لزوم ارائه راهکارهای علمی برای یک معضل اجتماعی
در پی درج مقاله از طرف یکی از نویسندگان در سایت و بازتاب گسترده از طرف مخاطبان و خوانندگان این پایگاه اطلاع رسانی جا دارد از زاویه ای دیگر هم به این مسئله نگاهی داشته باشیم. البته قبل از آن لازم است توضیحی ضروری ارائه شود: در این پایگاه چندین نویسنده و خبرنگار مشغول فعالیت هستند که هر […]
در پی درج مقاله از طرف یکی از نویسندگان در سایت و بازتاب گسترده از طرف مخاطبان و خوانندگان این پایگاه اطلاع رسانی جا دارد از زاویه ای دیگر هم به این مسئله نگاهی داشته باشیم.
البته قبل از آن لازم است توضیحی ضروری ارائه شود:
در این پایگاه چندین نویسنده و خبرنگار مشغول فعالیت هستند که هر کدام در موضوعات مطرح شده،ممکن است نظرات مختلفی داشته باشند که این تمایز را می توان در نام مستعار انتخاب شده برای آنها که در ابتدای هر خبر می آید به خوبی مشاهده کرد.
بنابر این این متن را کسی به غیر از نویسنده خبر “لهیدگی غیرت…” نوشته و درج کرده اند و دوستان نباید از آن تلقی یک عذر خواهی و ماست مالی مطلب قبلی را داشته باشند.
مطمئنا در آینده ای نه چندان دور نویسنده مطلب “لهیدگی غیرت..” به سوالات و انتقادات مطرح شده پاسخ لازم را خواهند داد ولی در این میان به نظر می رسد جای خالی موضع گیری متولیان فرهنگی و مذهبی شهر در این خصوص بسیار احساس می شود و امیدواریم شاهد درج نظرات این عزیزان نیز جهت تنویر افکار عمومی باشیم.
واقعا مشکل دوچرخه سواری بانوان یک نقص ویا یک نیاز است؟ این را باید منصفانه و عاقلانه با توجه به رشد فکری اقتصادی و اجتماعی ایران مورد توجه داشته باشیم
این در صورتی است که خانمها نیاز به وسیله حمل ونقل ارزان و راحت دارند.
شما با نگاه منصفانه اگر به اطراف خود داشته باشید می بینید وسیله نقلیه های عمومی در اکثر موارد پر هزینه و تلف کننده وقت زیادی از بانوان هستند.
حالا شما تصور کنید خانمها برای رفتن به یک مسیر حتی یک کیلومتری یا باید با ماشین بروند که الان اکثرا همین کار را میکنند( اثبات حرفم یه نگاهی به سطح شهر بیاندازید اکثر خودروها تک سرنشین خانم است) که البته این امکان هم برای همه نیست
حال باید یک وسیله ای جایگزین بشود هم حجب و حیا داشته باشد و کرامت و ادب و وقار زن حفظ شود هم مشکل تردد حل شود که این امر نیازمند کاری علمی خواهد بود.
باید از دولتمردان و دولت زنان مطالبه کرد که بجای بی تفاوتی و یا سکوت های معنی دار به فکر چاره باشند و راه کار بیابند. این یک نیاز واقعی جامعه است باید برایش هزینه شود.
ما به جای پیدا کرده راهکار مناسب شرایط و اوضاع ویژه کشورمان،مذهب و فرهنگمان ساده ترین روش که سوار شدن خانم ها بر همان دوچرخه های آقایان است را انتخاب کرده ایم.
در دنیا دوچرخه های مردانه و زنانه جدا طراحی میشود این یک علم پزشکی و تربیتی نیاز دارد حال با لجبازی بیایم نیاز خود را با کاری غیر استاندارد برطرف کنیم که عواقبش میشود هوسرانی و بی بندباری!
بنده بنظرم می رسد بجای جدل و بحثهای فقهی، اجتماعی، اخلاقی، غیرتی و احساساتی که نتیجه هم نمیگیرید (البته بیشتر مواقع همه طرفهای بحث به نوعی حرفشان منطقی است) باید راهکار پیدا کرد.
