هنرمند گمنامی که بدون استاد هنرمند شده + تصاویر
هنرمند گمنامی که بدون استاد هنرمند شده + تصاویر و فیلم
ایمنا: اگر برای سفارش ساخت مهر وارد وارد مغازه بیست متریاش شوی، به سختی خواهی فهمید که اینجا یک کارگاه هنری هم هست. کارگاهی که در سه سال گذشته بیش از هشتاد تابلوی هنرهای تجسمی با محوریت اسماء الهی در آن ساخته شده است.
اولین نمایشگاه تاریخ عمر هنریاش همین چند روز پیش در فرهنگسرای خارون نجفآباد تمام شد. ظرف نزدیک به ده روز بیشتر مسئولان شهر و حدود سیصد شهروندان عادی تابلوهای محسن مختاری را دیدند و بیشترشان تحسین کردند و تعدادی اشک ریختند.
هیچ کدام از تابلوهایش شبیه هم نیست و در هر کدام گوشهای از توانایی و هنرش در رشتههایی مانند خط، سفالگری، نقاشی و معرق را میتوان دید. میگوید: «همیشه تلاش میکنم که کارهایم جذاب و متفاوت باشد نمیخواهم کار تکراری و خستهکننده بسازم».
مختاری اضافه میکند: «گاهی یک هفته تا ده روز روی ایده و طرح اولیه اثر جدیدم فکر میکنم ولی ساختش حداکثر دو روز طول میکشد. آیات قرآن و احادیث، محور اصلی بیشتر تابلوها را تشکیل میدهند و اولین نمایشگاه را هم با موضوع اسماء الهی و عنوان ملاقات با خدا برگزار کردیم».
تعجب ارشاد از وجود چنین هنرمندی
دیگر نکته جالب در مورد مختاری، گمنامی اوست. از بیست و دو سالگی یعنی زمانی که نصف الآن سن داشته، به طور جدی وارد کار هنری شده ولی وقتی امسال درخواست برگزاری نمایشگاهش را به ارشاد شهرستان میبرد، کارشناس مربوطه از وجود چنین هنرمندی با این سطح از توانمندیها تعجب میکند.
محسن مختاری در خصوص علت علاقهمندیاش به هنر میگوید: «اولین چیزهایی که کشیدم، بر میگردد به هفت سالگی و دیوارهای اطراف پشتبام خانه. خانوادهمان هنری هستند ولی فقط من به صورت جدی وارد این عرصه شدم. تنها کلاسی که رفتم، دوره ۱۰جلسهای خوشنویسی پیش مرحوم سیدکمال اسماعیلیان بود. بقیه توانمندیهایی که دارم را همه به صورت تجربی کسب کردهام.»
اضافه میکند: «محمد یکی از برادرهایم نیز که در بیست سالگی و در اسفند۶۶ به عنوان سرباز نیروی انتظامی در منطقه فکه به شهادت رسید، در عکاسی و فیلمبرداری انجمن سینمای جوان فعالیت داشت و رشتههای مختلف ورزشی را دنبال میکرد.»
مختاری با موسیقی نیز آِشناست و مدتی شاگرد داشته ولی از سه سال پیش بیشتر تمرکز خود را گذاشته برای خلق تابلوهای هنری متفاوت. معتقد است کارهایش به دلیل مذهبی بودن، مشتریان خاص خود را دارد و تلاشهایش برای برپایی نمایشگاه در اصفهان و حتی تهران، هنوز به نتیجه نرسیده است.
جستوجو برای فضای کارگاهی مناسب
مختاری مهمترین مشکل حال حاضر خود را نداشتن فضای کارگاهی و نمایشگاهی مناسب دانسته و اضافه میکند: «نزدیک به یازده سال است که در همین مغازه کارهایم را آماده میکنم. فضا برای کار بسیار محدود است و از آن مشکلتر نبود جایی برای نمایش آثار است. تمامی مسئولانی که کارهایم را دیدند، لذت بردند و زبان به تحسین باز کردند ولی هیچکدام از رفع مشکلاتم نگفتند.
مختاری همسرش را تنها همراه همیشگی و دلسوز این سالها دانسته و با اشاره به نقش حمایتهای او در رسیدن به چنین جایگاهی بیان میدارد: «برای به حداقل رساندن هزینههایم، بسیاری از دستگاههای مورد نیاز برای آمادهسازی تابلوها را خودم به کمک وسایل دورریختی و شیوههای ابتکاری درست کردهام».
این هنرمند، دستی هم بر کار نقاشی دیواری دارد و تاکنون چندین اثر شاخص از او در گوشه و کنار شهر نجفآباد در معرض دید شهروندان قرار گرفته است.
کارشناسان ارزش تابلوهای این هنرمند گمنام نجفآبادی را چندین برابر قیمت اعلام شده در نمایشگاه اخیرش و حداقل یک میلیون تومان برآورد میکنند و به همین دلیل به نظر میرسد بیشترین عاملی که بتواند به کسب و کار او رونق بدهد، برپایی نمایشگاه در نقاطی مانند تهران باشد. کاری که این هنرمند به تنهایی از عهدهاش بر نمیآید.
البته مختاری باید به فکر فعالیت بیشتر در فضای مجازی و معرفی نمونه کارهایش نیز باشد. تجربهای که بسیاری از هنرمندان با کمک آن توانستهاند به صورت مستقیم با مشتریانشان ارتباط مفیدی برقرار کنند.
هنرمند گمنامی که بدون استاد هنرمند شده + تصاویر و فیلم
خیلی عالی مرحبابه چنین هنرمندی