سردرگمی نجف آباد بین اجباری و اختیاری بودن فاضلاب
در حالی که چند روز پیش ابوترابی نماینده مردم در مجلس اعلام کرده بود از این پس واگذاری انشعاب فاضلاب در نجف آباد اختیاری است و هیچ گونه اجباری برای آن وجود نخواهد داشت و این صحبت ها را نیز محمودی فرماندار ویژه این شهر دیروز در حاشیه اعتراض برخی شهروندان تایید کرده بود، ولی […]
در حالی که چند روز پیش ابوترابی نماینده مردم در مجلس اعلام کرده بود از این پس واگذاری انشعاب فاضلاب در نجف آباد اختیاری است و هیچ گونه اجباری برای آن وجود نخواهد داشت و این صحبت ها را نیز محمودی فرماندار ویژه این شهر دیروز در حاشیه اعتراض برخی شهروندان تایید کرده بود، ولی همزمان آب و فاضلاب استان اصفهان با صدور بیانه ای بر ادامه اجباری بودن مشترک شدن شهروندان در این طرح و احتمال قطع آب افراد در صورت امتناع از پذیرش اشتراک تاکید کرده است.
سیروس محمودی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: صبح امروز شماری از شهروندان نجف آباد با مراجعه به فرمانداری این شهرستان خواستار حل این مشکل شدند.
فرماندار نجف آباد با بیان اینکه در اختیار گرفتن انشعاب فاضلاب در این شهرستان اجباری نیست، افزود: اداره آب و فاضلاب نجف آباد چنانچه آب مشترکی را به همین دلیل قطع کرده باشد، باید نسبت به وصل مجدد آن اقدام کند.
اما در این میان جوابیه آب و فاضلاب استان نیز جالب توجه است:
با توجه به درج مطلبی به نقل از نماینده مردم نجف آباد و تیران در مجلس با عنوان “واگذاری انشعاب فاضلاب در نجف آباد اختیاری شد” شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان جوابیه ای نسبت به اظهار نظر این نماینده جهت تنویر افکار عمومی به خبرگزاری ایمنا ارسال کرده است.
روابط عمومی آبفا استان اصفهان اعلام کرد: در خصوص اظهار نظر ابوالفضل ابوترابی، نماینده شهرستان های نجف آباد و تیران در مجلس، که در تاریخ ۲۸/۹/۹۴ با عنوان “واگذاری انشعاب فاضلاب در نجف آباد اختیاری شد” قانونگذار به منظور ارتقا سلامت جامعه و حفظ بهداشت عمومی و صیانت از سفره های آب زیرزمینی در محدوده هایی که طرح لوله گذاری فاضلاب اجرا و به بهره برداری رسیده است، خرید انشعاب فاضلاب را برای اهالی آن محل الزامی دانسته است.
مطابق قانون واگذاری انشعاب آب و فاضلاب لازم و ملزوم یکدیگرند و تمام مالکان واقع در طرح جمع آوری و دفع فاضلاب مکلف هستند در مدتی که شرکت های آب و فاضلاب اخطار و یا اعلام کنند تقاضای نصب انشعاب فاضلاب ملک خود را به مراکز مربوطه تسلیم و هزینه آن را پرداخت کنند در غیر این صورت شرکت های آب و فاضلاب مجاز به قطع آب اینگونه املاک هستند.
لازم به ذکر است که گروهی از مردم نجف آباد صبح چهارشنبه در اعتراض به آنچه که « اجباری شدن اعطای انشعاب فاضلاب توسط سازمان آب وفاضلاب » گفته می شد به فرمانداری و شورای اسلامی این شهر مراجعه کردند.
این افراد به خبرنگار ایرنا گفتند: اداره آب و فاضلاب شهرستان نجف آباد در خصوص واگذاری انشعاب فاضلاب، ساکنان شهر را مجبور به اخذ امتیاز کرده و کسانی که توانایی گرفتن این امتیاز راندارند، تهدید به قطع آب می کند.
