• تاریخ انتشار : یکشنبه 21 مرداد 1397 - 6:06
  • کد خبر : 40425
  • مشاهده :  -
  • چاپ خبر
تصرف زمین در شمال نجف آباد

صدور رای برای ۱۱۰ میلیارد زمین در نجف آباد+تصاویر

صدور رای برای ۱۱۰ میلیارد زمین در نجف آباد+تصاویر ایمنا: با اجرای اولین مرحله از حکم مربوط به خلع ید از بخش هایی از زمین های شمال نجف آباد، نزدیک به نیمی از اراضی ورزشی آموزش و پرورش شهرستان در این محدوده از دسترس خارج شده است. قضیه به چند سال قبل از انقلاب و

صدور رای برای ۱۱۰ میلیارد زمین در نجف آباد+تصاویر

ایمنا: با اجرای اولین مرحله از حکم مربوط به خلع ید از بخش هایی از زمین های شمال نجف آباد، نزدیک به نیمی از اراضی ورزشی آموزش و پرورش شهرستان در این محدوده از دسترس خارج شده است.

قضیه به چند سال قبل از انقلاب و طرح یک ادعا در خصوص مالکیت بخش هایی از زمین های ملی شمال نجف آباد بر می گردد. در آن مقطع، شخصی با استناد به یک لاشه سند ادعاهایی را در این خصوص مطرح کرد ولی با اعلام نظر مراجع ذی صلاح قانونی در خصوص موات و ملی بودن زمین ها، شکایت به جایی نرسیده بود.

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم در مجلس که سابقه سال های قضاوت را پیش از ورود به بهارستان دارد، در همین خصوص می گوید: بعد از سال ۸۶ و با خرید زمین ها توسط یک شخص و شرکت وابسته به او، شاهد اتفاقات تازه و عجیبی در این خصوص بودیم.

ابوترابی از صحبت های متعدد خود با افراد مطلع در این پرونده گفت و اضافه می کند: پرونده تشکیل شده در خصوص این زمین ها که حاوی اسناد معتبری در خصوص ملی بودن اراضی بوده، چند سال پیش به طور مشکوکی در یکی از ادارات مربوطه مفقود شده بود و پس از پیدا شدن مجدد آن طی سال های اخیر، شاهد اعمال برخی تغییرات در پرونده هستیم.

تصرف زمین در شمال نجف آباد

تصرف زمین در شمال نجف آباد

تصرف زمین در شمال نجف آباد

تصرف زمین در شمال نجف آباد

 

مشکل ۱۱۰ هزار متر مربعی

ابوترابی در همین خصوص اضافه می کند: اخیرا حکم نهایی در خصوص خلع ید نزدیک به ۱۱۰هزار متر مربع از زمین های شمال نجف آباد به ارزش حداقل یکصد و ده میلیارد تومان صادر شده که این موضوع چندین ارگان دولتی و زمین های نظامی این محدوده را درگیر خواهد کرد.

البته در حال حاضر برخی بنگاه های املاک سطح شهر، قیمت این زمین ها را تا چهار و حتی پنج میلیون تومان نیز اعلام کرده اند.

بخش هایی از فضای سبز نزدیک پارک کوهستان، درصدی از زمین های ورزشی مجاور که در مدیریت آموزش و پرورش قرار دارد و قسمتی از جاده کمربندی شمال شهر و حریم نزدیک آن به همراه قسمت قابل توجهی از اراضی نظامی شمال شهر شامل مجتمع مسکونی پرسنل لشکر۸ نجف، مقبره شهدای گمنام و حسینیه حضرت فاطمه الزهرا در این محدوده قرار دارند.

البته سیف الله رشید زاده فرمانده لشکر زرهی ۸نجف اشرف در این خصوص معتقد است: تمامی زمین های متعلق به لشکر، از سال های قبل دارای سند رسمی و معتبر هستند و تاکنون نیز شخص یا مجموعه ای در این خصوص شکایتی را بر علیه ما تنظیم نکرده است.

