژی خود را ذخیره کرده‌اید. اگر رزرو بلیط هواپیما قشم برایتان ممکن نیست، یک روش دیگر را امتحان کنید؛ بلیط هواپیما بندرعباس-اسکله شهید حقانی و از آنجا با اتوبوس دریایی به قشم.

تو قشم کجا بمونیم؟

مسافرانی از جاهای مختلف و با سلیقه‌های گوناگون به قشم سفر می‌کنند و حتما به دنبال جایی برای ماندن می‌گردند. جای نگرانی نیست. در قشم هم هتل و هتل آپارتمان است و هم اقامتگاه بومگردی. در میان هتل‌های قشم نیز از هتل دوستاره تا چهارستاره و از ارزان و اقتصادی تا لوکس دیده می‌شود. اگر نوع سفر خود(کم هزینه یا لاکچری) را مشخص کرده‌اید، سری به جااینجاس بزنید.

سفر به قشم

سفر به قشم

با مراجعه به سایت رزرو هتل جااینجاس  و مشاهده صفحه رزرو هتل قشم، خواهید دید که هتل‌هادر آن صفحه ردیف شده‌اند. هتل‌هایی مانند هتل بوتیک ایرمان که در مطلب تلفیق معماری سنتی و امکانات مدرن در نخستین بوتیک هتل قشم، وصف آن رفت. یا هتل آتامان که چهارستاره و نوساز است. در همان صفحه ما حتی هتل‌های ساحلی قشم، هتل‌های قشم نزدیک به مراکز خرید و هتل‌های قشم با قیمت مناسب معرفی شده‌اند.

تو قشم کجا رو بگردیم؟

جزیره‌ای که قدمتش به زمان ساسانی بازمی‌گردد و در دوره‌ای از تاریخ، تاجران در آن برو بیایی داشتند؛ جاذبه‌های دیدنی فراوانی دارد؛ از دیدنی‌های طبیعی تا بناهای تاریخی. چه در خود قشم و چه اطراف آن، آنقدر جاهای دیدنی هست که احتمالا باید دو هفته‌ای وقت بگذارید. اما می‌شود در ۳-۴ روز هم بعضی از شگفتی‌های قشم را دید:

جنگل‌های حرا

در ۶۰ کیلومتری شمال جزیره قشم، جنگل‌های خارق العاده حرا از بینندگان دلبری می‌کنند. این جنگل‌های کهن که عمرشان از ۴۰ میلیون سال هم می‌گذرد، یکی از عجایب هفتگانه قشم هستند و از بندر لافت تا روستای سهیلی کشیده شده‌اند. درختان مانگرو که زمانی یک ایرانی بذر آنها را با خود از هند به جزیره آورده، در جنگل‌های حرا زیست می‌کنند. راستی می‌دانستید جنگل‌های حرا هنگام جزر به زیر آب می‌روند و با مد، دوباره رخ می‌نمایند؟

سفر به قشم

سفر به قشم

دره ستارگان

شکل‌های عجیب و غریبی روی سنگ‌ها، خاک و ماسه‌ها که علم می‌گوید حاصل فرسایش خاک هستند و محلی‌ها آن را به سقوط یک ستاره از آسمان ربط می‌دهند؛ آن هم ۲ میلیون سال پیش. دره ستارگان در ۵ کیلومتری ساحل جنوبی قشم و نزدیکی روستای برکه خلف قرار گرفته و شنیده شدن صداهای عجیب ناشی از وزش باد فضای وهم آلودی به آن داده است؛ صدایی که مردم آن را صدای اجنه می‌دانند.

سفر به قشم

سفر به قشم

 

جزایر ناز

جزایر ناز دو جزیره‌اند در ۲۲ کیلومتری قشم که ارتباط آنها با جزیره متأثر از جزر و مد آب است. چطور؟ با بالا آمدن آب این دو جزیره به قشم وصل و با پایین رفتنش، از آن جدا می‌شوند. این جزیره‌ها ۳ هکتار وسعت دارند و از دیواره‌های صخره‌ای تشکیل شده‌اند. اگر پای شما به این جزایر رسید، می‌توانید تا یک کیلومتر در داخل آب پیاده روی کنید یا بروید و در جاهای بکر، غواصی را امتحان کنید.

جزیره هنگام

ساکنان قدیمی قشم به آن هنجام یا هنیام هم می‌گفتند، اما امروز جزیره هنگام است و در ۲ کیلومتری قشم میزبان توریست‌ها. سواحل هنگام که معادن نمک، خاک و سرب دارد؛ هم صخره‌ای هستند و هم شنی. در هنگامِ زیبا آنقدر دیدنی هست که چشم هایتان سیر نمی‌شود: مردمی که تورهای ماهیگیری خود را به آب می‌اندازند، دلفین‌هایی که به صورت گروهی به بازیگوشی مشغول هستند، لاک پشت‌های دریایی بامزه و تأسیسات بندری که انگلیسی‌ها در زمان قاجار در این جزیره عَلم کردند.

