• تاریخ انتشار : پنجشنبه 7 فروردین 1404 - 6:41
  • کد خبر : 68904
  • مشاهده :  -
  • چاپ خبر
مقدمه ای بر تاریخ و فرهنگ مردم نجف آباد

مسجد چهار سوق نجف آباد

مسجد چهار سوق نجف آباد بر سر درب چهار سوق (آسید باقر بِنی) کتیبه ای نصب شده که بانی بنای مسجد را سید محمد باقر بن سید جعفر از خاندان حسینی که نسبشان به امام زین العابدین (ع) می رسد، ذکر کرده است. در همین کتیبه آمده که سیدمحمدباقر مرتضوی بِنی در سال ۱۳۱۹ هجری

مسجد چهار سوق نجف آباد

بر سر درب چهار سوق (آسید باقر بِنی) کتیبه ای نصب شده که بانی بنای مسجد را سید محمد باقر بن سید جعفر از خاندان حسینی که نسبشان به امام زین العابدین (ع) می رسد، ذکر کرده است. در همین کتیبه آمده که سیدمحمدباقر مرتضوی بِنی در سال ۱۳۱۹ هجری قمری پس از اتمام تحصیلات در نجف اشرف راهی نجف آباد شد، در اینجا رحل اقامت افکند و این مسجد را با کمک مردم با ایمان بنا نهاده و خود امامت آن را عهده دارشد. بنابراین، تاریخ بنای مسجد به حدود ۱۱۵ سال پیش بر می گردد.

مسجد محله چهارسوق حدوداً ۶۰۰ متر مربع مساحت دارد. ساختمان اولیه آن با سه ایوان در شمال و به همین تعداد در جنوب به سبک معماری دوران قاجار ساخته شد. در سال ۱۳۸۱ ه.ش این بنا تخریب و به جای آن سالنی به سبک جدید با کاشی کاری و تزیینات جدید مساجد امروزی، ساخته شد. سازندگان و هیات امناء آن را آقایان تقی کرباسی، محسن پورنمازیان، غلامحسین معینی، اسدالله و کریم غیور و دیگران اعلام کرده اند.

بعدها حسینیه چهارسوق در ضلعی شمالی و در جوار مسجد بنا گردید. حسینیه، ساختمانی نسبتاً جدیدی دارد که بانیان و سازندگان آن را آقایان عباس امیرکاوه، حسین میردامادی، اسحاق هادی، رضا صابرعلی، حاج ابوطالب، ابوالقاسم معینی و ملاحسن کرباسی ذکر کرده اند.

امامان جماعت مسجد به ترتیب زمانی عبارتند از آقا عطا مرتضوی فرزند سید محمد باقرمذکور، آشیخ مُعِّزی، آشیخ کاظم ریاضی و آقای زمانی. مؤذن و خادم مسجد را محمد شفیع هادی و سید اسدالله گفته اند. مسجد چهارسوق به سبب واقع شدن در هسته مرکزی و قدیمی شهر، همواره محل برگزاری مجالس ترحیم و جلسات سخنرانی در اعیاد، جشنها و نطق های کاندیداهای مجلس در ادوار مختلف بوده و هست.

بخشی از کتاب «مقدمه ای بر تاریخ و فرهنگ مردم نجف آباد» به قلم «فضل الله خلیلی»؛ کاری از انتشارات مهر زهرا (س)

مقدمه ای بر تاریخ و فرهنگ مردم نجف آباد

مقدمه ای بر تاریخ و فرهنگ مردم نجف آباد

مسجد چهار سوق نجف آباد

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.