انتقال غیرکارشناسی درختان نجف‌آباد

دبیر جمعیت دوستداران طبیعت نجف آباد گفت: درختان با جابجایی در مقابل حمله قارچ‌ها ضعیف می‌شوند.  مهدی فاتح در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، با اشاره به جابجایی درختان خیابان شریعتی و آیت مرکزی نجف آباد و هم‌چنین هرس سنگین درختان بلوار آیت الله ایزدی اظهار کرد: شهرداری نجف آباد دارای […]

دبیر جمعیت دوستداران طبیعت نجف آباد گفت: درختان با جابجایی در مقابل حمله قارچ‌ها ضعیف می‌شوند.

 مهدی فاتح در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، با اشاره به جابجایی درختان خیابان شریعتی و آیت مرکزی نجف آباد و هم‌چنین هرس سنگین درختان بلوار آیت الله ایزدی اظهار کرد: شهرداری نجف آباد دارای امکانات فنی برای جابجایی این درختان نیست و با استفاده از جرثقیل و بیل میکانیکی به صورت غیر کارشناسی اقدام به این کار کرده است.

 وی افزود: برای جابجایی درختان خیابان شریعتی با جمعیت دوستداران طبیعت نجف آباد هماهنگی شده بود اما متاسفانه در زمان جابجایی درختان به دلیل حضور نداشتن اعضای این جمعیت به درختان آسیب زیادی وارد شد.

دبیر جمعیت دوستداران طبیعت نجف آباد ادامه داد: شهرداری نجف آباد نداشتن بودجه یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تومانی برای خرید دستگاه جهت جابجایی درختان و نیاز به تعریض خیابان را دلیل این جابجایی درختان اعلام کرده است.

 فاتح با بیان اینکه براساس تحقیقات، درخت اوکالیپتوس مقاومتر از دیگر درختان برای جابجایی است، اضافه کرد: بیشتر درختان این خیابان‌ها، چنار و نارون هستند و این جابجایی‌ها باعث ضعف عمومی درختان می‌شوند که آنها را در مقابل حمله قارچ‌ها ضعیف می‌کند.

 وی، دلیل هرس سنگین درختان بلوار آیت الله ایزدی را بیماری تعدادی درختان دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس نظر کارشناس گیاه شناسی، این درختان باید هرس سنگین می‌شدند اما شهرداری نجف آباد تمام درختان این بلوار را هرس کرده است که نکاتی بهداشتی همچون استفاده نکردن از اره مشترک جهت هرس درختان برای جلوگیری از انتقال آلودگی و با نظارت کارشناس رعایت نشده است.

 دبیر جمعیت دوستداران طبیعت نجف آباد با بیان اینکه مسئولان و کارگران شهرداری با این جمعیت همکاری می‌کنند، گفت: در ابتدای فصل زمستان امسال در نامه‌ای به شهرداری نجف آباد در خصوص زمان جابجایی درختان در زمان خواب آنها برای جلوگیری از آسیب هشدارهایی دادیم. پس از گذشت دو هفته از ارسال این نامه به شهرداری، دو درخت در خیابان گلبهار جابجا شد، اما متاسفانه به صورت اصولی ریشه درختان، از زمین خارج نشده بود.

 فاتح ادامه داد: با هماهنگی با مسئولان قبلی شهرداری این اجازه به این جمعیت داده شد که از خزانه درختان شهرداری، بازدید و بر نحوه آبیاری درختان نظارت داشته باشند.

 وی تصریح کرد: اعضای این جمعیت برای بررسی وضعیت درخت‌هایی که ۲۵ روز اول فصل زمستان جابجا شده بودند به خزانه درختان شهرداری مراجعه کردند و با مشاهده وضعیت نامناسبت درختان منتقل شده اقدام به عکس‌برداری کرده و با تهدید به شکایت شهردار جدید مواجه شدند.