نجف آباد که از اصلی ترین قطب های ورزش استان و حتی کشور محسوب می شود، از نظر سرانه فضاهای ورزشی در یکی از رده های آخر استان قرار گرفته است. این شهر تا پیش از این درگیر مشکلات متعددی مرتبط با ادعاهای مطرح شده در خصوص اراضی موقوفه ملا عبدالرحیم در جنوب نجف آباد بوده و به نظر می رسد باید منتظر بروز مشکلات مشابهی در شمال آن نیز در آینده باشیم.

 

صدور حکم بر اساس مستندات

محمد رضا توکلی دادستان نجف آباد در خصوص نحوه صدور حکم برای این پرونده می گوید: حکم خلع ید بر اساس مستندات موجود صادر شده و پیگیری پرونده در حال حاضر از حیطه اختیارات و توان دادگستری شهرستان نجف آباد خارج است.

توکلی اظهار داشت: البته به عنوان دبیر شورای حفاظت از اراضی ملی و حقوق بیت المال، طی نامه ای به دادگاه تجدید نظر این پرونده، موارد مطرح شده در خصوص ادعای ملی بودن این زمین ها را اعلام کرده ایم و در حال حاضر منتظر اعلام نظر مسئولان مربوطه هستیم.

توکلی خاطر نشان کرد: دادگستری شهرستان در حد وظایف و اختیارات خود پیگیری های لازم در مورد این پرونده را انجام می دهد.

 

احتمال تغییر رای

ابوترابی از صدور سند معتبر برای زمین های نظامی و اسناد معارض به عنوان نقاط مبهم و سوال برانگیز پرونده نام برده و می گوید: در حال حاضر پیگیر اعمال ماده ۴۷۷در این خصوص هستیم تا بر طبق آن شخص رئیس قوه قضائیه یک بار دیگر پرونده را با دقت بیشتری بررسی کند که این روند احتمالا طولانی خواهد بود.

یکی از کارشناسان اداره راه و شهرسازی استان هم با تایید نظر نماینده مجلس معتقد است: جدا سازی بخش هایی از زمین های ورزشی آموزش و پرورش، با استناد به حکم صادره انجام گرفته ولی در صورت ورود رییس دستگاه قضا، امکان تغییر رای وجود دارد.

در حال حاضر بخشی از این زمین ها با استفاده از بلوک های سیمانی بزرگ جدا سازی شده و در قسمتی از زمین ها نیز کانکس و تانکر آب جهت شروع فعالیت عمرانی استقرار پیدا کرده است.

یکی از اعضای سابق هیات مدیره شرکت مرتبط با این پرونده ضمن اعلام برائت از اقدامات انجام شده می گوید: وقتی مباحث در این خصوص جدی شد، اعلام می کردند که زمین های متعلق به آموزش وپرورش را تصرف نخواهند کرد و فقط سراغ دیگر مجموعه ها خواهند رفت ولی ظاهرا اولین اقدام آن ها، گرفتن اراضی منسوب به آموزش وپرورش بوده است.

صدور رای برای ۱۱۰ میلیارد زمین در نجف آباد+تصاویر

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

علیرضا یکشنبه , ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۲

داستان موقوفه ملا عبدالرحیم
از همه دوستان به ویژه اهالی شهرستان نجف‌آباد و تیران و کرون خواهش می‌کنم این داستان را تا آخر بخوانید و در صورت تمایل پس از تحقیق و بررسی بیشتر، داوری کنید.

از اینجا آغاز میکنم که طبق یک سند قدیمی (به ادعای متولیان ۱۶۰ ساله) ادعا می‌شود که اراضی موسوم به مزرعه فیروزآباد توسط آقایی به نام ملا عبدالرحیم از شخصی به نام تاجراصفهانی خریداری و بعدا تحت شرایط خاصی وقف شده است (گفته می‌شود این سند حدود ۵۰ سال پیش در اصفهان و بنا به مصالحی تهیه شده است).