با سلام و احترام
این قانون ذکر شده ماده ۱۵ قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب مصوب ۹۴/۱۰/۱۶ مجلس شورای اسلامی در زمان مهدی کروبی هست.
اما تبصره ۱ و ۲ ماده ۱ همین قانون نکات قابل تاملی دارد:
اول طبق تبصره ۱(( در صورتی که بنا به تشخیص وزارت نیرو در شهرهای یک استان نیز ضرورت
تشکیل شرکت مستقل آب و فاضلاب باشد میتوانشرکتهای آب و فاضلاب متعددی طبق مقررات
این قانون تشکیل داد.)) که در نجف آباد به نظر می رسد چنین شرکت وجود دارد و در تبصره ۲((شرکت آب و فاضلاب هر استان بر حسب ضرورت و با تصویب مجمع عمومی شرکت
میتواند در سایر شهرهای همان استان نسبت بهتشکیل شرکتها اقدام نموده و تمام و یا
قسمتی از اختیارات خود را به آن شرکت تفویض نماید.))
حالا جای سئوال اینجاست که چرا با وجود اینکه پروژه فاضلاب نجف آباد با مشارکت مردم در حال انجام است چرا برحسب ضرورت اختیارات را به شرکت نجف آباد تفویض نمی شود.
در ضمن ماده ۹ این قانون ((ماده ۹ – هزینههای اشتراک انشعاب، نرخ آب مشروب و هزینههای جمعآوری و دفع
فاضلاب شهرها با در نظر گرفتن هزینههای بهرهبرداری واستهلاک توسط مجمع عمومی
شرکت تهیه و پس از تصویب شورای اقتصاد از مصرفکنندگان وصول خواهد شد.))
به نظر می رسد که چنین قضیه ای وجود نداشته و هزینه اشتراک انشعاب و هزینه دفع فاضلاب خارج ار عرف و قانون صورت گرفته،که بایستی بازبینی شود.
حالا از همه اینا گذشته،حالا که اینقدر وضع اقتصادی واسه ای مردم بدبخت بد شده یکم انصاف هم خوبه،آخه یکی که ماهی ۵۰۰ تا ۶۰۰ حقوق میگیره(اونم اگه بهش بدند و کار داشته باشه))با این مخارج بالا،پول این قوز بالا قوز رو از سر قبر … بیاره بده،مسکو نفستون از جا گرم بلند میشه.
بابا،دولت تو پرداخت حقوق کارمنداش مونده،حالا شما هی به مردم سک میزنید،آخه تحمل مردم هم تا یه جایه ها،بزارید یکم لقمه نون ساده رو حداقل به خوشی کوفتمون کنیم.
ممنون
ممنون
کسی که اشتراک آب خریداری کرده اداره آب موظفه که طبق قانون اون اشتراک رو براش دائر نگه داره و حق نداره که اون رو گرو کشی کنه. ضمن اینکه طبق قانون اساسی همه مردم حق دارند که از حداقل امکانات مانند آب و برق استفاده کنند.
تحت هیچ قانونی نمیتوان اب و اقلام ضروری مردم را گروکشی کرد. هر ارگانی هم میخواد باشه.
قانون هم گفته که اداره اب و فاضلاب باید فاضلاب رو بکشه و هزینش رو از مصرف کنندگان بگیره. اما هیج جا نگفته که باید آب مردم رو قطع کنید تا بیان از سرویس فاضلاب استفاده کنند. تو کدوم ممکلت غیر اسلامی هم آخه میان آب مردم رو قطع کنن که تو جمهوری اسلامی شرکتی به خودش اجازه بده چنین کاری کنه. به هیچ وجه چنین حقی ندارن و اگه آب مردم رو قطع کنن اونوقت از رییسش تا همه مسئولینش رو برکنار میکنیم.