داستان موقوفه ملا عبدالرحیم
از همه دوستان به ویژه اهالی شهرستان نجفآباد و تیران و کرون خواهش میکنم این داستان را تا آخر بخوانید و در صورت تمایل پس از تحقیق و بررسی بیشتر، داوری کنید.
از اینجا آغاز میکنم که طبق یک سند قدیمی (به ادعای متولیان ۱۶۰ ساله) ادعا میشود که اراضی موسوم به مزرعه فیروزآباد توسط آقایی به نام ملا عبدالرحیم از شخصی به نام تاجراصفهانی خریداری و بعدا تحت شرایط خاصی وقف شده است (گفته میشود این سند حدود ۵۰ سال پیش در اصفهان و بنا به مصالحی تهیه شده است).
سه و نیم دانگ به شکلی وقف شده که درآمد حاصل به اولاد ذکور آن مرحوم میرسد و ۲ دانگ وقف امام حسین و … .
اعتبار و صحت این سند توسط میراث فرهنگی نه رد شده و نه تایید.
اراضی مذکور طبق این سند از شرق به باغات نجف آباد (ضلع شرقی هنرستان شریعتی)، غرب به قلعه ابراهیم خان (حوالی تیران)، جنوب به رودخانه کرون و کوه سرخ (حوالی کوههای جنوب علیآباد) و شمال جوی شاه و جوی نجفآبادیها (ملکآباد تا همت آباد) محدود شده است (جالب است که حدود هر طرف فاصله چند کیلومتری از هم دارند و جالب تر ضلع غربی است که عملا محدود نشده و شاید در آینده در مورد تیران و روستاهای کرون نیز ادعا شود). فعلا محدوده مذکور روستاهای فیروزآباد، علی آباد، نهضت آباد، حاجی آباد، جنوب امیرآباد، جنوب ملک آباد و همت آباد را شامل میشود. قطعا آشنایان به منطقه، اراضی گسترده دیگر مانند سنگبریها و شهرکهای صنعتی و … را مورد توجه قرار میدهند.
طبق نظر کارشناسی دادگستری کل محدوده مورد ادعای وقف ۱۴ هزار هکتار میباشد!!!!! نکته عجیب دیگر خارج از وقف شدن بخش وسیعی از یزدانشهر میباشد. همچنین حدود ۱۱ هزار هکتار از کل این محدوده طی این ۱۶۰ سال هیچگاه زراعی نشده و تپه و بیابان و رودخانه فصلی و … باقی مانده اند.
طبق اظهار نظر بزرگانی همچون آیت الله منتظری، آیت الله دری نجفآبادی و آیت الله ایزدی، مزرعه فیروزآباد موقوفه یک زمین محدود شده با دیوار بوده و نامبردگان محدوده مذکور در سند را غیرواقعی و غیرمنطقی دانستهاند.
یکی از مهمترین ایرادها از همینجا آغاز میشود و اصل سند را زیر سوال میبرد. چطور مزرعه فیروزآباد که به گفته بزرگان و معتمدین شهر یک مزرعه محدود به دیوار در فیروزآباد بوده در این به اصطلاح سند چنین گستردگی پیدا کرده؟! چنین مزرعهای چگونه آباد شده بوده؟ ۱۶۰ سال پیش با کدام آب و امکانات و … .
در حال حاضر متولیان وقف توانستهاند برای بلوکی که شامل هنرستان شریعتی و هنرستان آیت الله خامنهای، زمین چمن مصنوعی، دبیرستان امام خمینی، جهاد کشاورزی، ورزشگاه بزرگ آزادی، مرکز تحقیقات معلمان، ۱۲ واحد خانههای سازمانی آموزش و پرورش، خانه معلم فیروزآباد، پارک فیروزه، مرکز تربیت معلم، آموزشکده سمیه، ادارات متعلق به نیروی انتظامی و … حکم بگیرند. بر همین اساس شهرداری و نیروی انتظامی را برای پارک فیروزه و ادارات مربوطه مجبور به عقد قرارداد کردهاند. در قدم بعدی سراغ آموزش و پرورش آمدهاند که با مقاومت این اداره مواجه شدهاند. نهایتا موفق شدهاند خانهمعلم را پلمب کنند و این مرکز مدتی است تعطیل است. اصلا بعید نیست که متولیان موقوفه مورد ادعا در آینده برای بقیه بلوکها اقدام کنند و به پیشروی خود ادامه دهند. بخش قابل توجهی هم در اختیار اشخاص حقیقی است که بعضا از نوادگان مرحوم ملاعبدالرحیم خریداری کردهاند (طبق قانون فروش و واگذاری این اراضی تخلف بوده است).
لازم به ذکر است بسیاری از املاک این محدوده از جمله مجموعههای آموزشی دارای سند ثبتی هستند. از جمله مدارس و خانه معلم، داری سند ثبتی سال ۱۳۲۰ هستند که نزد آموزش پرورش میباشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