سه و نیم دانگ به شکلی وقف شده که درآمد حاصل به اولاد ذکور آن مرحوم می‌رسد و ۲ دانگ وقف امام حسین و … .
اعتبار و صحت این سند توسط میراث فرهنگی نه رد شده و نه تایید.
اراضی مذکور طبق این سند از شرق به باغات نجف آباد (ضلع شرقی هنرستان شریعتی)، غرب به قلعه ابراهیم خان (حوالی تیران)، جنوب به رودخانه کرون و کوه سرخ (حوالی کوههای جنوب علی‌آباد) و شمال جوی شاه و جوی نجف‌آبادی‌ها (ملک‌آباد تا همت آباد) محدود شده است (جالب است که حدود هر طرف فاصله چند کیلومتری از هم دارند و جالب تر ضلع غربی است که عملا محدود نشده و شاید در آینده در مورد تیران و روستاهای کرون نیز ادعا شود). فعلا محدوده مذکور روستاهای فیروزآباد، علی آباد، نهضت آباد، حاجی آباد، جنوب امیرآباد، جنوب ملک آباد و همت آباد را شامل می‌شود. قطعا آشنایان به منطقه، اراضی گسترده دیگر مانند سنگ‌بری‌ها و شهرک‌های صنعتی و … را مورد توجه قرار می‌دهند.

طبق نظر کارشناسی دادگستری کل محدوده مورد ادعای وقف ۱۴ هزار هکتار می‌باشد!!!!! نکته عجیب دیگر خارج از وقف شدن بخش وسیعی از یزدانشهر می‌باشد. همچنین حدود ۱۱ هزار هکتار از کل این محدوده طی این ۱۶۰ سال هیچ‌گاه زراعی نشده و تپه و بیابان و رودخانه فصلی و … باقی مانده اند.

طبق اظهار نظر بزرگانی همچون آیت الله منتظری، آیت الله دری نجف‌آبادی و آیت الله ایزدی، مزرعه فیروزآباد موقوفه یک زمین محدود شده با دیوار بوده و نامبردگان محدوده مذکور در سند را غیرواقعی و غیرمنطقی دانسته‌اند.
یکی از مهمترین ایرادها از همینجا آغاز می‌شود و اصل سند را زیر سوال می‌برد. چطور مزرعه فیروزآباد که به گفته بزرگان و معتمدین شهر یک مزرعه محدود به دیوار در فیروزآباد بوده در این به اصطلاح سند چنین گستردگی پیدا کرده؟! چنین مزرعه‌ای چگونه آباد شده بوده؟ ۱۶۰ سال پیش با کدام آب و امکانات و … .
در حال حاضر متولیان وقف توانسته‌اند برای بلوکی که شامل هنرستان شریعتی و هنرستان آیت الله خامنه‌ای، زمین چمن مصنوعی، دبیرستان امام خمینی، جهاد کشاورزی، ورزشگاه بزرگ آزادی، مرکز تحقیقات معلمان، ۱۲ واحد خانه‌های سازمانی آموزش و پرورش، خانه معلم فیروزآباد، پارک فیروزه، مرکز تربیت معلم، آموزشکده سمیه، ادارات متعلق به نیروی انتظامی و … حکم بگیرند. بر همین اساس شهرداری و نیروی انتظامی را برای پارک فیروزه و ادارات مربوطه مجبور به عقد قرارداد کرده‌اند. در قدم بعدی سراغ آموزش و پرورش آمده‌اند که با مقاومت این اداره مواجه شده‌اند. نهایتا موفق شده‌اند خانه‌معلم را پلمب کنند و این مرکز مدتی است تعطیل است. اصلا بعید نیست که متولیان موقوفه مورد ادعا در آینده برای بقیه بلوک‌ها اقدام کنند و به پیشروی خود ادامه دهند. بخش قابل توجهی هم در اختیار اشخاص حقیقی است که بعضا از نوادگان مرحوم ملاعبدالرحیم خریداری کرده‌اند (طبق قانون فروش و واگذاری این اراضی تخلف بوده است).

لازم به ذکر است بسیاری از املاک این محدوده از جمله مجموعه‌های آموزشی دارای سند ثبتی هستند. از جمله مدارس و خانه معلم، داری سند ثبتی سال ۱۳۲۰ هستند که نزد آموزش پرورش می‌باشد.