معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری نجف آباد گفت: در ادامه تلاش ها جهت بهسازی و نوسازی خدمات ارائه شده دراین مجموعه، اخیرا با مشارکت بخش خصوصی و در اقدامی کم نظیر در استان، بخش تمیز کردن کله و پاچه دامهای سبک با استفاده از سیستم آب جوش در مساحت صد متر مربع راه اندازی […]

معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری نجف آباد گفت: در ادامه تلاش ها جهت بهسازی و نوسازی خدمات ارائه شده دراین مجموعه، اخیرا با مشارکت بخش خصوصی و در اقدامی کم نظیر در استان، بخش تمیز کردن کله و پاچه دامهای سبک با استفاده از سیستم آب جوش در مساحت صد متر مربع راه اندازی شده است.

 اصغر مهدی پور معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری نجف آباد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری شهرداری اضافه شدن تجهیزاتی مانند دیگ بخار و بهسازی دیواره و کف بخش اختصاص داده شده به این موضوع را در زمره آخرین اقدامات عمرانی انجام گرفته برشمرد و اظهار داشت:« دراین شیوه جدید که به تایید شبکه دامپزشکی و دیگر ارگان های مربوطه نیز رسیده، کله و پاچه ها پس ازتمیز شدن با آب جوش در بسته بندی های ویژه ای که دارای تاریخ تولید و مصرف در کنار نوع و سن دام کشتار شده است، به بازار مصرف عرضه می گردد.»

مهدی پور متوسط آمار کشتار ماهیانه دام سبک را در حدود ۲۰ هزار راس دانست و اظهار داشت:« بر خلاف برخی شایعات مغرضانه منتشر شده که مدعی استفاده از مواد شیمیایی و خطر ناک در تمیز کردن این محصولات هستند، در این روش که سرعت بالای اجرا از محاسن آن به شمار می آید، تنها از آب جوش استفاده می شود که این امر علاوه بر حفظ ارزش های غذایی، از انتشار انواع آلودگی ها نیز جلوگیری می کند.»
وی ادامه داد:« پیش از این تمیز کردن حرارتی کله و پاچه دامهای کشتار شده مشکلات زیادی را برای افراد فعال در خط کشتار و حتی اطراف این مجموعه به وجود می آورد که این معضل مهم در حال حاضر برطرف شده و همزمان ضمن کاهش آلودگی های محیطی مختلف، میزان مصرف گاز در مجموعه نیز تا حدود قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.»

سید محمد مرتضویان مدیر کشتارگاه نجف آباد نیز در این خصوص با اشاره به الزام مراجع قانونی جهت نگهداری لاشه دام های کشتارشده در پیش سرد به مدت حداقل ۲۴ ساعت قبل از توزیع در سطح شهر ادامه داد:« در همین راستا ساخت و نصب پیش سرد کشتارگاه با ظرفیت نگهداری همزمان نزدیک به هزار لاشه پایان یافته که با تکمیل خط ریلی متصل کننده این بخش با سالن اصلی کشتار، امکان استفاده از تجهیزات مذکور به زودی فراهم خواهد شد.»
پیش از این کله و پاچه دام های سبک در واحد های ایجاد شده در کنار سالن اصلی با استفاده از حرارت مستقیم تمیز می شدند که این امر حجم قابل توجهی از آلودگی را روانه سالن اصلی کشتارگاه می کرد که علاوه بر ایجاد اختلال در روند فعالیت افراد مشغول کار، امکان انتقال آلودگی های مختلف به لاشه حیوانات را نیز تا حدود زیادی افزایش می-داد.
لازم به ذکر است که کلنگ احداث کشتارگاه تمام صنعتی نجف آباد نیز اواخر سال گذشته طی پنجمین گام طرح های عمرانی شهرداری به زمین خورده و قرار است به زودی با تعیین پیمانکار، فاز عملیاتی آن نیز آغاز گردد.