سفر به قشم

سفر به قشم

جزیره هرمز

جزیره هرمز یا همان جزیره سرخ قشم که سرخی خاکش آن را شهره کرده، در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی قشم واقع شده است. اهالی قشم از خاک هرمز به عنوان ادویه در غذاهای خود استفاده می‌کنند. از خاک هرمز که بگذریم؛ یادگارهای تاریخی، سواحل صخره‌ای، آبسنگ‌های مرجانی، غارهای دریایی، حیات وحش، دره مجسمه‌ها، تنگه مهم و استراتژیک هرمز نیز شگفتی‌های این جزیره را کامل می‌کنند. برای خیلی‌ها تماشای رفت و آمد کشتی‌ها از بالای تنگه لذت خاصی دارد.

سفر به قشم

سفر به قشم

 

قلعه پرتغالی‌ها

در قرن شانزدهم میلادی دریانوردی به نام آلبوکرک، امضای خود را پای جزیره هرمز گذاشت؛ قلعه پرتغالی‌ها که هنوز با سنگ‌های آهکی، گچی و ساروج محلی خود استوار مانده و با چهره سرخ خود چشم بینندگان را به خود خیره می‌کند.

سفر به قشم

سفر به قشم

تو قشم چه غذاهای بخوریم؛ کجا بخوریم؟

قشم سرزمین آب و نخل است. تعجبی ندارد که غذاهای آن یا از دل آب بیرون آمده باشند یا از خوشه‌های خرما. مهمانان قشم یک منوی پر و پیمان از انواع ماهی‌ها را روی میز خود دارند.

·       ماهی سنگسر کبابی شکم پر که از سبزی و فلفل پر شده،

·       مهیاوه که ترکیبی از ماهی‌های ساردین با جو برشته و خردل است،

·       عنکاس که از ماهی عنکاس پخته شده در آب و خرما تهیه شده و امروزی ها آن را با سس گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ کرده می‌خورند،

·       و البته غذاهای خوشمزه دیگری مثل کلمبا، پودینی کوسه، قلیه ماهی و میگو، کباب بُز، برنج دیشو و … .

سفر به قشم

سفر به قشم

 قشم با این همه غذاهای خوشمزه و این همه مهمان، رستوران هم کم ندارد. اما می‌توان چند رستوران را در لیست آنهایی قرار داد که بهتر است، غذایشان را امتحان کنید:

وقتی چشمتان از تماشای قلعه پرتغالی‌ها و عظمتش سیر شد، برای سیر کردن شکم هم شام مهمان رستوران خاله در ضلع جنوبی قلعه پرتغالی‌ها شوید. خاله از محلی‌های جزیره است که آوازه دستپخت خوشمزه و خانگی‌اش خیلی‌ها را به رستوران می‌کشاند. سمبوسه، فلافل تند، غذاهای دریایی مثل کوسه و ماهی مرکب عنکاس و البته غذای مخصوصش که ترکیبی از کوسه و میگو است.

سفر به قشم

سفر به قشم

کنار قلعه پرتغالی‌ها یک رستوران دیگر هم هست: رستوران قلعه که یک زوج محلی آن را دایر کرده‌اند. هم می‌توانید داخل رستوران بنشینید و هم از فضای بیرون استفاده کنید که نمای زیبایی رو به دریا دارد. یک نکته جالب در مورد رستوان قلعه منوی شفاهی آن است که متشکل از غذاهای صید روزی مثل خوراک کوسه، خوراک صدف میگو و ماهی مرکب است.

یک رستوران خوش آوازه دیگر در میدان امام قلی خان قشم قرار گرفته است: رستوران نعیم که میگوهای پفکی خوشمزه‌ای دارد. البته منوی نعیم خیلی متنوع است؛ از مرغ، کباب و استیک گرفته تا قلیه ماهی، ماهی شیر، میگو و ماهی کبابی.

فست فود سی رول: سفر به قشم به این معنا نیست که باید خود را از فست فود محروم کنید. مثلا فست فود سی رول که یکی از شناخته شده‌های جزیره است، در خیابان دانش قرار گرفته است . سی رول غذاهایی مثل سوپ خرچنگ، ماهی مرکب شکم‌پر، برگر دریایی و شنیسل کوسه سرو می‌کند.

رستوران حاج غفور که در بلوار خلیج فارس شرقی قرار گرفته، طعم غذاهای اصیل قشم را به شما می‌چشاند. اگر مزاجتان با غذاهای تند و پرادویه سازگار است، حتما سری به این رستوران بزنید. قلیه ماهی و میگوهای رستوران حاج غفور را باید حتما یک بار در زندگی خود تجربه کنید.