شاید موتورهای برقی با یک حفاظ مناسب و قیمت پایین گزینه خوبی باشد و یا طراحی یک دوچرخه مناسب برای خانمها
بطور مثال چند تصویر از موتورسیکلتهایی که جهت بانوان در دنیا طراحی شده است را به نمایش گذاشته ایم
محاسن این وسیله نقلیه امنیت جانی بالا با توجه به جثه ظریف خانمها و داشتن کمربند ایمنی و شیک و زیبا و در رنگهای مختلف و داشتن جعبه ای جهت نگهداری وسایل همراه در پشت موتور
بی خیال بابا
از فردا تو خیابانهای شهر باید تمام قوانین راهنمایی و رانندگی را عوض کنیم چون حق تقدم با خانهاست
از لحاظ جسمی دوچرخه سواری برای بانوان باعث زایمانهای دردناک میشود و اصل این قضیه به جسم زنان آسیب می رساند
شما بر چه اساسی این نظریه رو دارید، کجا و طبق چه منبعی، لطفا موثق صحبت کنید و دلایل بدمینتن با ذکر منبع بگید،
دوچرخهسواری برای دختران و بانوان جوان در مجامع عمومی و در منظر نامحرم، اگر عرفاً موجب جلب نظر شده و منافی با عفت آنان ارزیابی شود، جایز نیست. البته دوچرخهسواری در محیط های مخصوص بانوان اشکال ندارد.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:
حضرت آیه الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
دوچرخهسواری برای دختران و بانوان در مجامع عمومی و در منظر نامحرم موجب جلب نظر مردان و در معرض فتنه و به فساد کشیده شدن اجتماع و منافی با عفت بانوان است و لازم است ترک شود و در صورتی که در منظر نامحرم نباشد فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیه الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
این کارها در محیط های مخصوص بانوان اشکالی ندارد. مشروط بر اینکه سبب ضرر و زیانی نگردد.
حضرت آیه الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر عادتاً تحریک آمیز باشد جایز نیست.
حضرت آیه الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال، باید طبق مقررات کشور عمل شود.
حضرت آیه الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
دوچرخه سواری برای بانوان در منظر نامحرم حتی اگر با حجاب شرعی باشد دور از شخصیت زن مسلمان و متدینه است.
چقدر نویسندگان این سایت کوته بین و کوته فکرن،اقایون لهیده غیرت ایا دوچرخه بهتر از این وسیله نیست؟ایا بیمارانی چون نویسندگان شما با این وسیله بیشتر تحریک میشوند و موجب ازار و اذیت فراهم میکنند یا با دوچرخه.
نویسنده محترم .یعنی با این همه کامنت هنوزم فکر میکنید حق با شماست ؟؟؟مثلا اومدی درستش کنی؟؟ اولا ” دقیقا منظورتون “از نیاز جامعه ” چیه ؟؟اگر نمیدونید حداقل برید بپرسید، در پایتخت ایران که یک کشور مذهبی هم هست دوچرخه سواری آزاده میفهمید آزااااد، پس بجای کلمه جامعه بنویسید نجف آباد .البته حالا چرا قانون برای همه یکی نیست رو نمیدونم…دوما “بازهم سر خود نظر دادید ؟؟!!! حالا دوچرخه سواری شد یک کار غیر استاندارد؟؟؟!!! لطفا نظرتونو برا خودتون نگه دارید…سوما” بازهم توهین ؟؟؟؟ عاقبت دوچرخه سواری بی بندوباری و هوسرانیه ؟؟؟؟عجب استدلالی !!! عجب منطقی!!!!اخر شما چرا ؟؟؟شما که مثلا اهل قلم و فرهنگ هستید چرا؟؟ چرا فکر نکرده حرف میزنید ؟؟؟؟بخدا ادم خنده اش میگیره که چنین افراد کوته فکری یک پایگاه خبری رو اداره می کنن….چهارما ” اون ایده موتور بجای دوچرخه رو از کجا آوردی ؟؟؟دوچرخه یه وسیله جداست .دوچرخه سواری بانوان فدراسیون ملی داره ، آخه چرا اینو درک نمی کنید ؟؟؟؟ پس لطفا بفهمید دوچرخه سواری یه ورزشه آزاده برای همه …
سلام به نظرم راه حل خوبیه برای همه اما مشکلش اینه که همچین وسیله ای قیمت تمام شدش در ایران بالغ بر ۳۰ الی ۴۰ میلیونه باورتون نمیشه یک سرچ بکنید غیر از اینکه همه وسایل تعمیر این وسایل را هم باید وارد کرد که اگر سر انگشتی حساب کنیم همون پراید به صرفه تره یعنی به هر کی بگی همینو میگه اخه تو شهری که هنوز مینی بوس ۴۰ سال پیش کار میکنه و وقتی به راننده ها میگی میگن ما پول نداریم این ها عوض کنیم چطور قراره این وسایل گرون قیمتو بیاریم در سطح شهر که تازه هر قطعش را باید از اون طرف وارد کنیم خودتون کمی بهش فکر کنید