سفر به قشم

سفر به قشم

تو قشم از کجا خرید کنیم؟

 بعید است کسی به قشم سفر کند و دست خالی از آن برگردد. اصلا خیلی‌ها برای خرید و برای گشتن در مجتمع‌های تجاری به این جزیره بروند. اگر بخواهید خریدها را به دو دسته تقسیم کنیم، می‌توانیم از خریدهای شخصی که شامل کیف و کفش، لباس، لوازم آرایش یا حتی وسایل برقی نام ببریم که برندهای معتبر در قشم عرضه می‌کنند. بخش دیگری از خرید هم به سوغات قشم برمی‌گردد و یادگارهایی که دوست دارید از قشم همراه داشته باشید. اول به سراغ بهترین مراکز خرید قشم می‌رویم و در ادامه راهنمای سفر به قشم؛ زیباترین جزیره ایران از سوغاتی‌های جزیره برای شما نقل خواهیم کرد.

بازار قدیمی قشم

بازار قدیمی قشم از آن دست بازارهای سنتی است که در شهرهای مختلف وجود دارد و یادگاری از دوران‌های مختلف تاریخی است. قبل از هر چیز بهتر است بدانید که از اقلام لوکس و زرق و برق در این بازار خبری نیست. هر چه هست، طاق‌ها، قوس‌ها، راسته‌ها و دالان‌های تودرتو است که صنف‌های مختلف را در خود جا داده و از سال ۱۲۹۰ شمسی به جا مانده‌اند. بیشتر بومی‌های قشم خریدهای روزانه خود را از این بازار انجام می‌دهند. لباس‌های سنتی قشم مثل شلوارهای گلابتون دوزی شده، برقع، پارچه‌ها و شال‌های رنگارنگ، رنگ و لعاب خاصی به این بازار بخشیده‌اند. بازار قدیمی قشم در میدان امام خمینی جزیره قرار گرفته است.

سفر به قشم

سفر به قشم

سیتی سنتر فاز ۱ و فاز ۲

سیتی سنتر که در دو فاز ساخته شده، یک مجتمع تجاری چند طبقه و لوکس است که فازهای آن با پل هوایی به هم متصل شده‌اند. در سیتی سنتر که فروشگاه‌های زیادی از کیف و کفش، برندهای محبوب پوشاک تا وسایل صوتی و تصویری دارد؛ امکانات دیگری هم به چشم می‌خورد. سینمای ۴ بعدی، سالن بیلیارد، کافی شاپ، رستوران و شهر بازی بچه‌ها از آن جمله‌اند. سیتی سنتر هم در خیابان ولیعصر قشم قرار گرفته است.

سفر به قشم

سفر به قشم

بازار بین المللی ستاره

بازار ستاره قشم هم از آن مجتمع‌هایی است که جان می‌دهد برای خریدهای لوکس. از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را می‌شود در بیش از ۴۰۰ فروشگاه این مجتمع پیدا کرد. مثلا کیف و کفش، پوشاک، لوازم آرایشی، عطر و ادکلن و لوازم خانگی. البته اگر خسته شدید، می‌توانید سری به کافی شاپ یا حتی موزه حیوانات تاکسیدرمی شده بزنید. مجتمع بین المللی ستاره هم در خیابان ولیعصر قرار گرفته است.

سفر به قشم

سفر به قشم

مرکز خرید پردیس

خیابان ولیعصر قشم مرکز مراکز خرید است. علاوه بر ستاره و سیتی سنتر، مجتمع پردیس هم در این منطقه قرار گرفته است. پردیس ۴ طبقه است که فقط دو طبقه اول آن تجاری و دو طبقه آخرش مسکونی است. اما در همین دو طبقه هم ۱۴۰ مغازه با اجناس مختلف به فروش می‌رسد. البته پردیس را بیشتر مرکز خرید لباس‌های مجلسی زنانه می‌دانند.

سفر به قشم

سفر به قشم

ره آورد سفر به قشم

 چه بخواهید و چه نخواهید باید از این سفر به یادماندنی، یادگاری با خود بیاورید و چه چیزی بهتر از هنر دست مردم قشم. خوب در قشم همه چیز به نحوی به نخل مربوط می‌شود؛ مثلا صنایع دستی حصیری، ظرف‌های میوه خوری و سینی‌های خاص که از درخت خرما تهیه می‌شوند. می‌توانید رطب‌های درجه یک یا شیره خرما با خود ببرید. اگر هم یارای مقاومت در مقابل لباس‌های رنگ به رنگ زنان قشم را ندارید، یک دست برای خودتان بخرید. گلیم بافی، فرش‌ها و پارچه‌های رنگارنگ با قیمت ارزان، ادویه‌های تند جنوبی و کیک هلر هم از دیگر چیزهایی هستند که به چمدان مسافران قشم راه می‌یابند.

راهنمای کامل سفر به جاذبه‌های قشم